• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αλλαγή του καιρού σήμερα: Πού θα βρέξει - Οι «κόκκινες» περιοχέςΣιδηρόδρομος: Εξηγήσεις από το υπουργείο Μεταφορών για τη σύνδεση της Πάτρας ζητά το ΤΕΕ Δυτικής ΕλλάδαςΤραμπ: Έχει επιτευχθεί μια πολύ καλή συμφωνία - Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλαΚατακόρυφη αύξηση 40% στα αντικαρκινικά φάρμακα στα νοσοκομεία μέσα σε δύο χρόνια – Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.03.2021 08:04
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη: Σε δεινή θέση η κυβέρνηση – «Μεμονωμένο περιστατικό» η γραμμή

Αμεσος στόχος είναι η αλλαγή ατζέντας, αφού στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να έχει ακόμα και δημοσκοπικές επιπτώσεις όσο μένει στην επικαιρότητα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η κυβέρνηση μετά το περιστατικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με το Μέγαρο Μαξίμου να προσπαθεί να... στρίψει δια του αρραβώνος. Σύμφωνα με πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον η γραμμή που προτάσσεται είναι πως όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν ουσιαστικά ένα μεμονωμένο περιστατικό κι όχι γενικευμένο. Περιμένουν, δε, την εν εξελίξει εσωτερική έρευνα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες ή τουλάχιστον να βρεθεί ο... αποδιοπομπαίος τράγος που θα αναλάβει την ευθύνη.

«Οι σκηνές που είδαμε, μας ενοχλούν όλους και, φαίνεται, πράγματι, να υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο», τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού και παραδέχονται ότι σίγουρα τέτοια φαινόμενα δημιουργούν μια στρεβλή εικόνα, φέρνοντας την κυβέρνηση σε θέση απολογούμενου. Και σίγουρα κάτι τέτοιο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα την στιγμή που η πανδημία «προελαύνει».

Διαβάστε ακόμη: Πελώνη για Νέα Σμύρνη: Ενοχλητικές οι εικόνες - Ο Τσίπρας επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαιο ότι άμεσος στόχος είναι η αλλαγή ατζέντας, αφού στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να έχει ακόμα και δημοσκοπικές επιπτώσεις όσο μένει στην επικαιρότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να φέρει στην επιφάνεια τις δηλώσεις του άτυπου συμβούλου του Αλ. Τσίπρα, Γρηγόρη Γεροτζιάφα.

«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει μονότονα ότι η Αττική θα γίνει Μπέργκαμο και ταυτόχρονα αντιδρά σε οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο άτυπος σύμβουλος του κ. Τσίπρα για θέματα Υγείας, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ανάμεσα σε διάφορα άλλα παραληρηματικά, καλεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κόσμο της Αριστεράς “να βγει από τον λήθαργο και τον φόβο της πανδημίας” και “να προκαλέσει λαϊκές κινητοποιήσεις τώρα», τόνιζαν χαρακτηριστικά, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως και να έχει γίνεται εμφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου τη δεδομένη στιγμή πιέζεται ασφυκτικά από την επικαιρότητα, με την πανδημία να παραμένει ένα από τα μεγαλύτερο «ανοικτά» ζητήματα. Και μπορεί τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ να έφεραν χαμόγελα αισιοδοξίας, ωστόσο αποτελεί κοινή παραδοχή ότι όσο το lockdown βρίσκεται σε ισχύ τόσο θα δυσκολεύει η κατάσταση. Εξ ου κιόλας χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έσπευσε να προαναγγείλει το μερικό άνοιγμα της εστίασης, ενός κομματιού της ελληνικής οικονομίας που συνεισφέρει ισχυρά στο ΑΕΠ της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: Χρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: «Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται»

Διαβάστε ακόμη

Οι δουλειές με φούντες του Κυρανάκη, το αριστερό μπουμπούκι και ο Γραμματέας χωρίς όργανο

Τραμπ: Έχει επιτευχθεί μια πολύ καλή συμφωνία - Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα

Κατακόρυφη αύξηση 40% στα αντικαρκινικά φάρμακα στα νοσοκομεία μέσα σε δύο χρόνια - Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Γράφουν και σβήνουν στη ΝΔ: Ποια μέτρα μπαίνουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ και ποια μένουν εκτός

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • κυβέρνηση
  • Νέα Σμύρνη
  • αστυνομική βία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr