• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θερίζει η γρίπη: 900 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα - Γιατί ανησυχούν οι ειδικοίΑυτή ήταν η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση της Μέλπως Ζαρόκωστα πριν τον θάνατό τηςΝέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑΓροιλανδία: «Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες» - Κατέρρευσε σε ζωντανή σύνδεση η υπουργός Εξωτερικών
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   11.01.2021 19:44
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Πολάκης σε Βορίδη: Μπήκατε υπουργός για ακροδεξιά δίκτυα της Ομογένειας και τις εκλογές

Το γάντι στον κ. Πολάκη σήκωσε η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός «ταύτισε τον αγνό πατριωτισμό της ελληνικής ομογένειας με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: INTIME
copyright: INTIME

Μια φράση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη στάθηκε ικανή για να ξεσπάσει κόντρα με τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Πολάκης εκτίμησε ότι ο Μάκης Βορίδης τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών για να ετοιμάσει «τις επόμενες εκλογές με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά ακροδεξιά δίκτυα της Ομογένειας θα μπορέσει να πετύχει μία διαφορά επιστολικών ψήφων που θα επιτρέψει είτε την οριακή νίκη, είτε όχι, τη συντηρητική ήττα».

Το γάντι στον κ. Πολάκη σήκωσε η Νέα Δημοκρατία, που τόνισε ότι ο πρώην υπουργός «ταύτισε τον αγνό πατριωτισμό της ελληνικής ομογένειας με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό, αποδεικνύοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τους Ελληνες του εξωτερικού πολίτες δεύτερης κατηγορίας που με κάθε ευκαιρία στοχοποιούν». Σύμφωνα, δε, με τη ΝΔ, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέπεσε σε λάθος, καθώς, όπως αναφέρουν, «μέσα στην ιδεοληπτική εμμονή του, έδειξε να αγνοεί πως οι εκλογές των αποδήμων δεν θα γίνουν με επιστολική ψήφο, αλλά με φυσική παρουσία στα εκλογικά κέντρα». «Δεν διάβασαν, δηλαδή, ούτε καν τον νόμο που και οι ίδιοι ψήφισαν! Η συμμαχία της παροιμιώδους προχειρότητας, της άγνοιας, της ιδεοληψίας και της χυδαιότητας που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο προοδευτική δεν είναι», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης είπε όπως καταγράφεται στα πρακτικά της Βουλής:

«Και ερχόμαστε και κοντά με τον εκ μητρός, συμπατριώτη μου, τον κ. Βορίδη. Λοιπόν, καταρχήν καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, υγεία, δύναμη και καλή λευτεριά και από την πανδημία, αλλά και από αυτήν την κυβέρνηση που ήρθε σαν κυβέρνηση των αρίστων και θα φύγει σαν κυβέρνηση των ακρίδων. Κ. Βορίδη θα ξεκινήσω από εσάς.
Εσείς μπήκατε υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσετε.

Εγώ θα σας πω μια κουβέντα, κ. Βορίδη. Όσα μέτρα και αν πάρετε, θεσμικού χαρακτήρα για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι, γιατί, αποτελεί πλέον - με βάση και αυτά που συμβαίνουν και τους τελευταίους δυο, τρεις μήνες στη χώρα μας με την κάκιστη διαχείριση της πανδημίας και με την οικονομική καταστροφή των μεσαίων στρωμάτων - αδήριτη αναγκαιότητα σε συνδυασμό με την έξαρση του αυταρχισμού, την έξαρση των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων τα οποία εφαρμόζονται σαν μια νέας κοπής ΕΡΕ του 50’».

Διαβάστε ακόμη

Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ

Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας

Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Μάκης Βορίδης
  • Νέα Δημοκρατία
  • υπουργείο Εσωτερικών
  • Παύλος Πολάκης
  • ομογένεια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr