• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν αποθήκη πετρελαίου στην Τεχεράνη - Ένας νεκρός στο ΝτουμπάιΚύπρος: Δύο συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν - Υποψία για σύνδεση με το χτύπημα στο ΑκρωτήριΧάος στο Ντουμπάι: Ιρανικό drone χτύπησε ουρανοξύστη - Ένας νεκρός από θραύσματαΟ Νετανιάχου αποφασισμένος να συνεχίσει: «Έχουμε οργανωμένο σχέδιο για το Ιράν, γεμάτο εκπλήξεις»
δημοφιλές τώρα: ΕΛΤΑ: Τα λουκέτα, τα πρακτορεία, ο ξυλοδαρμός εργαζόμενου στο Παγκράτι και οι καταγγελίες για...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   22.03.2021 10:26
Newsroom
Newsroom

Λιβάνιος για επιστράτευση γιατρών: Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια

Ο υφυπουργός παρά τω προθυπουργώ, Θεόδωρος Λιβάνιος, μίλησε για τους λόγους που οδήγησαν στην επιστράτευση των γιατρών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(copyright: Eurokinissi)
(copyright: Eurokinissi)

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θεόδωρος Λιβάνιος, μίλησε στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας στο πρωτοφανές μέτρο της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού εν μέσω συνεχόμενων ρεκόρ που καταγράφουν οι διασωληνωμένοι.

«Η επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των γιατρών είναι ένα ακραίο μέτρο το οποίο αποφασίστηκε γιατί δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια. Είχαμε εξαντλήσει τον διάλογο και τις εκκλήσεις. Ανταποκρίθηκε ένας μικρός μόνο αριθμός γιατρών που δεν καλύπτει τις ανάγκες και γι' αυτό επιστρατεύονται 206 γιατροί», σημείωσε αρχικά ο κ. Λιβάνιος.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Πώς θα γίνει η επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών – Όλα τα κριτήρια

Σε ερώτηση για το εάν αυτό συνεπάγεται πως ανοίγει ο δρόμος για την περίπτωση που μπορεί να χρειαστεί γενική επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων σε περίπτωση που οι ανάγκες της πανδημίας το επιβάλλουν, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απάντησε: «Τα νοσοκομεία έχουν μπει ήδη στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Οι μεγάλες μονάδες έχουν μπει και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ώστε να μπουν στη μάχη εάν χρειαστεί».

Για τις αναφορές των ειδικών, όπως του Νίκου Τζανάκη που τονίζουν πως υπήρχαν αιτήσεις γιατρών που θέλουν να μπουν άμεσα στο ΕΣΥ, ο κ. Λιβάνιος απάντησε «Οι προκηρύξεις του προσωπικού τρέχουν και θα ολοκληρωθούν αλλά υπάρχει και άμεση ανάγκη να χρησιμοποιηθούν ιδιώτες γιατροί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Είμαστε σε μία πρωτοφανή μάχη και χρειάζεται συστράτευση όλων μας για να την αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός - Βατόπουλος: Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο - Πρώτα τα σχολεία

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν αποθήκη πετρελαίου στην Τεχεράνη - Ένας νεκρός στο Ντουμπάι

Κύπρος: Δύο συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν - Υποψία για σύνδεση με το χτύπημα στο Ακρωτήρι

Συνελήφθη «κασκαντέρ» που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και αυτοσχέδιους αγώνες - Τα ανέβαζε όλα στα social

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Επίθεση στο πούλμαν της ομάδας μπάσκετ γυναικών των «ερυθρόλευκων»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • νοσοκομεία
  • γιατροί
  • επιστράτευση
  • Κορονοϊός
  • Θεόδωρος Λιβάνιος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr