• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ασθενοφόρο ανετράπη στα Χανιά μετά από σύγκρουση με ΙΧ - Πέθανε ο ασθενής που μετέφερε, τραυματίστηκε διασώστηςΗ Ρωσία εξαπέλυσε τη σφοδρότερη επίθεσή της στο Κίεβο από το ξεκίνημα του πολέμου - 41 πύραυλοι και 120 drones κατά της ΟυκρανίαςΦωτιά σε δασική έκταση στο Αλιβέρι - Μήνυμα από το 112Ελέγχονται και για εκβιασμούς κατά συγχωριανών τους οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς στη Μεσσηνία
δημοφιλές τώρα: Τεστ DNA αποκάλυψε λάθος στο μαιευτήριο μετά από 38 χρόνια - «Μας στέρησαν τη ζωή που έπρεπε να...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   29.12.2020 16:24
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

ΚΙΝΑΛ: «Μάχη» Λοβέρδου- Παπανδρέου για τη σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ - Τι λέει η Γεννηματά

Όλα ξεκίνησαν από μια συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στην οποία μιλούσε για την «ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να βρεθεί σημείο σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

copyright: INTIME
copyright: INTIME
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Εσωκομματική κόντρα έχει ξεσπάσει στο Κίνημα Αλλαγής, με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ανδρέα Λοβέρδο να «μαλώνουν» - ενόψει και του επικείμενου συνεδρίου το 2021 - για την σύγκλιση του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, πάντως, συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά ξεκαθάριζαν στο ethnos.gr ότι δεν υπάρχει σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλα ξεκίνησαν από μια συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στην οποία μιλούσε για την «ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να βρεθεί σημείο σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες. Στην… προτροπή του πρώην πρωθυπουργού - που ειρήσθω εν παρόδω έχει ταχθεί αρκετές φορές υπέρ ενός τέτοιου ενδεχόμενου - απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θα είναι, όπως έχει προαναγγείλει, υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. «Από το 2012 ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζει σθεναρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με προοδευτική διακυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας», υπογράμμιζαν χαρακτηριστικά συνομιλητές του κ. Λοβέρδου, ηχώντας τις… καμπάνες του πολέμου στη Χαριλάου Τρικούπη. Άλλωστε, όπως έλεγαν οι ίδιοι στο ethnos.gr ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε, μέσω της υπόθεσης της Novartis, το Κίνημα Αλλαγής και δύο πρώην πρωθυπουργούς, αλλά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μέσω του στενού του συνεργάτη, Γιώργου Ελενόπουλου σήκωσε σήμερα το γάντι, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει. Μεταξύ άλλων σε άρθρο του σημειώνει ότι «όσοι προσέγγισαν τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, αδιαφορώντας επιδεικτικά γι' αυτά στα οποία επί της ουσίας τοποθετείται ο πρώην πρωθυπουργός, το έπραξαν με εμφανέστατο άγχος και σε κάποιες περιπτώσεις με επιχειρήματα που δεν αντέχουν σε οποιαδήποτε λογική διεργασία», φωτογραφίζοντας ευθέως τον Ανδρέα Λοβέρδο. 

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ελενόπουλος τονίζει ότι «το ζήτημα δεν είναι αν είναι κάποιος αριστερός, κεντροαριστερός, κεντρώος ή ακόμη και συντηρητικός. Το πρόβλημα είναι να δηλώνει προοδευτικός και να θέλει, το λέει ή όχι, συνεργασία με τη Δεξιά, στο όνομα δήθεν της διακυβέρνησης της χώρας. Όπως πρόβλημα είναι να δηλώνει κανείς προοδευτικός και να αποδέχεται πελατειακές πολιτικές δομές και ηγεσίες, όποιο χρώμα και αν έχουν, όποιο τίτλο και να φέρουν, πολύ περισσότερο, αριστερό, ριζοσπαστικό, σοσιαλδημοκρατικό, οικολογικό κ.λπ». 

Στη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, «διαβάζουν» το άρθρο του στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου ως μια ξεκάθαρη προσπάθεια να ξεκόψει την ιστορία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, όπως σημειώνουν η «προοδευτική διακυβέρνησης είναι ένα όρος που έχει εντάξει η Φώφη Γεννηματά σε όλες τις ομιλίες». «Το λέμε πολύ καιρό τώρα και σχετίζεται με την αλλαγή των συσχετισμών με πρωταγωνιστικό ρόλο το ΚΙΝΑΛ, απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ», προσθέτουν χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ethnos.gr. 

Διαβάστε ακόμη

Αναγνώρισε τη χώρα της Ευρώπης στο χάρτη, χωρίς βοήθεια: Εάν κάνεις 10/10 σε αυτό το δύσκολο κουίζ γεωγραφίας είσαι κορυφή

Η (άβολη) στιγμή που πεζοπόροι έρχονται τετ α τετ με μια μεγάλη αρκούδα γκρίζλι που κυνηγά σολομούς

Εν ψυχρώ εκτελέσεις στη μέση του δρόμου - Η ICE τρομοκρατεί και δολοφονεί πολίτες με την άδεια του Τραμπ

Ασθενοφόρο ανετράπη στα Χανιά μετά από σύγκρουση με ΙΧ - Πέθανε ο ασθενής που μετέφερε, τραυματίστηκε διασώστης

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Φώφη Γεννηματά
  • Ανδρέας Λοβέρδος
  • Κίνημα Αλλαγής
  • Γιώργος Παπανδρέου
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr