• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Ήμουν τρομαγμένη και ο πατέρας μου με έβαζε να συναντώ 70 ανθρώπους»«Κωλοτούμπα» Μπέρναμ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Η επιστροφή τους είναι θέμα του Μουσείου»«Αυλαία» για τον Ισπανό αγνοούμενο στην Πύλο: Τέλος στις έρευνες εντοπισμού του επιχειρηματία
δημοφιλές τώρα: Ουγκάντα: Απεβίωσε, σε ηλικία 34 ετών, ο «νεαρότερος βασιλιάς του κόσμου»
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.10.2020 14:28
Μαρία Ψαρά
Μαρία Ψαρά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναφορές στο σύνολο του Βελγικού Τύπου

«Iστορική δίκη κατά των νεοναζί» ένας από του τίτλου του βελγικού Τύπου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

Eurokinissi
Eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Το σύνολο σχεδόν των Βελγικών ΜΜΕ αναφέρεται στην καταδικαστική απόφαση του Εφετείου κατά των ηγετικών μελών της Χρυσής Αυγής για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η L’Echo με τίτλο «Η ελληνική ακροδεξιά καταδικάστηκε» αναφέρεται στην έκρηξη πανηγυρισμών που προκάλεσε τόσο μέσα στο δικαστήριο από τους συγγενείς των θυμάτων όσο και έξω από αυτό από το συγκεντρωμένο πλήθος, η ανακοίνωση της καταδίκης του Νίκου Μιχαλολιάκου ως αρχηγού μιας εγκληματικής οργάνωσης. Μαζί με τον Μιχαλολιάκο κρίθηκε ένοχη όλη η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στην οποία βρίσκεται και ένας ευρωβουλευτής. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την απόφαση ως μια «νίκη της δημοκρατίας», ενώ ο Διευθυντής Ευρώπης της Διεθνούς Αμνηστίας Nils Muiznieks χαρακτήρισε «εμβληματική την δίκη» η ετυμηγορία της οποίας «θα γίνει αισθητή και πέρα από  τα ελληνικά σύνορα».

Η Le Soir με τίτλο «ιστορική δίκη κατά των νεοναζί» χαρακτηρίζει «ορόσημο» την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής κρίνεται ως εγκληματική οργάνωση. Ο ανταποκριτής Fabien Perrier αναφέρεται στον ενθουσιασμό που προκάλεσε στους 15.000 συγκεντρωμένους η ανακοίνωση της απόφασης για την ενοχή της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής οι αποκαλύψεις για την δράση της οποίας ξεκίνησαν μετά την δολοφονία ενός νεαρού ράπερ πριν 7 χρόνια. Ο δημοσιογράφος πραγματοποιεί μια αναδρομή στην πορεία της Χρυσής Αυγής που από μια μικρή ομάδα νοσταλγών του ναζιστικού παρελθόντος την δεκαετία του ’80 έφτασε να μπει στην Βουλή την δεκαετία του ’10 λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε την Ελλάδα και παρά την ξεκάθαρη ρητορική της μισαλλοδοξίας και ρατσισμού. Ο δημοσιογράφος τονίζει ότι η δίκη έχει συμβολική αξία και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας σε μια εποχή που ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός επιστρέφουν στην Ευρώπη.

ΕΛΛΑΔΑ07.10.2020 13:11
Τα διεθνή μέσα για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής - Πρώτο θέμα και στο Anadolu
Τα διεθνή μέσα για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής - Πρώτο θέμα και στο Anadolu

Η La Libre σε ανταπόκριση του Fabien Perrier με τίτλο « Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση» σημειώνει ότι το κόμμα που κάποτε αποτελούσε την τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη της χώρας οδηγείται στον πολιτικό αφανισμό ύστερα από την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου. Ο δημοσιογράφος αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, στην εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής τα χρόνια που η Ελλάδα πληττόταν από την χρεοκοπία και τα μέτρα λιτότητας η οποία διατηρήθηκε μέχρι τις εκλογές του 2019 οπότε και απέτυχε να μπει στην Βουλή. Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής μετά την χθεσινή απόφαση, βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινές φυλάκισης από 5 έως 15 χρόνια.

Η Het Laatste Nieuws αφού καταγράφει τις χθεσινές εξελίξεις που οδήγησαν στην καταδίκη του αρχηγού και της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, επισημαίνει τις σχέσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης με το φλαμανδόφωνο ακροδεξιό κόμμα Vlaams Belang υπογραμμίζοντας ότι το ηγετικό στέλεχος του Filip Dewinter είχε μιλήσει σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Ο Πρόεδρος του κόμματος Tom Van Grieken είχε αποστασιοποιηθεί από την συμμετοχή του Dewinter και άλλων δύο στελεχών του Belang στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι το κόμμα «δεν έχει καμία σχέση με οργανώσεις σαν την Χρυσή Αυγή».

Η ιστοσελίδα της φλαμανδόφωνης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης VRT αφού αναφέρεται στην πολυετή δικαστική διαδικασία που οδήγησε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής, σημειώνει ότι όλος ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα χαιρέτισε την απόφαση του Δικαστηρίου την οποία χαρακτήρισε «ιστορική». Επίσης, η Eva Cosse από την οργάνωση Human Roghts Watch τόνισε πως η απόφαση «δίνει ένα σήμα πως τα εγκλήματα μίσους δεν θα πρέπει να γίνονται ανεκτά σε μια δημοκρατική κοινωνία».

Διαβάστε ακόμη

«Φουρτούνες» στο Αιγαίο: Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους με φόντο τη Ρόδο και το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου

Εφιάλτης δίχως τέλος στο Νεπάλ: Συναγερμός για υπερχείλιση της τεχνητής λίμνης- «Παγώνουν» οι διασώσεις, στους 472 οι νεκροί

Έλενα Ακρίτα: Ένα ευρύτερο θεσμικό ερώτημα πίσω από την άρνηση της ΝΔ

Ο Σφαγέας της Βοσνίας πέθανε με τον σταυρό στο χέρι: Η ειρωνεία της μοίρας για τον Σέρβο στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • δίκη Χρυσής Αυγής
  • διεθνή ΜΜΕ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr