• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Φωτιά στο Πέραμα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καζάνια - «Αν δεν προλαβαίναμε θα είχαμε ολοκαύτωμα»Φονικές χιονοστιβάδες: Ακόμα οκτώ νεκροί στις Άλπεις μέσα σε ένα 24ωροΤο FBI συνέλαβε έναν από τους Top 10 καταζητούμενούς του - Ποιος είναι ο Αλεχάντρο ΚαστίγιοΓροιλανδία: Αναβρασμός στην ΕΕ για τις απειλές Τραμπ - «Υπονομεύουν την κοινή μας ευημερία»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   27.11.2020 16:01
Γιάννης Φώσκολος
Γιάννης Φώσκολος

Διευθυντής του imerisia.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελίες για μη καταβολή αυξήσεων και αναδρομικών σε προσωρινές συντάξεις ΙΚΑ

Με δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε καταγγελίες συνταξιούχων ΙΚΑ, οι οποίοι πληρώθηκαν τις συντάξεις τους χωρίς αύξηση και αναδρομικά

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο
Copyright: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Copyright: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Για καταγγελίες συνταξιούχων ΙΚΑ, οι οποίοι εισπράττουν προσωρινές συντάξεις κι ενώ πληρώθηκαν στις 24 και 25 Νοεμβρίου δεν είδαν αύξηση ούτε αναδρομικά, όπως ανέμεναν, κάνει λόγο η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Το υπουργείο Εργασίας με δελτίο Τύπου στις 24/11 εξήγγειλε την αύξηση των προσωρινών συντάξεων για τους 30.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν την προσωρινή τους σύνταξη για να μπορούν στοιχειωδώς να επιβιώσουν. Υπάρχουν, όμως, καταγγελίες από συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ, οι οποίοι πληρώθηκαν οι συντάξεις τους στις 24 και 25 Νοεμβρίου ότι καμία αύξηση δεν είδαν στις συντάξεις τους», αναφέρει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου. 

«Καλούμε τον κ. Βρούτση να αποσαφηνίσει εάν πραγματικά καταβλήθηκαν αυξημένες οι προσωρινές συντάξεις, πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά που τους αναλογούν, και σε περίπτωση που ισχύουν οι καταγγελίες,  πότε θα γίνει η ορθή καταβολή και θα δοθεί η αναμενόμενη αύξηση. Υπενθυμίζουμε ότι ο περίφημος “ψηφιακός eΕΦΚΑ” δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει μέχρι σήμερα ούτε την αύξηση για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Οι συνταξιούχοι αυτοί αναμένουν την υλοποίηση του νόμου από τον Φλεβάρη», προσθέτει η ίδια. 

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, αναφέρουν, πως δεν προκύπτει από τις υπηρεσίες ζήτημα τεχνικών αστοχιών και αποδίδουν την μη αύξηση ορισμένων προσωρινών συντάξεων στο πλαφόν που συνεχίζει να ισχύει και παραμένει στο ύψος δυο εθνικών συντάξεων, δηλαδή στα 768 ευρώ.     

Διαβάστε ακόμη

Η προφητεία για τις 26/2 που τρομάζει τους Ρώσους - Τι έχει προβλέψει ο άνθρωπος που τάραξε τον Χίτλερ και φοβόταν ο Στάλιν

Ο Τραμπ φτιάχνει «δικό του ΟΗΕ» - Πώς επηρεάζονται Ελλάδα και Κύπρος

Φωτιά στο Πέραμα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καζάνια - «Αν δεν προλαβαίναμε θα είχαμε ολοκαύτωμα»

Το FBI συνέλαβε έναν από τους Top 10 καταζητούμενούς του - Ποιος είναι ο Αλεχάντρο Καστίγιο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
  • συντάξεις
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr