• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σπίτι Μου 2: Αντί για 20.000 νέους δανειολήπτες παλαιών κατοικιών, θα μπορούσαμε να έχουμε 19.704 νέους ιδιοκτήτες νεόδμητων κατοικιών«Παραλύουν» την Ελλάδα οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη τη χώρα - Οι κινήσεις μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση«Επιδημία» λαθών στον σιδηρόδρομο: Νέο περιστατικό με συρμό σε λάθος γραμμή - Το αντιλήφθηκε ο μηχανοδηγόςΤο ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τον Ιανουάριο – Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   11.11.2020 15:56
Σοφία Σπίγγου
Σοφία Σπίγγου

?ΚΙΝΑΛ: Να κληθεί ο Αλιβιζάτος να μιλήσει για το πόρισμα σχετικά με την αστυνομική βία

Το ΚΙΝΑΛ στηλιτεύει την απουσία του υπουργού προστασίας του πολίτη από την διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας να είναι και εκείνος παρών στην διαδικασία:

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Νίκος Αλιβιζάτος (Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης)
Νίκος Αλιβιζάτος (Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης)

Σε ακρόαση ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής αιτείται το ΚΙΝΑΛ να κληθεί ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Νίκος Αλιβιζάτος προκειμένου να συζητηθεί το πόρισμα της Επιτροπής της οποίας είναι επικεφαλής, σχετικά με την αστυνομική βία, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο αίτημα του το ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την κατάθεση του σχετικού πορίσματος την από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης  του Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Κωνσταντίνου Μάρκου, πρέπει να εξετασθούν αναλυτικότερα τα συμπεράσματα για τα θέματα διοικητικής διερεύνησης πειθαρχικώς ελεγκτέων πράξεων του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. 

«Η εν λόγω Επιτροπή προεδρεύεται από τον Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Ν. Αλιβιζάτο. Σημειωτέον ότι η κατάθεση του εν λόγω Πορίσματος στη Βουλή έλαβε χώρα έξι μήνες αφότου αυτό είχε περιέλθει στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στο πόρισμα περιέχεται σειρά από πολύ σημαντικά συμπεράσματα και πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας και την εν γένει νοοτροπία που επικρατεί στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., με συνέπεια να δυσχεραίνεται ουσιωδώς η λειτουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αστυνομικής Βίας που έχει εκ του νόμου ανατεθεί στον Συνήγορο του Πολίτη» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ, ζητώντας να κληθεί ο κ. Αλιβιζάτος.

Μάλιστα, το ΚΙΝΑΛ στηλιτεύει την απουσία του υπουργού προστασίας του πολίτη από την διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας να είναι και εκείνος παρών στην διαδικασία: «Παρακαλούμε επίσης να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την αυτοπρόσωπη εμφάνιση ενώπιον της Επιτροπής και του αρμόδιου Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.  Η εκ συστήματος απουσία από τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου του κυρίου Υπουργού και η επίσης συστηματική υποκατάστασή του από τον υφυπουργό κύριο Οικονόμου, παρά την εγνωσμένη επάρκεια του τελευταίου, αποτελεί έμπρακτη υποβάθμιση της υποχρέωσης που υπέχουν τα μέλη της κυβέρνησης να λογοδοτούν ενώπιον της Βουλής. Η παρουσία του κυρίου Υπουργού επιβάλλεται κατά μείζονα λόγο και από το ίδιο το αντικείμενο τη συζήτησης, καθώς η δημιουργία της “Επιτροπής Αλιβιζάτου” φέρει και την προσωπική του σφραγίδα».

Διαβάστε ακόμη

Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά

Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων

Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΚΙΝΑΛ
  • αστυνομική βία
  • Νίκος Αλιβιζάτος
  • Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr