• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλαΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο ΗρακλείουΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλαςΤσουνάμι ύψους 40 εκατοστών «χτύπησε» Αομόρι και Χοκαίντο - Τρομακτικά βίντεο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   23.06.2021 13:12
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Αιχμές από ΣΥΡΙΖΑ📌 📌 Ο νόμος της Ουγγαρίας ενάντια στους ΛΟΑΤΚΙ

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα συνυπογράφει κατά της Ουγγαρίας για τον ομοφοβικό νόμο

Αφορμή ο νόμος της Ουγγαρίας κατά των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright:  Pexels
copyright: Pexels

Την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο της Ουγγαρίας που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας συνυπογράφει η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Η ξεκάθαρη θέση που πήραμε στο χθεσινό συμβούλιο σήμερα αποτυπώνεται και στην συνυπογραφή της σχετικής κοινής δήλωσης».

Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ε. επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 1/2

— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) June 23, 2021

Αιχμές από ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είχε υπογράψει αρχικά τη δήλωση τονίζοντας ότι η «ΝΔ διάλεξε για άλλη μια φορά η χώρα να είναι στη λάθος μεριά της ιστορίας»

«Η ΝΔ διάλεξε για άλλη μια φορά η χώρα μας να είναι με την λάθος μεριά της ιστορίας. Την δήλωση κατά του στιγματισμού και της στοχοποίησης που δέχεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ουγγαρία υπέγραψαν 13 χώρες μέλη της Ε.Ε. Το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι να την ανέχεσαι" σημείωσε σχολιάζοντας την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη τονίζοντας επίσης "Μένουμε Ουγγαρία!". "Η ΝΔ διάλεξε για άλλη μια φορά η χώρα μας να είναι με την λάθος μεριά της ιστορίας" καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης δια του ΥΠΕΞ, πριν τελικά η Αθήνα υπογράψει

 

Ο νόμος της Ουγγαρίας ενάντια στους ΛΟΑΤΚΙ

Ο νέος νόμος που απαγορεύει την «προβολή και προώθηση της ομοφυλοφιλίας» μεταξύ των ατόμων κάτω των 18 ετών παραβιάζει σαφώς τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας πριν από τις συνομιλίες με τους 27 ομολόγους της στην ΕΕ, εκφράζοντας βαθιές ανησυχίες ότι η Ουγγαρία και η Πολωνία παραβιάζουν το κράτος δικαίου καταπατώντας ελευθερίες δικαστηρίων, ακαδημαϊκών και μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ ελέγχονται για περιορισμούς των δικαιωμάτων των γυναικών, των μεταναστών και των μειονοτήτων.

Η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Γαλλία και η Ιρλανδία ήταν μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταδίκασαν την Ουγγαρία, επίσης κράτος-μέλος,  την Τρίτη για νέο νόμο κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, καθώς το μπλοκ επικεντρώθηκε ξανά στις δημοκρατικές εκτροπές στη Βουδαπέστη και τον εθνικιστικό σύμμαχό της, τη Βαρσοβία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πρωτίστως μια ενιαία αγορά ή μια νομισματική ένωση. Είμαστε μια κοινότητα αξιών, αυτές οι αξίες μας δεσμεύουν όλους», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Ευρώπης Μίχαελ Ροτ σε δημοσιογράφους πριν από μια συνάντηση με τους ομολόγους του στην ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Το Βέλγιο, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο συνέταξαν μια κοινή δήλωση που καταδικάζει τις τελευταίες νομικές αλλαγές υπό τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν ως «παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και μια κατάφωρη μορφή διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού».

Ο Σουηδός υπουργός είπε ότι ο ουγγρικός νόμος ήταν «τρομερός», ο Ολλανδός συνάδελφός του κάλεσε τη Βουδαπέστη να την αναιρέσει, ενώ ο Ιρλανδός ομόλογός τους είπε ότι το εκτελεστικό τμήμα του μπλοκ θα πρέπει να καταθέσει μήνυση στο ανώτερο δικαστήριο της ΕΕ. Η Αυστρία δήλωσε ότι «είναι λάθος να εισαχθούν διατάξεις κατά των ΛΟΑΤΚ σε νομοσχέδιο που τιμωρεί την παιδεραστία.»

«Με ανησυχεί πολύ ... Είναι λάθος αυτό που συνέβη εκεί και πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο Τόμας Μπερν της Ιρλανδίας. «Είναι μια πολύ επικίνδυνη στιγμή για την Ουγγαρία και για την ΕΕ».

Αντιμέτωποι με τις εκλογές του επόμενου έτους, ο Βίκτορ Όρμπαν έχει γίνει ολοένα και πιο ριζοσπαστικός στην κοινωνική πολιτική σε έναν αυτοαποκαλούμενο αγώνα για να προστατεύσει αυτό που χαρακτηρίζει «παραδοσιακές χριστιανικές αξίες από τον δυτικό φιλελευθερισμό». Φτάνοντας στην  συνάντηση την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο δήλωσε ότι ο νόμος απευθύνεται μόνο σε παιδεραστές.

«Ο νόμος προστατεύει τα παιδιά με τρόπο που καθιστά αποκλειστικό δικαίωμα των γονέων να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό μέχρι την ηλικία των 18», είπε. «Αυτός ο νόμος δεν λέει τίποτα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ενηλίκων.»

Οι άλλοι υπουργοί εξέφρασαν επίσης ανησυχίες σχετικά με την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ουγγαρία, καθώς και για ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη αναθεώρηση του δικαστικού σώματος από την Πολωνία.

Λέγοντας ότι τα πολωνικά δικαστήρια χρειάζονται μεταρρύθμιση, το κυβερνών κόμμα Νόμου & Δικαιοσύνης έχει εκδιώξει πολλούς κριτικούς δικαστές σε όλο το δικαστικό σώμα, με την εισαγωγή πιο ευέλικτων αντικαταστάσεων.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: Κλείνουν σχολεία, οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Αρση μέτρων: Μάσκες τέλος σε εξωτερικούς χώρους – Εντός της ημέρας η απόφαση, λέει η Πελώνη

Δημοσκόπηση Alco: Πολιτική κυριαρχία ΝΔ και Μητσοτάκη – Δυσαρέσκεια για διαχείριση πανδημίας, εργασιακό και εγκληματικότητα

Γλυκά Νερά: «Υπάρχει προμελέτη, ψάχνουμε το κίνητρο» - Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν

Διαβάστε ακόμη

Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια

Έχασε μέσα σε μια στιγμή 530 πρόβατα από την ευλογιά - «Ζούμε έναν εφιάλτη, δεν έχουμε μέλλον σε αυτή τη χώρα»

Φρίκη στο Τέξας: 22χρονη γυναίκα βρέθηκε κλειδωμένη σε κλουβί σκύλου - Την «φυλάκισαν» για τιμωρία

ΚΑΝΑΜΕ SUPERMARKET HAUL | Δύο τύποι από σπίτι (EP8)

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • ΛΟΑΤΚΙ
  • Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
  • Ουγγαρία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr