• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Κυψέλης – Μία προσαγωγήΝέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούςΝέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.04.2021 15:04
Newsroom
Newsroom

Στη Λιβύη σήμερα ο Μητσοτάκης - Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα στηρίζει τη νέα κυβέρνηση και είναι έτοιμη να στηρίξει την προσπάθειά της να οδηγήσει τη χώρα σε αξιόπιστες και συμπεριληπτικές εκλογές, και, κατά συνέπεια, στην πολιτική ομαλότητα και την ανασυγκρότηση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Copyright: Intime)
(Copyright: Intime)

Σε μια δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κατηφορίζει» προς την Λιβύη, σε μια προσπάθεια να αναθερμάνει τις σχέσεις με τη Τρίπολη, μετά τη σύναψη του παράνομου Τουρκολιβυκού μνημονίου. Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού που θα επισφραγίσει και την επαναλειτουργία της ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη- σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των σχέσεων με τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα στηρίζει τη νέα κυβέρνηση και είναι έτοιμη να στηρίξει την προσπάθειά της να οδηγήσει τη χώρα σε αξιόπιστες και συμπεριληπτικές εκλογές, και, κατά συνέπεια, στην πολιτική ομαλότητα και την ανασυγκρότηση.

Ιδιαίτερη σημασία αναμένεται να δοθεί στην προσπάθεια να απομακρυνθούν από το λιβυκό έδαφος οι μισθοφόροι, με την παράλληλη διενέργεια εκλογών- πρόκειται για αίτημα και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών. Σε κάθε περίπτωση, ένα ακόμη στοιχείο στο οποίο ποντάρει η κυβέρνηση είναι και η «διείσδυση» ελληνικών επιχειρήσεων, κυρίως στον τομέα της ενέργειας και στις κατασκευές.

«Προσβλέπουμε ότι η νέα αυτή σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών θα γραφτεί πάνω στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και της καλής πίστης. Είναι σημαντικό για τη Λιβύη, στη νέα αυτή εποχή, να απαλλαγεί από βαρίδια που την τραβούν προς τα κάτω, όπως η παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων στο έδαφός της. Αλλά και από κείμενα που είναι και ανυπόστατα και παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο», λένε κυβερνητικές, προαναγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ανυπόστατο και παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα προσβλέπει ουσιαστικά στην αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, εντούτοις γνωρίζοντας ότι η Τουρκία ουσιαστικά κινεί τα νήματα αναμένεται ότι ο (διπλωματικός) δρόμος θα είναι μακρύς και πιθανότατα δύσβατος.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ο κ. Μητσοτάκης Στις 15:25 τοπική ώρα (16:25 ώρα Ελλάδος), ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Μεταβατικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNU), Abdul Hamid Dbeibeh. Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με την ομόλογο του Najla al-Mangoush. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και ακολούθως οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο. Στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ελληνική Πρεσβεία στη Λιβύη.

Διαβάστε ακόμη

Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς

Νέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί

«Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.

Οι μισοί Ευρωπαίοι χάνουν σημαντικές στιγμές βγάζοντας φωτογραφίες: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη τους βοηθά να παραμείνουν… παρόντες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ελληνική πρεσβεία
  • Τρίπολη
  • Λιβύη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr