• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Χάος στους δρόμους της Αθήνας μετά από μπλακ άουτ στα φανάρια - Τι συνέβηΕνεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη: Εκτοξεύτηκε το φυσικό αέριο, στα 97 δολάρια έφτασε το πετρέλαιοΠοια είναι η πραγματική ταυτότητα των τριών παιδιών στην Κυψέλη; Στο μικροσκόπιο ληξιαρχεία και DNAΠαραιτήθηκε με αιχμές ο Μπένος από το Masterplan του Έβρου: «Παραιτούμαι για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας»
δημοφιλές τώρα: Η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας με 37άρια - Καταιγίδες και χαλάζι από το απόγευμα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.09.2020 22:08
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Τουρκία: Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας καλεί την Ελλάδα να λογικευτεί στο Αιγαίο

Τονίστηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξει υποχώρηση στα συμφέροντα του τουρκικού έθνους σε θάλασσα, ξηρά και αέρα - Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της Λιβύης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

(pixabay)
(pixabay)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Τέσσερις ώρες και 10 λεπτά διήρκεσε η συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Άγκυρα και στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά κάλεσε την Ελλάδα, αν και δεν την κατονόμασε, να λογικευτεί στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών.

«Όπως μέχρι σήμερα, έτσι και τώρα δεν πρόκειται να υπάρξει υποχώρηση στα συμφέροντα του τουρκικού έθνους σε θάλασσα, ξηρά και αέρα. Καλούμε τις χώρες που εξοπλίζουν - ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες- νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς να κινηθούν βάσει λογικής», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ για την ανατολική Μεσόγειο αναφέρει ότι «η Τουρκία στηρίζει τη δίκαιη κατανομή των πηγών ενέργειας στην περιοχή και κυρίως είναι υπέρ του διαλόγου».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η Τουρκία, η οποία σε κάθε περιφερειακή και παγκόσμια διαφορά τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων, του δικαίου και της δικαιοσύνης, διατηρεί την ίδια στάση και στην ανατολική Μεσόγειο. Έχει γίνει έκκληση στην ΕΕ και σε όλους τους θεσμούς και τα κράτη που ασκούν παρέμβαση σε τέτοιες αντιπαραθέσεις, να σεβαστούν αυτή τη στάση αρχής της χώρας μας καθώς και τα δικαιώματα και συμφέροντα της ΤΔΒΚ».

Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας συζητήθηκε και το θέμα της Λιβύης, με την ανακοίνωση να αναφέρει ότι «η Τουρκία, η οποία στηρίζει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και την εδραίωση της σταθερότητας στο πλαίσιο της νομιμότητας τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη, θα συνεχίσει τη στάση της για την επίτευξη της ειρήνης και της ευημερίας σε αυτές τις χώρες».

Διαβάστε ακόμη

Ποια είναι η πραγματική ταυτότητα των τριών παιδιών στην Κυψέλη; Στο μικροσκόπιο ληξιαρχεία και DNA

Χάος στους δρόμους της Αθήνας μετά από μπλακ άουτ στα φανάρια - Τι συνέβη

Ενεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη: Εκτοξεύτηκε το φυσικό αέριο, στα 97 δολάρια έφτασε το πετρέλαιο

Θυμίζει Lost: Ποιο είναι το περίεργο νησί που εμφανίζεται και εξαφανίζεται από τον χάρτη

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας
  • Τουρκία
  • κρίση στη Μεσόγειο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr