• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΑ: Επιδόματα σχεδόν 2 εκατ. ευρώ σε μη δικαιούχουςΝαυαγεί ο διάλογος για τα ταξί: Στα άκρα η σύγκρουση με το υπουργείο - Ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργίας διαρκείαςΤέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας του δικαστηρίου για την κύρια δίκη«Εγώ είμαι το αφεντικό και θα κάνεις ό,τι σου λέω» - Η αποκαλυπτική κατάθεση του υδραυλικού για «Βιολάντα»
δημοφιλές τώρα: Eurojackpot: Έλληνας στους μεγάλους τυχερούς - «Έπιασε» την τρίτη κατηγορία
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   17.12.2020 20:27
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΣΥΡΙΖΑ: Ίδιο εγκληματικό λάθος στη Δυτική Αττική με αυτό στη Βόρεια Ελλάδα

Στην αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζουν πως και στην περίπτωση της Δυτικής Αττικής γίνεται και πάλι το ίδιο εγκληματικό λάθος που έγινε και συνεχίζει να γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα με μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και εργοστάσια

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi

Η κυβέρνηση κυνηγά την πανδημία, δεν την προλαμβάνει λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά και τις τελευταίες αποφάσεις για ένα ακόμη πιο σκληρό lockdown στη Δυτική Αττική. Στην αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζουν πως και στην περίπτωση της Δυτικής Αττικής γίνεται και πάλι το ίδιο εγκληματικό λάθος που έγινε και συνεχίζει να γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα με μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και εργοστάσια.

Δηλαδή η κυβέρνηση αφού αφήνει την πανδημία να βγει εκτός ελέγχου, τρέχει κατόπιν εορτής για να επιβάλει νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα. Αυτό, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σημαίνει πως η κυβέρνηση με την «εγκληματική αδράνειά» της στρώνει το έδαφος για τρίτο ακόμη σφοδρότερο κύμα της πανδημίας προτού καλά καλά ξεπεραστεί το δεύτερο.

Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επικεντρώνεται πλέον και στο θέμα του εμβολίου, στο οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως λένε πηγές του κόμματος, είχε ποντάρει εδώ και τρεις μήνες. Κάνει λόγο για φιάσκο και θυμίζει πως ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, είχε δεσμευτεί προ μηνός για 2 εκατομμύρια εμβόλια εντός του Ιανουαρίου και τώρα θα έρθουν μόλις 300.000 δόσεις. 

Ως εκ τούτου η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως ο υπουργός Υγείας αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είτε έκαναν λάθος είτε έλεγαν συνειδητά ψέματα στέλνοντας μηνύματα εφησυχασμού στον κόσμο την ώρα που η πανδημία βρισκόταν σε έξαρση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το εμβόλιο είναι μεν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για το αύριο, εντούτοις δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. 

Γι' αυτό και στελέχη του διερωτώνται τί θα γίνει έως ότου υπάρξει ευρύς εμβολισμός του πληθυσμού ώστε η κοινότητα να αποκτήσει ανοσία; Σημειωτέον πως οι 300.000 δόσεις αντιστοιχούν σε 150.000 ανθρώπους και κατά την αξιωματική αντιπολίτευση δεν επαρκούν ούτε καν για τους υγειονομικούς και τις ευάλωτες ομάδες. Στην Κουμουνδούρου παραθέτουν σειρά επιχειρημάτων για να καταδείξουν την στρατηγική-όπως λένε- αδράνεια της κυβέρνησης. Επισημαίνουν πως η κυβέρνηση μείωσε τις δαπάνες για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2021 κατά 580 εκατομμύρια ευρώ, αρνείται τη συνταγογράφηση και μαζική αποζημίωση δωρεάν τεστ για τους πολίτες και αντιθέτως μειώνει διαρκώς τον αριθμό των μοριακών τεστ ώστε να εμφανίσει επικοινωνιακά βελτιωμένη κατάσταση στην πορεία της πανδημίας στέλνοντας μηνύματα εφησυχαμσού. Προσθέτουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, όπως επίσης και την επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ σε περιοχές που αυτό κρίνεται απαραίτητο καθώς και τον έλεγχο τήρησης αυστηρών μέτρων προστασίας και πρωτοκόλλων στους μαζικούς χώρους εργασίας. Ως παράδειγμα στον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν την διασπορά του κορονοϊού σε εστίες υπερμετάδοσης όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα εργοστάσια, τις κλειστές δομές, τα γηροκομεία, τα camps προσφύγων, τα προνοιακά ιδρύματα και τους καταυλισμούς Ρομά.

Διαβάστε ακόμη

Ναυαγεί ο διάλογος για τα ταξί: Στα άκρα η σύγκρουση με το υπουργείο - Ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργίας διαρκείας

Σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΑ: Επιδόματα σχεδόν 2 εκατ. ευρώ σε μη δικαιούχους

«Εγώ είμαι το αφεντικό και θα κάνεις ό,τι σου λέω» - Η αποκαλυπτική κατάθεση του υδραυλικού για «Βιολάντα»

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Πάντοτε επιδίωκα να είμαι ανεξάρτητη» - Μια ζωή γεμάτη θάρρος, γνώση και χαμόγελο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Δυτική Αττική
  • lockdown
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Κορονοϊός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr