• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κανονικά τα σχολεία στην Αττική αύριο Πέμπτη 22 Ιανουαρίου - Η ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑττικήςΧανιά: Ένοχος ο οδηγός της Πόρσε για το θανατηφόρο τροχαίο - «Έκανε το όχημα φονικό όπλο»Ένταση στο Νταβός: Η Λαγκάρντ αποχώρησε από δείπνο μετά από υποτιμητικά σχόλια υπουργού του ΤραμπΤο Ευρωκοινοβούλιο «παγώνει» τη Mercosur: Η κίνηση που απειλεί με οριστικό ναυάγιο τη συμφωνία
δημοφιλές τώρα: Φονική επέλαση της κακοκαιρίας: Νεκρή γυναίκα στην Άνω Γλυφάδα - Βρέθηκε κάτω από ΙΧ
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.05.2021 15:09
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Συνεπιμέλεια - Γεννηματά: Να καθιερωθεί οικογενειακό δικαστήριο

To ΚΙΝΑΛ προτείνει την καθιέρωση του σύγχρονου θεσμού του οικογενειακού δικαστηρίου σημείωσε η Φώφη Γεννηματά

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Copyright: Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Copyright: Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την καθιέρωση οικογενειακού δικαστηρίου πρότεινε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο νομοσχέδιο για την Συνεπιμέλεια. «Τα δικαστήρια αυτά επιβάλλεται να στελεχωθούν με δικαστές εξειδικευμένους σε θέματα Οικογενειακού Δικαίου, με ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης που θα γίνονται σε συνεργασία της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών με τις Νομικές σχολές της χώρας. Και θα λειτουργούν με την συμβολή πιστοποιημένου επιτελείου ειδικών (ψυχολόγους, γιατρούς, παιδαγωγούς, κοινωνιολόγους). Θα έχουν δηλαδή όλα τα εχέγγυα για να εφαρμόζουν το Νόμο με τρόπο τεκμηριωμένο, στηριγμένο στα πορίσματα ειδικών, πάντοτε προς το συμφέρον του παιδιού. Εμείς αυτό προτείνουμε. Η Κυβέρνηση το απορρίπτει. Επιμένουμε, Επεξεργαζόμαστε και σύντομα», τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Σύμφωνα με την ίδια με το παρών σχέδιο νόμου δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες της συνεπιμέλειας. «Αντίθετα χάνουμε μια ακόμα ευκαιρία. Οι ρυθμίσεις που φέρνει η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες αλλά κατάφερε με αυτές να προκαλέσει συγκρούσεις και να διχάσει την Ελληνική κοινωνία. Αυτό το Νομοσχέδιο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση. Απορρύθμιση θα γίνει. Θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες (και δικαστικές) διενέξεις, από αυτές που υποτίθεται ότι προσπαθεί να επιλύσει», προανήγγειλε κατηγορώντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα ότι αγνόησε προκλητικά ακόμη και το σχέδιο που ετοίμασε η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που είχε συστήσει ο ίδιος (!!) με έγκριτους νομικούς και καθηγητές, υπό τον Πρόεδρο κ. Τέντε.

«Το σχέδιο σας δεν λύνει το πρόβλημα, δεν εξυπηρετεί τα δικαιώματα του παιδιού. Παραμερίζει το συμφέρον του, που ως σήμερα είναι και πρέπει να παραμείνει ο ακρογωνιαίος λίθος του οικογενειακού μας δικαίου.Σε αυτή στείρα και αναποτελεσματική προσέγγιση εμείς αντιπαραβάλλουμε τη δική μας θετική, μεταρρυθμιστική πρόταση, για ένα Οικογενειακό Δίκαιο σύγχρονο και δίκαιο, με εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές μεταρρυθμίσεις», είπε η κυρία Γεννηματά κλείνοντας.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία Τραμπ στο Νταβός: Σκληρή προειδοποίηση στην ΕΕ για Γροιλανδία και απαίτηση σε Ζελένσκι-Πούτιν για το Ουκρανικό

Κακοκαιρία στην Αττική: SOS εκπέμπει ο Κάλαμος, αποκλείστηκε ο παραλιακός - Κλειστά σχολεία αύριο

Νεκρός εντοπίστηκε λιμενικός στο Παράλιο Άστρος - Πήγε να δέσει σκάφος

Αργύρης Μπακιρτζής στο ethnos.gr: Η «Δημοπρασία» είναι ένας αποχαιρετισμός προς τον Σταύρο Τσιώλη

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Γεννηματά
  • ΚΙΝΑΛ
  • συνεπιμέλεια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr