• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Σάκοι του μποξ» οι εργαζόμενοι που «πληρώνουν» τις βλάβες σε συρμούς του μετρό - Επίθεση σε ηλεκτροδηγόΕξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη με 46 περιστατικά οπαδικής βίαςΔολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Καρέ-καρέ οι κινήσεις του δράστη - Τα 3 στοιχεία που αναζητούν οι ΑρχέςΤηλεφωνική συνομιλία Τραμπ με Νετανιάχου - Συμφώνησαν να συναντηθούν
δημοφιλές τώρα: Οι Σουηδοί δεν ξεγελιούνται: Το νησί που προτιμούν γιατί έχει το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα, θεϊκές...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   18.11.2020 19:03
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Τσίπρας: Να δοθούν laptop στους μαθητές για την τηλεκπαίδευση

«Όχι στην διερεύνηση των ανισοτήτων μέσα στην πανδημία», το μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Αλέξης Τσίπρας (Copyright: Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ)
Αλέξης Τσίπρας (Copyright: Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Με ευθύνη της κυβέρνησης διευρύνονται οι ανισότητες εν μέσω πανδημίας τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστόλη Καλογιάννη.

«Από την μια έχουμε την ανθρώπινη ζωή από την άλλη όμως υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε συνανθρώπους μας στα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης χωρίς μισθό, άνεργοι πολλούς μήνες  ή με ελάχιστο εισόδημα  για να μπορέσουν να επιβιώσουν» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχαμε 4,5 δισεκ. ευρώ απώλεια εισοδήματος ενώ το 12 % των εργαζόμενων να ζουν κάτω από τα 200 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αυτό όμως που είναι πιο σημαντικό είναι ότι «έχουμε διεύρυνση  των ανισοτήτων και στα σχολεία με την τηλεκπαίδευση». Σήμερα που ξεκίνησε και το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης στα δημοτικά, όπως είπε, υπάρχουν χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μπουν στο μάθημα γιατί οι οικογένειές τους δεν έχουν υπολογιστή ή είναι δύο και τρία παιδιά ή εργάζεται ο γονιός με τηλεργασία.

«Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση αυτό το πρόβλημα και αν το αντιλαμβάνονται ποιες κινήσεις θα γίνουν. Είναι αδιανόητο αυτή την στιγμή να υπάρχει τέτοιο θέμα, αφού η πρόσβαση στην μάθηση είναι πρωταρχικό δικαίωμα και πρέπει να το διασφαλίσουμε για όλους»  υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στο θέμα αυτό. 

«Ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα για laptop στα σχολεία από τον Μάρτη κι έχει φτάσει Νοέμβρης. Oύτε τέλη Δεκέμβρη δεν θα έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται και για ένα πρόγραμμα που αφορά ένα πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού» πρόσθεσε.

«Ισως η τοπική αυτοδιοίκηση, σε περιφερειακό επίπεδο ή σε δημοτικό επίπεδο πρέπει να παρέμβει επικουρικά εκεί που θα έπρεπε να είναι  η ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει αυτό» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο υγειονομικό κομμάτι της πανδημίας, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγωρία και εφησυχασμό μετά το πρώτο κύμα, την στιγμή που όλοι έλεγαν ότι θα έρθει η δεύτερη φάση. «Και για την χώρα μας η δεύτερη φάση της πανδημίας ήταν σφοδρότερη καθότι το άνοιγμα του τουρισμού την καλοκαιρινή περίοδο με τις πολλές  επισκέψεις στην χώρα συνετέλεσαν στο να υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα» όπως είπε.

Από την πλευρά του  ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της πόλης που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις και χωρίς την βοήθεια που θα έπρεπε να έχουν. «Υπήρχε χαλαρότητα πολύ μεγάλη από το καλοκαίρι» σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι «από τον Ιούλιο φώναζα ότι θα έρθει δεύτερο κύμα πολύ πιο ισχυρότερο από το πρώτο».  

Αναφερόμενος στην ισχυρότατη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ ιδιαίτερα τώρα που όλες οι κλίνες ΜΕΘ στην Λάρισα είναι πλήρεις τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την επίταξη του ιδιωτικού τομέα. «Δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση και συνδιαλλαγή με τον ιδιωτικό τομέα πόσο θα πληρώσω το κρεβάτι για να το επιτάξω» είπε ο δήμαρχος και σημείωσε ότι αυτό πρέπει να γίνει με όρους  δημόσιου συμφέροντος.

Διαβάστε ακόμη

Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Καρέ-καρέ οι κινήσεις του δράστη - Τα 3 στοιχεία που αναζητούν οι Αρχές

«Σάκοι του μποξ» οι εργαζόμενοι που «πληρώνουν» τις βλάβες σε συρμούς του μετρό - Επίθεση σε ηλεκτροδηγό

Απάτη-μαμούθ σε βάρος εφοπλίστριας: Της άρπαξαν κοσμήματα εκατομμυρίων και μετάλλια από τον βασιλιά Κάρολο

«Νομίζω ότι τον σκότωσα»: Συνταξιούχος κατέγραψε κατά λάθος τη δολοφονία γείτονά του - Καταδικάστηκε σε ισόβια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • laptop
  • τηλεκπαίδευση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr