• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Θαύματα» μέσα στα ερείπια της Βενεζουέλας: Η διάσωση 11χρονου και βρέφους δίνουν ελπίδες - Tα συγκλονιστικά βίντεοΣτενά του Ορμούζ: Το χάος συνεχίζεται παρά τη συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης - Οι εκατέρωθεν επιθέσεις και η ανησυχία για τη διεθνή ναυτιλίαΣυναγερμός σήμερα για πυρκαγιές λόγω των ανέμων: Οι περιοχές που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» - Στο επίπεδο 4 και η ΑττικήΜητσοτάκης: «9 στις 10 προεκλογικές δεσμεύσεις έχουν γίνει πράξη ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   13.12.2020 12:56
Newsroom
Newsroom

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους Ελληνες των Pfizer, AstaZeneca, Regeneron

Η τηλεδιάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει με στελέχη κορυφαίων παγκοσμίως φαρμακευτικών εταιρειών και ειδικούς σε θέματα πολιτικής, έρευνας και επενδύσεων στον τομέα των επιστημών υγείας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Φωτογραφία Αρχείου/Copyright: Eurokinissi
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Φωτογραφία Αρχείου/Copyright: Eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Η ανάπτυξη ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού βιοφαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα είναι το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 18.00, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η τηλεδιάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει με στελέχη κορυφαίων παγκοσμίως φαρμακευτικών εταιρειών και ειδικούς σε θέματα πολιτικής, έρευνας και επενδύσεων στον τομέα των επιστημών υγείας. 

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες είναι Ελληνες και γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, μπορούν να συνεισφέρουν καθοριστικά με την εμπειρία και γνώση τους στην ανάπτυξη ενός κλάδου που θα στηρίζεται στην έρευνα και την καινοτομία, και θα βοηθά καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Στην τηλεδιάσκεψη θα λάβουν μέρος ο Noubar Afeyan (πρόεδρος της Moderna, διευθύνων σύμβουλος στο Flagship Pioneering), ο Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας (Harvard Medical School, πρόεδρος του ΕΣΕΤΕΚ), o Άλμπερτ Μπουρλά (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer), o Eric Cantor (διευθυντής της Moelis & Company), ο Nicholas Galakatos (Global Head of Life Sciences στην Blackstone Life Sciences), ο Emil D. Kakkis (διευθύνων σύμβουλος της Ultragenyx Pharmaceutical), ο Costis Maglaras (πρύτανης στο Columbia Business School), ο Peter R. Orszag (διευθύνων σύμβουλος επί Χρηματοπιστωτικών Συμβουλών στη Lazard), ο Sir Menelas Pangalos (εκτελεστικός αντιπρόεδρος AstraZeneca), ο Stelios Papadopoulos (πρόεδρος ΔΣ των Biogen, Exelixis, Regulus Therapeutics και συνιδρυτής της Eucrates Biomedical), ο George A. Scangos (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Vir Biotechnology), ο Vangelis Vergetis (διευθύνων σύμβουλος Intelligencia και πρόεδρος Eucrates Biomedical), ο Michel Vounatsos (διευθύνων σύμβουλος της Biogen), ο George Yancopoulos (πρόεδρος Regeneron Pharmaceuticals).

Από την πλευρά της κυβέρνησης θα συμμετάσχουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Διαβάστε ακόμη

«Έχουν ιδιοτελή στόχευση»: «Θύελλα» για τις παραλίες στην Αττική που κρίθηκαν ακατάλληλες - Ποιοι και γιατί αντιδρούν

Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Σαρώνει το φαινόμενο της υδροπληξίας - 74 θάνατοι από πνιγμό στη Γαλλία, νεκρός 6χρονος στη Γερμανία

Βορίδης: Ελπίζω ο Σαμαράς να μην κάνει νέο κόμμα - Αντιφατική η αντιπολίτευση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Nέα αμερικανική επίθεση στο Ιράν και απειλές Τραμπ κατά της Τεχεράνης – Ιρανικά πλήγματα σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • εμβόλιο
  • τηλεδιάσκεψη
  • Moderna
  • Κορονοϊός
  • Αλβέρτος Μπουρλά
  • PFIZER
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr