• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η φον ντερ Λάιεν «χρυσώνει» το χάπι στους αγρότες για τη Mercosur: Προτείνει αποδέσμευση 45 δισ. ευρώΗ Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε «ευρωστρατό» στην Ουκρανία: Τα μηνύματα Μητσοτάκη από το ΠαρίσιΛευκός Οίκος προς Ευρώπη: «Η Γροιλανδία θα προστατευόταν καλύτερα από τις ΗΠΑ»Οι «35» του Συνασπισμού Προθύμων επικύρωσαν εγγυήσεις ασφαλείας: «Ποτέ μια συμφωνία δεν θα σημαίνει παράδοση της Ουκρανίας»
δημοφιλές τώρα: Η φον ντερ Λάιεν «χρυσώνει» το χάπι στους αγρότες για τη Mercosur: Προτείνει αποδέσμευση 45 δισ....
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.11.2020 18:08
Σοφία Σπίγγου
Σοφία Σπίγγου

Εθνικό σχέδιο δράσης για άτομα με αναπηρία: Οι έξι πυλώνες και οι 30 στόχοι

Το σχέδιο βασίζεται σε έξι πυλώνες και περιγράφει 30 στόχους με βάθος πενταετίας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο
pixabay.com
pixabay.com

Στη Βουλή παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Το σχέδιο βασίζεται σε έξι πυλώνες και περιγράφει 30 στόχους με βάθος πενταετίας. Πρόκειται για έναν οδικό χάρτη που είχε σαν στόχο την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη,  «θα αλλάξουν εντελώς το υπόδειγμα του τρόπου με το οποίο η κοινωνία αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρία». 

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μια από τις προωθούμενες δράσεις προβλέπει την θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού για άτομα με αναπηρίες. «Σημαντική ημέρα» χαρακτήρισε την σημερινή ο πρόεδρος της ΕΣΑμΕΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, ενώ ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης χαρακτήρισε το σχέδιο φιλόδοξο και αναλυτικό. 

Οι έξι πυλώνες στους οποίους αναπτύσσεται το σχέδιο είναι οι εξής: 

  • Το Κράτος στην υπηρεσία του Ατόµου µε Αναπηρία ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: κωδικοποίηση της δαιδαλώδους νομοθεσίας, σύσταση Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, ηλεκτρονική κάρτα αναπηρίας, αναβάθμιση μηχανισμού αξιολόγησης και πιστοποίησης αναπηρίας.
  • Προστασία των Δικαιωµάτων των Ατόµων µε Αναπηρία που προβλέπει ειδική φορολογική πολιτική, αποϊδρυματοποίηση, ανεξάρτητη διαβίωση κ.α.
  • Προσβασιµότητα
  • Συµµετοχή σε κάθε έκφανση της ζωής
  • Ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και της Δηµόσιας Διοίκησης
  • Συνέργεια και Ανάπτυξη
Διαβάστε ακόμη

Οι «35» του Συνασπισμού Προθύμων επικύρωσαν εγγυήσεις ασφαλείας: «Ποτέ μια συμφωνία δεν θα σημαίνει παράδοση της Ουκρανίας»

Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε «ευρωστρατό» στην Ουκρανία: Τα μηνύματα Μητσοτάκη από το Παρίσι

Η φον ντερ Λάιεν «χρυσώνει» το χάπι στους αγρότες για τη Mercosur: Προτείνει αποδέσμευση 45 δισ. ευρώ

Ο «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή που διχάζει, σαρώνει στα εισιτήρια και απογειώνει το ελληνικό box office

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • άτομα με αναπηρία
  • Γιώργος Γεραπετρίτης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr