MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Μάρτης... γδάρτης : Πυκνό χιόνι στο καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας – Με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτωνΣοκαριστικό βίντεο: Οδηγός αναπτύσσει ιλιγγιώδη ταχύτητα στην περιμετρική Πατρών και χάνει τον έλεγχοΠεινασμένη αρκούδα έκανε έφοδο στο όρος Πάικο και έφαγε 40 κιλά μέλιΕντυπωσιακό φαινόμενο: 5 πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν με τη Σελήνη - Τι συμβαίνει στον ουρανό κατά την «πλανητική παρέλαση»Οι κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι την πρώτη και τη δεύτερη κάλπη – Τι θα γίνει με τους υπηρεσιακούς υπουργούς
Homepage |   Πολιτική   |   04.11.2020 22:11
Θανάσης Αυγερινός
Θανάσης Αυγερινός
Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία στον τομέα του εμβολιασμού και στο πεδίο του Συμβουλίου της Ευρώπης, είπε ο Λαβρόφ

Μήνυμα Λαβρόφ για συνεργασία κατά του κορονοϊού μέσω Αθηνών

επόμενο άρθροnext-article
(AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
(AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Την ανάγκη των Ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τον κορονοϊό υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προτείνοντας συνεργασίες γύρω από τον εμβολιασμό στο μήνυμά του προς την 130ή Σύνοδο των ομολόγων του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που διοργανώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από την προεδρεύουσα Αθήνα.

 

«Στη Ρωσία πιστοποιήθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό, το Sputnik-V και προετοιμάζονται άλλα δύο εμβόλια. Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία στον τομέα του εμβολιασμού και στο πεδίο του Συμβουλίου της Ευρώπης», σημείωσε ο κ. Λαβρόφ, παρατηρώντας ότι «γνωρίζουμε, πως οι επιτυχίες αυτές της χώρας μας δεν χαροποιούν τους πάντες, όμως δεν πρέπει να τίθενται πάνω από τα συμφέροντα προστασίας της υγείας των ίδιων των πολιτών υπολογισμοί πολιτικού ή οικονομικού χαρακτήρα».

Η Ρωσία, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, «έκανε παν το δυνατό για να παράσχει βοήθεια σε όλες τις χώρες, που την χρειάζονταν στον αγώνα με την πανδημία. Προτείναμε να αρθούν όλα τα εμπόδια, να ανασταλούν οι κυρώσεις, που εμποδίζουν να βοηθά ο ένας τον άλλον σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Είναι χαροποιό, που πολλά κράτη ενήργησαν με τον ίδιο τρόπο».

«Όποιος θέλει, βρίσκει τρόπους, όποιος δεν θέλει, βρίσκει αιτίες», ανέφερε καυστικά ο Σ.Λαβρόφ επικαλούμενος «τον μέγα Έλληνα Σωκράτη» και διαπιστώνοντας ότι «ο κορονοϊός επιβεβαίωσε πόσο σημαντικό είναι για τους Ευρωπαίους να είναι ενωμένοι ενώπιον των κοινών απειλών». «Πάντοτε πιστεύαμε στην ενοποιητική δυναμική του Συμβουλίου της Ευρώπης, βλέπαμε σ’ αυτό ένα πρόπλασμα του κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού, ωστόσο πρέπει έντιμα να αναγνωρίσουμε ότι η 25χρονη εμπειρία διαμονής σ’ αυτό το “σπίτι” δεν είναι μονοσήμαντη, υπήρξαν εδώ και αναμφισβήτητες επιτυχίες και ανεκπλήρωτες ελπίδες και απογοητεύσεις», επεσήμανε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Αναφερόμενος στην 75η επέτειο της αντιφασιστικής Νίκης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ρώσος υπουργός υπενθύμισε ότι «ο σοβιετικός λαός απάλλαξε την Ευρώπη από τη “φαιά πανούκλα”» του ναζισμού, θυσιάζοντας αμέτρητα εκατομμύρια στο ναό της Νίκης μαζί με τους άλλους λαούς της ηπείρου, «ωστόσο η μνήμη ορισμένων μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποδείχθηκε κοντή», καθώς «αναθεωρούν τα αποτελέσματα του πολέμου, δοξάζουν τους ναζιστές και τους συνεργάτες τους, καταστρέφουν τα μνημεία των ελευθερωτών της Ευρώπης».

Κατά τον Σεργκέι Λαβρόφ «ο ιστορικός αναθεωρητισμός είναι μια από τις κύριες απειλές της Διακήρυξης» για τα δικαιώματα του ανθρώπου, τα 70χρονα της οποίας εορτάζονται στην Αθήνα, καθώς «στη γη της Ελλάδας γεννήθηκαν οι πρώτες αντιλήψεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία». Η Διακήρυξη αυτή αποτέλεσε απάντηση στη φρίκη του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου και εγγύηση μη επανάληψής της, ωστόσο «εκεί, που ξαναγράφεται η ιστορία και ανεγείρονται μνημεία στους δημίους του Ολοκαυτώματος, εκεί παρατηρούνται μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην Ουκρανία και τις χώρες της Βαλτικής εκατομμύρια υφίστανται διακρίσεις γιατί είναι Ρώσοι ή μιλούν στη ρωσική γλώσσα», παρατήρησε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, θυμίζοντας ότι «εκατοντάδες χιλιάδες χαρακτηρίζονται “μη πολίτες” και στερούνται στοιχειωδών δικαιωμάτων. Το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν πρέπει να “κάνει τα στραβά μάτια” σ’ αυτό το απαρτχάιντ του 21ου αιώνα».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εγκωμίασε την ελληνική προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που ακολούθησε την αρχή του Ιπποκράτη «να μη βλάψεις» και πρότεινε να ενισχυθεί η κοινωνική διάσταση στον Οργανισμό και να υπογραφούν Χάρτες συνεργασίας στην ιατρική και τη φαρμακοποιία. Κατά την άποψή του, το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι σημαντικό να διατηρήσει την ανεξαρτησία του ως «αυθεντικός πανευρωπαϊκός Οργανισμός, που βασίζεται στις αρχές της κυρίαρχης ισότητας των κρατών, του σεβασμού των ιδιαιτεροτήτων και των προσεγγίσεών τους», γιατί μόνο τότε θα μπορέσει να πλησιάσει τον καταστατικό του στόχο: «την εδραίωση της ενότητας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, τη συνεργασία στην οικονομική και κοινωνική τους πρόοδο, την οικοδόμηση κοινού νομικού και ανθρωπιστικού πεδίου από τη Λισαβώνα έως το Βλαδιβοστόκ».

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • Σεργκέι Λαβρόφ
  • Sputnik V
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 28.03.2023 03:45
Εργασία: Με μισθό έως 820 ευρώ καθαρά 1 στους 2 εργαζόμενους - Στον «πάγο» οι υψηλόμισθοι
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 28.03.2023 04:30
Καύσιμα: Σενάρια για Πάσχα με τη βενζίνη στα 2 ευρώ το λίτρο - Βουτιά στην κατανάλωση
MENSHOUSE
Μετρημένες θέσεις, μαγευτικό τοπίο: Η πιο καθαρή παραλία της Ελλάδας με τα πολύχρωμα σύρματα που βλέπεις το βυθό από μακριά
MENSHOUSE
«Θα ευχόταν να μην είχε κερδίσει ποτέ τα εκατομμύρια»: Η ιστορία καταστροφής του Έλληνα γιατρού που έπιασε το χρυσό εξάρι του Λόττο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
28-03-2023 14:00
«Είσαι γελοία», «είσαι φασίστας»: Άγρια κόντρα Κυρανάκη-Τζάκρη στον τηλεοπτικό «αέρα»
02
28.03.2023 17:07
Γιατί ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε εκλογές στις 21 Μαΐου - Τα μηνύματα στο υπουργικό συμβούλιο
03
28.03.2023 22:16
Οι κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι την πρώτη και τη δεύτερη κάλπη – Τι θα γίνει με τους υπηρεσιακούς υπουργούς
04
28.03.2023 17:00
Βαρουφάκης: Ο Μητσοτάκης προκήρυξε εκλογές για τον Μάιο ώστε να στερήσει από τους νέους το δικαίωμα της ψήφου
05
28.03.2023 12:26
Εκλογές 2023: Ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός - Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσει

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 28/03/2023
Κεντρικό... | 28.03.2023 19:57
Κεντρικό δελτίο 28/03/2023
Αθλητικό δελτίο 28/03/2023
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 28.03.2023 19:51
Αθλητικό δελτίο 28/03/2023
Ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του πλανήτη στο λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ώρα Ελλάδος... | 28.03.2023 08:27
Ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του πλανήτη στο λιμάνι Θεσσαλονίκης
Κεντρικό δελτίο 27/03/2023
Κεντρικό... | 27.03.2023 20:04
Κεντρικό δελτίο 27/03/2023
Πρόεδρος τμ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ: Καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα τραμπουκισμού από φοιτητές
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 28.03.2023 13:52
Πρόεδρος τμ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ: Καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα τραμπουκισμού από φοιτητές