• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε εικόνεςΑπόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του ΠαναγόπουλουΚόντρα Τζανακόπουλου - Καιρίδη: «Μήπως να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;» - «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ!»Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του Αχιλλέα Μπέου και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Βόλου
δημοφιλές τώρα: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   11.02.2021 14:10
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι είπε αναλυτικά για το γεύμα στην Ικαρία

Μητσοτάκης για γεύμα στην Ικαρία: Η εικόνα μου πλήγωσε τους πολίτες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε πρώτη φορά για το γεύμα στην Ικαρία, που προκάλεσε αντιδράσεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi

«Η εικόνα μου πλήγωσε τους πολίτες. Η εικόνα μου αδίκησε τις προθέσεις μου». Με αυτό τον τρόπο απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το γεύμα του στην Ικαρία στη βεράντα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλου Στεφανάδη. 

Ερωτηθείς από τον Αλέξη Παπαχελά στην πρώτη του συνέντευξη μετά το διάγγελμα, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμά του, τονίζοντας ότι «δεν πήγα στην Ικαρία για να κάνω διακοπές». Μάλιστα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι την ίδια ώρα που εκείνος περιόδευε, η αξιωματική αντιπολίτευση καλούσε τον κόσμο σε διαδηλώσεις κατά του ταξιδιού του στο νησί για να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. 

Διαβάστε επίσης: Βίντεο και φωτογραφίες από τον συνωστισμό, αντιδράσεις των κομμάτων

Στο ερώτημα αν θα ζητούσε συγγνώμη από τους πολίτες για το γεύμα στη βεράντα του Χριστόδουλου Στεφανάδη, ο κ. Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει λόγος να ζητήσει συγγνώμη, γιατί δεν συμμετείχε σε καμία συγκέντρωση εν μέσω της πανδημίας. Μάλιστα, επανέλαβε: «Δεν πήγα στην Ικαρία για διακοπές. Ημουν μόνο με τους συνεργάτες μου. Οι ίδιοι που ήταν στη βεράντα ήταν και στο ελικόπτερο. Δεν θα επαναληφθεί τέτοια εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Δεσμεύτηκε δε ότι δεν θα επαναληφθεί και θα ληφθούν σχετικά μέτρα στις επόμενες περιοδείες. «Αν η μόνη κριτική που μπορεί να μας ασκήσει είναι η ταράτσα της Ικαρίας, τότε κάνουμε κάτι καλά» είπε αναφερόμενος στην ποιότητα της αντιπολιτευτικής κριτικής. Υπενθύμισε δε ότι και ο κ. Τσίπρας είχε κάνει γεύμα σε εστιατόριο με φορείς όπου υπήρχαν πολλά άτομα, αλλά κανείς από τη ΝΔ δεν το έκανε θέμα. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» είπε.

Τι είπε αναλυτικά για το γεύμα στην Ικαρία 

«Μια σύντομη ανασκόπηση. Έφυγα το Σάββατο στις 07.30 από την Αθήνα, πέταξα στους Φούρνους. Πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού εκεί εδώ και 25 χρόνια. Πήγα στη Θύμαινα. Στη συνέχεια με ένα σκαφάκι πήγα στην Ικαρία, στο νοσοκομείο. Πήγα στον Εύδηλο, στο Κέντρο Υγείας, επιθεώρησα το λιμάνι και κατέληξα στο σπίτι του κ. Στεφανάδη. Δεν νομίζω ότι το λέει κανείς εκδρομή αναψυχής. Θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες και αδίκησε την ουσία της επίσκεψης. Δεν θα επαναληφθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ για την Ικαρία.

«Τα ίδια άτομα που ήμαστε μαζί στο ελικόπτερο, βρεθήκαμε στην ίδια βεράντα για ένα κέρασμα 15 λεπτών. Θα φροντίσουμε στις επόμενες περιοδείες μας να μην υπάρχει τέτοια εικόνα. Κάποιοι ενοχλήθηκαν που ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός πήγε στην Ικαρία. Ξέρω ότι όπου πηγαίνω κινητοποιείται ο κρατικός μηχανισμός και λύνουμε διάφορα προβλήματα. Δεν είναι δυνατόν αυτό το ζήτημα να παίρνει τη διάσταση που πήρε την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση καλούσε τους οπαδούς της σε συγκεντρώσεις στην Ικαρία. Και ο κ. Τσίπρας ήταν σε κλειστό χώρο. Δεν θα δεχθώ από κανέναν να λέει ότι ο Μητσοτάκης πήγε στην Ικαρία για διακοπές. Υπάρχει κριτική για ένα φάουλ που έγινε το οποίο πρώτος το ομολόγησα και από την άλλη η αντιπολίτευση καλεί τον κόσμο σε διαδηλώσεις με όλους τους κινδύνους κορονοϊού».

Διαβάστε επίσης: Ταραντίλης για γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία - Τακτική διχασμού από Τσίπρα 

Διαβάστε ακόμη

Απόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του Παναγόπουλου

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση

Η Μίνα Αρναούτη δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ικαρία
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Νέα Δημοκρατία
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr