• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDFΕργατικό ατύχημα στη Νάξο: Υποχώρησαν τα κάγκελα και έπεσαν σε τάφρο - Τους απεγκλώβισε η ΠυροσβεστικήΗράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρούΕπίθεση Φλωρίδη σε συγκεκριμένους δικηγόρους: «Κάποιοι θέλουν να τα κάνουν όλα μπάχαλο»
δημοφιλές τώρα: Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   19.12.2020 18:27
Newsroom
Newsroom

Ερντογάν: Άνοιγμα σε Μέρκελ για νέα συμφωνία στο μεταναστευτικό

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλάζει τη σκληρή του στάση προσπαθώντας να αναθερμάνει τις σχέσεις του με την Ε.Ε - Κατηγόρησε την Ελλάδα για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο
Μέρκελ - Ερντογάν/AP Images
Μέρκελ - Ερντογάν/AP Images

Επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε το βράδυ της Παρασκευής, 18 Δεκεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν το μεταναστευτικό και οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο Τούρκος πρόεδρος αλλάζει τη σκληρή του στάση προσπαθώντας να αναθερμάνει τις σχέσεις του με την Ε.Ε και χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως διπλωματικό εργαλείο. «Η Τουρκία πρέπει να αλλάξει σελίδα στη σχέση της με την Ε.Ε», ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική διεύθυνση επικοινωνίας, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το κλειδί για την θετική ατζέντα ΕΕ-Τουρκίας είναι η επικαιροποίηση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου για το μεταναστευτικό.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα για την έκρυθμη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, η οποία τις αποφεύγει με διάφορα προσχήματα» σημείωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε πως η Τουρκία εξακολουθεί να επιδεικνύει εποικοδομητική στάση και καλή θέληση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε την Γερμανίδα καγκελάριο και για τη για τις προσπάθειές της για την βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας -  ΕΕ, ενώ επιτέθηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες που τάχθηκαν υπέρ των κυρώσεων στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Διαβάστε ακόμη

Για ποιους λόγους οι αγρότες δεν πάνε στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Η λίστα με τα αιτήματα

Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF

Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρού

Απίστευτες εικόνες στην Ινδία: Οπαδοί βανδάλισαν το γήπεδο επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε για ελάχιστα λεπτά

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Άνγκελα Μέρκελ
  • κρίση στη Μεσόγειο
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  • μεταναστευτικό
  • Τουρκία
  • Ανατολική Μεσόγειος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr