• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η Κομισιόν «παγώνει» επ’ αόριστον ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 210 δισ. ευρώ - Ποιες χώρες εξέφρασαν ενστάσειςΦρίκη στην Ανάβυσσο: Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μεσογειακή φώκιαΠρωτοφανές: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν εισέβαλλε απρόσκλητος στη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν - Τον έστησαν 40 λεπτάΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τα Oreo Cheesecakes
δημοφιλές τώρα: Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   05.11.2020 13:03
Σοφία Σπίγγου
Σοφία Σπίγγου

Ενταση στη Βουλή για το δεύτερο lockdown - Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης

Επίθεση δέχθηκε η κυβέρνηση για το lockdown από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εντός του κοινοβουλίου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Βουλή (eurokinissi)
Βουλή (eurokinissi)

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σχετικά με την πανδημία έκαναν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων του νόμου Κατσέλη.

«Είχατε 6 μήνες να προετοιμαστείτε για το δεύτερο κύμα και δεν κάνατε τίποτα. Το δεύτερο κλείσιμο της οικονομίας είναι η αναγνώριση τις αποτυχίας σας. Κάνατε άνοιγμα του τουρισμού χωρίς τεστ και ελέγχους. Ανοίξατε τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Μόνο μάσκες-γίγαντες δώσατε στα παιδιά μας. Μεγάλος συνωστισμός στα ΜΜΜ. Άρνηση να ενισχύσετε με γιατρούς και νοσηλευτές το ΕΣΥ. Αναγκάζεστε να περιορίσετε τα χειρουργεία κατά 80%. Με 180 περιστατικά στις ΜΕΘ το ΕΣΥ είναι στα όρια του. Με το νομοσχέδιο αυτό δυσχεραίνετε την θέση των πολιτών. Θα μπορούσατε επικαλούμενοι την πανδημία, να αποφύγετε να ψηφίσετε αυτές τις διατάξεις. Όπως το κάνανε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το ΚΙΝΑΛ, με την βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου να λέει από το βήμα της Βουλής: «Αυτό που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει θα το ζήσουμε μετά από μια αντιμετώπιση χωρίς σχέδιο. Κώφευε η κυβέρνηση στις προτάσεις μας και στις προτάσεις των ειδικών. Οδηγούμαστε εσπευσμένα σε ένα lockdown λόγω της επίσπευσης της αδυναμίας στην οποία έφτασε το ΕΣΥ. Αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις ευθύνες. Μην περιμένετε σιωπή. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επισημάνουμε το πως φτάσαμε έως εδώ. Αυταρέσκεια, αυτοθαυμασμός και θάψιμο πληροφοριών σε καμιά περίπτωση δεν βοηθούν».

Για «παραμύθια» που κατέρρευσαν «σαν χάρτινος πύργος» έκανε λόγο στην τοποθέτηση της η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, αναφερόμενη στην θωράκιση του ΕΣΥ. «Καταρρέει ακόμη μια φορά σαν χάρτινος πύργος τα παραμύθια για θωράκιση του ΕΣΥ. Τα μετατρέπετε σε νοσοκομεία μια νόσου. Τεράστιες είναι οι ευθύνες σας. Αφήσατε εργαζόμενο και λαό εκτεθειμένους. Δεν πήρατε ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, ΜΜΜ και σχολεία. Χωρίς επαρκή στελέχωση των νοσοκομείων» ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη

Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβαζαν τα χρήματα σε λογαριασμό νεκρού - Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα της Κρήτης

Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Νέες φωτογραφίες με Τραμπ, Γούντι Άλεν, Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Μπάνον

Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • lockdown
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr