• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Marfin: «Είμαι αθώα» - Επιστρέφει αυτοβούλως από τη Βρετανία η 46χρονη για να καταθέσει «Αν δε θες να είσαι μαζί μου θα σε σκοτώσω»: Ρόδος: 38χρoνη κατήγγειλε 25χρονο - Την εκβίαζε με γυμνές φωτογραφίεςΔημοσκόπηση Alco: Ανεβαίνουν ΝΔ και ΕΛΑΣ, χάνουν δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ και ΕλπίδαMarfin: Επιφυλάξεις για τη δικογραφία από τους δικηγόρους των κατηγορούμενων - Στηρίζεται σε ανώνυμο e-mailΘλίψη στο τελευταίο «αντίο» της Πάολας Ρεβενιώτη - Σε κλίμα συγκίνησης η πολιτική κηδεία της στο Α' Νεκροταφείο
δημοφιλές τώρα: Ανθή Βούλγαρη - Ιορδάνης Χασαπόπουλος: Έβαλαν τέλος στις φήμες για το τηλεοπτικό τους μέλλον στο...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.04.2021 20:11
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΣΥΡΙΖΑ για επιστολική ψήφο: Προειδοποιεί για νέα αποχή από τις ψηφοφορίες

Εάν δεν επανέλθει το δικαίωμα κάθε βουλευτή να ψηφίζει χωριστά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα συμμετάσχει στις ψηφοφορίες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

copyright: INTIME
copyright: INTIME
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Να μπει ένα τέλος στο θέμα της επιστολικής ψήφου των βουλευτών ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία από τον Πρόεδρο της Βουλής προειδοποιώντας εκ νέου για αποχή από τις ψηφοφορίες. Σημειωτέων πως ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή του παρέμβαση στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος προειδοποίησε πως εάν δεν επανέλθει το δικαίωμα κάθε βουλευτή να ψηφίζει χωριστά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα συμμετάσχει στις ψηφοφορίες. 

Το θέμα είχε θέσει κατά τις πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην συνάντηση που ζήτησε και είχε με τον κ. Τασούλα όπου και έβαλε ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας του κοινοβουλίου με κορυφαίο παράδειγμα τον τρόπο ψηφοφορίας που ακυρώνει την γνώμη και τη θέση των βουλευτών. «Είναι θεσμική μας υποχρέωση να μην επιτρέψουμε η πανδημία να μετατραπεί σε κρίση δημοκρατίας και αυτή τη μάχη θα την δώσουμε τόσο για τη λειτουργία του κοινοβουλίου όσο και για τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος» ανέφερε κατά τη συνεδρίαση.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική για Νίκο Παππά: Aποκαλύφθηκαν οι μεθοδεύσεις της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει σ’ αυτό και μάλιστα η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Όλγα Γεροβασίλη, στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων επανέφερε το ζήτημα της επιστολικής ψήφου, κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους του συστήματος για την αλλαγή της διαδικασίας, κάτι που ώθησε την κ. Γεροβασίλη στο να ζητήσει την κλήση των υπευθύνων της εταιρείας για επίσημη ενημέρωσε. Συμπλήρωσε δε, ότι διαφορετικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες. Εκ παραλλήλου η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να επανέλθει σε πλήρη σύνθεση η λειτουργία της Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, επικαλούμενη την άρση περιορισμών σε άλλες περιπτώσεις. Έφερε ως παράδειγμα το άνοιγμα των Λυκείων από τη Δευτέρα. Να σημειωθεί ότι ενώ το Σώμα της Διάσκεψης αποτελείται από 25 μέλη, την περίοδο της καραντίνας λειτουργεί με μόλις έναν εκπρόσωπο από κάθε κόμμα.

Στο μεταξύ η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της σχετικά με την επιστολή που έστειλε η υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη για την επιγραφή στην Ακρόπολη προς τον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζει: Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που τής κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου”. Και κυρίως, σημειώνει “να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα: Ισχύει ή όχι η σύμβαση δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών που ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά “ Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020).

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πάντα με τα θύματα - Εστειλε τον τότε πρέσβη στη Βενεζουέλα

Διαβάστε ακόμη

Leon of Athens στο ethnos.gr: «Αγαπώ το Παγκράτι, δεν θεωρώ ότι έχει αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του»

Marfin: «Είμαι αθώα» - Επιστρέφει αυτοβούλως από τη Βρετανία η 46χρονη για να καταθέσει

Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η συνεδρίαση της ΚΕ παρά τη μικρή προσέλευση

Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» της Πάολας Ρεβενιώτη - Σε κλίμα συγκίνησης η πολιτική κηδεία της στο Α' Νεκροταφείο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr