• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Λουκέτο» μέχρι τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στα σχολεία της Γκράβας - Τι ανακοίνωσε ο δήμος ΑθηναίωνΦωτογραφία ντοκουμέντο του ethnos.gr: Το σημείο της έκρηξης στον Κολωνό - Μεγάλες οι ζημιέςΣτη ΓΑΔΑ η Βασιλική Τσαρούχα για τα στημένα - Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»«Δεν θα έχει καμία νομική επίπτωση»: Η Αίγυπτος απορρίπτει το τουρκολιβυκό μνημόνιο
δημοφιλές τώρα: Φωτογραφία ντοκουμέντο του ethnos.gr: Το σημείο της έκρηξης στον Κολωνό - Μεγάλες οι ζημιές
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   25.01.2021 14:56
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Κορονοϊός - Ταραντίλης: Ανησυχία για τη μετάλαξη - Αστραπιαία έρχεται η έξαρση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης τόνισε πως χρειάζεται προσοχή για να μην έχουμε νέα άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

copyright: APimages
copyright: APimages
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Καμπανάκι για την αποφυγή ενός πισωγυρισμάτος, ειδικά μετά τις μεταλλάξεις του κορονοϊού έκρουσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Απαιτείται μεγάλη προσοχή και σχολαστική τήρηση των μέτρων ατομικής και συλλογικής προστασίας από όλες και όλους μας. Αν δεν προσέξουμε μπορεί πολύ γρήγορα τα δεδομένα να ανατραπούν», τόνισε χαρακτηριστικά κάνοντας ειδική μνεία στις νέες μεταλλάξεις.

«Μείζον ζήτημα προβληματισμού τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο αποτελούν οι μεταλλάξεις του ιού. Στη χώρα μας εφαρμόζεται -από τις πρώτες μέρες που εμφανίστηκαν τα νέα στελέχη του ιού- αυστηρό σύστημα ελέγχου της εισόδου από το εξωτερικό με επταήμερη καραντίνα. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το ECDC προχωρά στη δημιουργία ενός Δικτύου για την ενίσχυση της επαγρύπνησης, της επιτήρησης και της διάγνωσης νέων στελεχών, σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Εξ' ου κιόλας, ξεκαθάρισε ότι η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες, ενώ η έξαρση μπορεί να έρθει αστραπιαία. «Είναι ανάγκη να είμαστε όλες και όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί για να αποφύγουμε κάθε πισωγύρισμα», πρόσθεσε.

Ερώτηση για την διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά δέχτηκε, επίσης, ο Χρήστος Ταραντίλης. «Ο κύριος Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και οι θέσεις του είναι γνωστές εδώ και καιρό», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου σε ερώτηση για την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς στην συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής υποστήριξε πως η χώρα μας δεν πρέπει να οδεύσει προς το δικαστήριο της Χάγης.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα όπως είπε με βάση την απόφαση των λοιμοξιολόγων παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για ακόμα μία εβδομάδα. «Εξακολουθεί δηλαδή να μην επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, να ισχύουν τα SMS στο 13033 και οι έντυπες δηλώσεις για τις μετακινήσεις, να απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Συνεχίζεται, επίσης, η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος με εξαίρεση το κυνήγι αγριογούρουνων στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης. Επιτρέπεται, επίσης, να είναι - πέραν του οδηγού - δύο οι επιβαίνοντες στα ταξί και τα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης. Σημαντικό βήμα αποτελεί το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων σε όλη την επικράτεια την επόμενη Δευτέρα,1η Φεβρουαρίου», υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμη

Τι λένε διεθνολόγοι για το τουρκολιβυκό μνημόνιο - «Παράνομο αλλά η Ελλάδα πιάστηκε στον ύπνο»

Φωτογραφία ντοκουμέντο του ethnos.gr: Το σημείο της έκρηξης στον Κολωνό - Μεγάλες οι ζημιές

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η Booking - Ξενοδοχεία «φαντάσματα», κρυφές διαφημίσεις και phising

Κοριτσάκι 7 ετών κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου από τρεις γυναίκες που ανέλαβαν την επιμέλειά του

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • μετάλλαξη
  • SMS 13033
  • Χρήστος Ταραντίλης
  • Κορονοϊός
  • μέτρα
  • μετακίνηση εκτός νομού
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>