• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πανελλήνια θλίψη για τους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ: Πώς κόπηκε το νήμα της ζωής τους - Τα νεότερα για τους τραυματίεςΒιολάντα: Ντοκουμέντο από το σημείο της διαρροής προπανίου - Σωλήνες με εμφανή διάτρηση στο υπόγειοΧίος: Σοβαρές πλημμύρες από τις ισχυρές καταιγίδες - Χείμαρροι οι δρόμοι στα χωριά Νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες από σήμερα - Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.10.2020 16:39
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Τσαβούσογλου: Θα προτείνουμε ημερομηνίες για διερευνητικές επαφές

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την άποψή του για το θέμα του ανοίγματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Turkish Foreign Ministry via AP, Pool)
Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Turkish Foreign Ministry via AP, Pool)

Περίπου 20-25 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Στη συνάντηση –όπως πρόσθεσε- υπήρξε συμφωνία για τη διεξαγωγή το επόμενο διάστημα των διερευνητικών επαφών αλλά και των συνομιλιών για ΜΟΕ, ενώ αναφορικά με την ημερομηνία των διερευνητικών ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισήμανε ότι θα προτείνει η Τουρκία ως οικοδεσπότης.

«Σήμερα είχαμε μία συνομιλία στο πόδι με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, περίπου 20-25 λεπτών. Και σε αυτή τη συνάντησή μας συμφωνήσαμε για τη σημασία της διεξαγωγής των διερευνητικών επαφών και των συναντήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης το επόμενο διάστημα. Επειδή ο οικοδεσπότης αυτών των συναντήσεων θα είναι η Τουρκία, θα προτείνουμε κάποιες ημερομηνίες γι’ αυτές τις συναντήσεις. Όπως είπα και στον ίδιο (στο Νίκο Δένδια), ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες, είναι ωφέλιμο ο διάλογος να συνεχίζεται και σήμερα συμφωνήσαμε στη συνέχιση αυτού του διαλόγου».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε επίσης την άποψή του για το θέμα του ανοίγματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ωστόσο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε ότι είναι ωφέλιμο να γίνουν κι άλλα τέτοιου είδους βήματα για το καθολικό άνοιγμα των Βαρωσίων.

«(Ο Ν. Δένδιας) Εξέφρασε επίσης τις απόψεις του για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, όπως εκφράσαμε κι εμείς τις δικές μας. Βασικά, στα κλειστά Βαρώσια, επειδή ήταν για χρόνια κλειστά, κανείς, ούτε νομικά, ούτε φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνοκυπρίων, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις περιουσίες τους. Όσον αφορά το θέμα της χρήσης των περιουσιών μετά, γίνεται απογραφή, αλλά τουλάχιστον ήταν σημαντικό που άνοιξε η παραλία και ορισμένοι δρόμοι, όπου δεν υπάρχουν ιδιωτικές περιουσίες. Και οι πολίτες της ΤΔΒΚ -είδα κάποια βίντεο και φωτογραφίες- ότι ήταν πολύ ευτυχείς που μπόρεσαν να περπατήσουν στην παραλία. Επομένως, θα ήταν ωφέλιμο να προβούμε το επόμενο διάστημα και σε άλλα τέτοιου είδους βήματα προς όφελος όλων, σεβόμενοι την ιδιωτική περιουσία και χωρίς να παραβιάζονται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ». 

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία στο περιθώριο του φόρουμ στην Μπρατισλάβα να έχει σημαντικές συναντήσεις και με άλλους ηγέτες χωρών και ομολόγους του, ανάμεσά τους με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε ότι βρήκε τη δυνατότητα να εξηγήσει τις θέσεις και τις ενέργειές της Τουρκίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως στην ανατoλική Μεσόγειο.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1314175934593892352

Διαβάστε ακόμη

«Μπλόκαρε το τιμόνι κατά την προσπέραση» αποκάλυψε τραυματίας οπαδός του ΠΑΟΚ σε Έλληνα γιατρό

Τραγωδία: Βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο Παίδων «Αγία Σοφία»

«Ακούσαμε ένα μπαμ και σκοτείνιασαν τα πάντα»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες εργαζόμενων στη «Βιολάντα»

Η πικρή αλήθεια του πολέμου: Σχεδόν 2 εκατ. οι νεκροί στρατιώτες Ρωσίας και Ουκρανίας

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Νίκος Δένδιας
  • Τουρκία
  • Μεβλούτ Τσαβούσογλου
  • διερευνητικές συνομιλίες
  • κρίση στη Μεσόγειο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr