• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θερίζει η γρίπη: 900 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα – Γιατί ανησυχούν οι ειδικοίΦωτιά σε διαμέρισμα στο Περιστέρι - Απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες με ελαφρά εγκαύματαΑπίστευτο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: 24χρονη παρέσυρε 15 αυτοκίνητα πριν καταλήξει σε τζαμαρίαΟι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον σχηματισμό του Συμβουλίου Ειρήνης για τη Γάζα - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.06.2021 15:55
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ποιοι αντιδρούν📌 Ποιοι στηρίζουν το νομοσχέδιο

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ποιοι φορείς αντιδρούν, ποιοι στηρίζουν

Ποιοι λένε "ναι" σε κάποιες διατάξεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

Τα πυρά των φορέων που διαφωνούν με τις προωθούμενες εργασιακές διατάξεις δέχτηκε ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Την ίδια ώρα, πάντως, υπήρξαν και φορείς που είπαν «ναι» σε ορισμένες ρυθμίσεις όπως για παράδειγμα η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρήσεων αλλά και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων. 

Ποιοι αντιδρούν

Πιο αναλυτικά, έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι μέσω του νομοσχεδίου απορυθμίζεται το Εργατικό Δίκαιο και η αγορά εργασίας, αντικρούοντας τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί εφαλτηρίου ανάπτυξης. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαδάς διεμήνυσε ότι το νομοσχέδιο έχει ασάφειες και χτυπάει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. «Με τις νέες διατάξεις δημιουργείται μια εργασιακή ζούγκλα κι ένας εργαζόμενος λάστιχο που δεν θα έχει ωράριο, ούτε ελεύθερες Κυριακές», ανέφερε εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ ο Δημήτρης Μπράτης, προσθέτοντας  ότι το νομοσχέδιο λειτουργεί υπέρ του εργοδότη και επιμένοντας ότι το 8ωρο καταργείται.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γιώργος Μυλωνάς επισήμανε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου προστατεύουν τον εργοδότη και τον ΣΕΒ, ενώ όπως είπε πρόκειται για έναν «ύμνο της ατομικότητας και μίσος της συλλογικότητας». Στην ίδια γραμμή εμφανίστηκε και  ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, Γιάννης Τασιούλας, ο οποίος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επιτίθεται  στη συνδικαλιστική δράση. Επίσης, η υπεύθυνη του τομέα Απασχόλησης του ΣΕΒ, Αικατερίνη Δασκαλάκη, υπογράμμισε «το νομοσχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και αξιοποιεί το ευέλικτο σύστημα απασχόλησης, με τρόπο που δεν συνάδει με τις σύγχρονες πρακτικές». 

Ποιοι στηρίζουν το νομοσχέδιο

Αντιθέτως στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ακούστηκαν και θετικά λόγια. Για παράδειγμα ο Αντώνης Μέγγουλης εκ μέρους της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ), εκτίμησε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα εξυπηρετήσει το λιανεμπόριο που έχει πολλές ανάγκες ειδικά στην τουριστική σεζόν, τη στιγμή που «ναι» στις διατάξεις είπαν και οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ηλίας Κικίλιας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Νίκος Ζωητός.

Όλες οι ειδήσεις

Χαλάρωση μέτρων: Με Χαρδαλιά η απογευματινή ενημέρωση – Ανακοινώσεις για μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας

Πανελλήνιες 2021: Οι 10 «εντολές» επιτυχίας προς τους υποψήφιους, στο δρόμο για τις εξετάσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι εργαζόμενοι ακολουθούν μετά τους υγειονομικούς

Καιρός: Χάρτες με την πορεία της κακοκαιρίας - Tι θα γίνει στην Αττική

Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης στο OPEN: Ο Ανεστίδης δεν είναι πλέον ενεργό μέλος της ΝΔ - Φασίζουσα ενέργεια τα μπλόκα με τρακτέρ

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η αγαπημένη ηθοποιός, Μέλπω Ζαρόκωστα

Προαναγγελία Ζελένσκι για λύση στο Ουκρανικό: Αν υπάρξει συμφωνία, υπογράφουμε στο Νταβός την επόμενη εβδομάδα

Νέφη Virga: Τι είναι το εντυπωσιακό φαινόμενο που εμφανίστηκε στον ουρανό της Αττικής

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • εργασιακό νομοσχέδιο
  • φορείς
  • Κωστής Χατζηδάκης
  • αντιδράσεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr