Τσίπρας για Κυπριακό: Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή συνομοσπονδία
Τι αναφέρει στην ανάρτησή του μέσω Facebook ο Αλέξης Τσίπρας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας «κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία» σε παρέμβασή του με φόντο τη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό.
Ο ίδιος αντέτεινε πως είναι «αναγκαία η επιμονή μας στην επανένωση της Κύπρου ως Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια -όπως ορίζουν οι δεσμευτικές για όλους Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- απαλλαγμένη από εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα».
Αναλυτικά, η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα αναφέρει: «Στη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο ρόλος της Ελλάδας είναι κρίσιμος και το κύρος της σημαντικό. Η Ελλάδα είναι η χώρα που έλυσε στο πλαίσιο του ΟΗΕ το ονοματολογικό με τη Βόρεια Μακεδονία, ένα διεθνές ζήτημα δεκαετιών, ανοίγοντας δρόμους ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα, η χώρα που πάλεψε για δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα.
Αναγκαία η επιμονή μας στην επανένωση της Κύπρου ως Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια -όπως ορίζουν οι δεσμευτικές για όλους Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- απαλλαγμένη από εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα. Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία».
Αποκάλυψη Politico: Το σχέδιο ύψους 800 δισ. ευρώ Ευρώπης και ΗΠΑ για την επόμενη μέρα στην Ουκρανία
Κεφαλογιάννη για τροπολογία: Δεν έχω λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε πολίτη - Προτάθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης
Παγκόσμια ανησυχία: Διέρρευσαν 149 εκατ. κωδικοί - Ανάμεσά τους Gmail, Facebook, Instagram και Netflix
Πώς τα ζώα μπορούν να μας δείξουν τον τρόπο να απαλλαγούμε από τους τυράννους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



