• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δολοφονία στη Σύρο: «Βουνό» τα αναπάντητα ερωτήματα - Η νέα αναπαράσταση και οι απολογίεςΚαλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Πάρο - Διάσπαρτες εστίες αλλά «δεν εφησυχάζουμε»Ο Μητσοτάκης θέτει τα διλήμματα των επόμενων εκλογών: Το στοίχημα της συσπείρωσης και η απειλή της χαλαρής ψήφουΠάνω-κάτω το πετρέλαιο: ΗΠΑ και Ιράν συνεχίζουν τα πλήγματα και το τέλος του πολέμου μοιάζει μακρινό
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   27.01.2021 17:39
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ υποδέχθηκε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Είναι χαρά μου αυτή την τόσο συμβολική και ξεχωριστή ημέρα να υποδέχομαι τον πρώτο Εβραίο δήμαρχο στην πατρίδα μας», είπε ο Πρωθυπουργός καλοσωρίζοντας τον κ. Ελισάφ. «Ευχαριστώ πάρα πολύ. Κύριε Πρόεδρε είναι ύψιστη τιμή για εμένα και την πόλη και την κοινότητα με όλο αυτό το έργο», απάντησε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών.

Κατά τη συζήτηση, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στα οποία περιλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι οι οποίοι καταδιώχθηκαν και εξολοθρεύθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο κ. Ελισάφ ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ιστορία των ισραηλιτικών κοινοτήτων της Ηπείρου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε όσους επέζησαν της θηριωδίας των Ναζί, ανάμεσά τους και η 97χρονη σήμερα θεία του, Χρυσούλα Ελιασά.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επίσκεψή του, τον περασμένο Ιούνιο, στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, στην Ιερουσαλήμ, όπου στις πλάκες των Δίκαιων των Εθνών βρίσκεται χαραγμένο και το όνομα της Ευαγγελίας Γεωργιάδου, αδελφής της γιαγιάς του Πρωθυπουργού, η οποία συγκαταλέγεται στους δεκάδες Έλληνες που με πράξεις μεγάλης γενναιότητας διέσωσαν Εβραίους.

Στο Άουσβιτς δολοφονήθηκε η ελευθερία, η λογική, η αξιοπρέπεια. Η ίδια η φύση του ανθρώπου. Τιμούμε τη μνήμη των Εβραίων και ιδιαίτερα των συμπατριωτών μας που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Η μνήμη γίνεται συνεχής επαγρύπνηση και δράση ενάντια στο Απόλυτο Κακό. #HolocaustRemembranceDay pic.twitter.com/2zQp7omkv3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) January 27, 2021

Άλλωστε, η Ελλάδα από το 2005 αποτελεί πλήρες μέλος της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος και έχει αναλάβει, με τη Διακήρυξη της Στοκχόλμης, να διατηρήσει στη συλλογική μνήμη τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Φέτος μάλιστα, η χώρα μας αναλαμβάνει για πρώτη φορά την Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας.

Κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ελισάφ συζητήθηκαν επίσης οι προτεραιότητες του Δήμου Ιωαννιτών, μεταξύ των οποίων και η συγκέντρωση και συστέγαση όλων των δημοτικών υπηρεσιών σε ένα παλιό κτίριο του Πανεπιστημίου της πόλης, το οποίο σήμερα ανήκει στην ΕΤΑΔ. Στόχος είναι, όπως είπε ο κ. Ελισάφ, αν παραχωρηθεί στο Δήμο, να ανακατασκευαστεί για να γίνει το νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Οι κ. Μητσοτάκης και Ελισάφ συζήτησαν και το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας, με τον Πρωθυπουργό να δίνει συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η έξαρση του ιού από το Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στην Πάρο: Δύο ενεργά μέτωπα και ισχυροί άνεμοι - Δύσκολη νύχτα για την πυροσβεστική

Θρίλερ στη Σύρο: «Τη χτύπησα από πίσω» - Τι ισχυρίστηκε το ζευγάρι στις απολογίες για τη διασώστρια του ΕΚΑΒ

Ποιος είναι ο Γιώργος Χατζιδάκις – Ο άνθρωπος πίσω από τις αποφάσεις για το έργο του Μάνου Χατζιδάκι

Θέμης Καραμουρατίδης για Χατζιδάκι και Μητσιά: «Θα χρειαστεί πολλή φαιά ουσία για να εκλογικεύσετε τη χυδαιότητα αυτή»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ολοκαύτωμα
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Εβραίοι
  • Μωυσής Ελισάφ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr