• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ήχησαν σειρήνες στο Ισραήλ: Το Ιράν εξαπέλυσε πυραύλους σε αντίποινα της αιματηρής επίθεσης στη ΒηρυτόΠαγκόσμιο σοκ: Κατέρρευσε ξανά μέσα στο γήπεδο ο Κρίστιαν ΈρικσενΛέκκας στο OPEN: Θα συνεχιστούν οι σεισμοί στην Εύβοια την επόμενη εβδομάδα - Μέχρι πόσα Ρίχτερ αναμένουμεΤι ερευνούν οι αρχές για το μέλος της Χαμάς στην Κρήτη: Το αίνιγμα με τα εκρηκτικά και η πρώτη αντίδραση του Ισραήλ
δημοφιλές τώρα: Θρίλερ στο Αίγιο: Συνελήφθη μετά από 27 χρόνια ο καταζητούμενος Τζέιμς Δαλαμάγκας - Ζούσε ως...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   31.10.2020 17:49
Newsroom
Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει λουκέτα χωρίς κουβέντα για ΕΣΥ, Μέσα Μεταφοράς

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μίλησε για "χαραμάδες της αμέλειας των λίγων" από τις οποίες μπαίνει ο κορονοϊός αλλά δεν είπε κουβέντα για τις πόρτες που άφησε ορθάνοιχτες».

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

«Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε σήμερα την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης εδώ και οχτώ μήνες. Αφού δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, έρχεται με καθυστέρηση και ενώ η κατάσταση σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει βγει εκτός ελέγχου να ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα».

Αυτό τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του για το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, με τίτλο «ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει λουκέτα χωρίς να πει κουβέντα για ενίσχυση ΕΣΥ και ΜΜΜ», επικρίνοντάς τον ότι «μίλησε για "χαραμάδες της αμέλειας των λίγων" από τις οποίες μπαίνει ο κορονοϊός αλλά δεν είπε κουβέντα για τις πόρτες που άφησε ορθάνοιχτες».

Πιο συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα και ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται ήδη στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης μιλά για "πόλεμο", αλλά δεν είπε κουβέντα για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ενιαία πρωτόκολλα, για άμεσες προσλήψεις γιατρών, για επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, για συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ, για τους μαζικούς εργασιακούς χώρους που ελλείψει ελέγχων έχουν γίνει φορέας υπερμετάδοσης του ιού και φυσικά για τους χώρους λατρείας υπό το φόβο του πολιτικού κόστους».

Υπογραμμίζει ότι πάνω από όλα ο πρωθυπουργός «δεν είπε κουβέντα για τις δημόσιες συγκοινωνίες που κάθε μέρα πάνω από 1 εκατ. πολίτες στοιβάζονται σαν σαρδέλες για να πάνε στις δουλειές τους, την ώρα που 270 οχήματα κάθονται στα αμαξοστάσια και υπουργοί του έχουν αποσπασμένους οδηγούς λεωφορείων στα υπουργικά τους γραφεία».

Τον κατηγορεί για «θράσος να κουνήσει το δάχτυλο και σε όσους επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει υποτάξει την επιστήμη στην υπηρεσία της πολιτικής της σκοπιμότητας, όταν εδώ και μήνες αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής και έχει με αποκλειστικά δίκη του ευθύνη απομειώσει το κύρος και την αξιοπιστία της, μεταφέροντας την ευθύνη των δικών του αποφάσεων και της δίκης του ανεπάρκειας».

«Περιμένουμε», σχολιάζει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, «να δούμε σε πόσες μέρες από σήμερα θα αναθεωρήσει εκ νέου τα μέτρα που ανακοίνωσε, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ανεπάρκεια και την αποτυχία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της κρίσης».

Διαβάστε ακόμη

«Είμαι γριούλα, βοηθήστε με να φτιάξω το σπιτάκι μου»: Οι μαρτυρίες και η απόγνωση κατοίκων μετά τους σεισμούς στην Εύβοια

Παγκόσμιο σοκ: Κατέρρευσε ξανά μέσα στο γήπεδο ο Κρίστιαν Έρικσεν

Θρίλερ στο Αίγιο: Συνελήφθη μετά από 27 χρόνια ο καταζητούμενος Τζέιμς Δαλαμάγκας - Ζούσε ως «Αντώνης Τζίμας»

Η Lego ανακοίνωσε το μεγαλύτερο σετ στην ιστορία της: Ένα αντίγραφο της Σαγράδα Φαμίλια με 12.060 κομμάτια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • διάγγελμα
  • Κορονοϊός
  • μέτρα κορονοϊός
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr