MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
ΤΕΟΚΑΡ: Η ιστορία της πρώτης και μοναδικής ιδιωτικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ΕλλάδαΠώς σημειώθηκε η επίθεση με σφυριά στο Metro Mall: «Ήρθαν κάτι παιδιά και τους χτύπησαν στο κεφάλι» - Συγκλονιστικές περιγραφέςΟικονόμου: Στην κάλπη της 21ης Μαΐου ζητάμε και θέλουμε ισχυρή Νέα ΔημοκρατίαΑκρίβεια: Έρχονται νέες αυξήσεις «φωτιά» στα ράφια των σούπερ μάρκετ από ΔευτέραΑντιδράσεις στα τουρκικά ΜΜΕ για τον φράχτη στον Έβρο: «Προεκλογικές υποσχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού»
Homepage |   Πολιτική   |   25.06.2021 20:56
Newsroom
Newsroom
Σκληρή αντιπαράθεση Γερμανίας - Ελλάδας για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας

Μετάλλαξη Δέλτα: Απειλεί η Μέρκελ με καραντίνα σε Γερμανούς τουρίστες από Ελλάδα

επόμενο άρθροnext-article
copyright: eurokinissi, unsplash
copyright: eurokinissi, unsplash

Η κόντρα στη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Γερμανίας – Γαλλίας και μεσογειακών χωρών συνεχίζεται. Αφορμή είναι η ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, σε συνδυασμό με το άνοιγμα χωρών όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, σε εμβολιασμένους τουρίστες, με εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων.

 

Όπως μετέδωσε στο Open TV η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει σε καραντίνα για τους Γερμανούς τουρίστες. Σύμφωνα με τον Παντελή Βαλασόπουλο από το Βερολίνο, στη Γερμανία υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα αφού, μέσα σε μία εβδομάδα, διπλασιάστηκε το ποσοστό των κρουσμάτων με την εν λόγω μετάλλαξη. Η Άγκελα Μέρκελ φοβάται το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown που θα έχει επιπτώσεις και στην οικονομία.

Όμως υπάρχουν και σκέψεις, εάν επιδεινωθεί η κατάσταση με τη μετάλλαξη Δέλτα να υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα και η Ελλάδα να γίνει «πορτοκαλί» για τους Γερμανούς.

Η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται ιδιαίτερα προβληματισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σύνοδο Κορυφής υπήρξε σκληρό παρασκήνιο και αντιπαράθεση, με την ίδια να ασκεί κριτική στην Ελλάδα και σε άλλες μεσογειακές χώρες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στις πύλες εισόδου αλλά και για την αναγνώριση των εμβολίων που δεν έχουν την έγκριση της ΕΕ, όπως το ρωσικό και το κινεζικό.

«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι, όταν κάποιος έχει εμβολιαστεί με άλλα εμβόλια, για παράδειγμα το Sputnik, και ταξιδεύει στην Ελλάδα, εκεί πραγματοποιούνται επιπλέον έλεγχοι», δήλωσε η Μέρκελ από τις Βρυξέλλες.

Μητσοτάκης για δημοσίευμα Bloomberg: Δημοσιογραφικές υπερβολές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες, τοποθετήθηκε για το δημοσίευμα του Bloomberg. «Μην πιστεύετε πάντα τις δημοσιογραφικές υπερβολές», είπε και σχολίασε ότι, η Γερμανία, αν είχε ουσιαστικές αντιρρήσεις θα τις είχε εκφράσει νωρίτερα. Όπως εξήγησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, πράγματι η Ανγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές χώρες που δέχονται τα εν λόγω εμβόλια, και άλλες που δεν τα δέχονται. «Είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε όλα τα εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια, έχουμε δικαίωμα να αναγνωρίζουμε και άλλα», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στο θέμα, υποστήριξε, όμως, ότι η Ελλάδα «έχει ανοίξει τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας». Όπως είπε για το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ελέγχων, δεν υπήρξε εκτενής συζήτηση. Για το θέμα των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι «εκφράστηκε η ικανοποίηση με την πρόοδο σε όλη την ΕΕ. Ως Ευρώπη, καλύψαμε το χαμένο έδαφος και προμηθευτήκαμε αρκετές δόσεις ώστε να εμβολιαστούν, με όλα τα σκευάσματα, οι ενήλικες πολίτες». Τέλος, αναφερόμενος στη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, δήλωσε την πεποίθησή του ότι δεν πρέπει να μπούμε ξανά σε λογική νέων περιορισμών, αλλά σε επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Μέρκελ: Ίσως χρειαστεί να επανέλθουμε

 

Χαρακτηριστικά, όπως σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ «ελέγχους συνοριακούς δεν έχουμε προβλέψει» και πρόσθεσε: «Μίλησα και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και με διαβεβαίωσε ότι αν πάνε εμβολιασμένοι και με άλλα εμβόλια όπως για παράδειγμα με το Sputnik, τότε θα λάβουν χώρα και άλλοι έλεγχοι και τεστ και εξετάσεις».

Όπως μετέδωσε μέσω Twitter ο Νίκος Χρυσολωράς, απεσταλμένος του Bloomberg στις Βρυξέλλες, από την πλευρά της Γερμανίδας Καγκελαρίου, το θέμα της μετακίνησης των εμβολιασμένων με μη εγκεκριμένα από την ΕΕ σκευάσματα, δεν έχει κλείσει. «Δεν είμαι σίγουρη εάν το θέμα έχει ρυθμιστεί πλήρως. Ίσως χρειαστεί να επανέλθουμε», φέρεται να υποστήριξε η Ανγκελα Μέρκελ. 

Προνόμια εμβολιασμένων – Μητσοτάκης: Κάντε υπομονή μία εβδομάδα

Μετάλλαξη Δέλτα: «Καρφιά» Μακρόν - Μέρκελ σε Ελλάδα, ανησυχία για τον τουρισμό

Μύκονος: Αγριο ξύλο από 15 άτομα στον σωματοφύλακα του Νταν Μπιλζέριαν

Φανταστικός Λευτέρης Πετρούνιας! Εκανε τέλεια προσπάθεια και πάει Ολυμπιακούς Αγώνες

 

Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • καραντίνα
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • τουρίστες
  • Άγκελα Μέρκελ
  • Βερολίνο
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:11
Σπίτι μου: Οι ανακοινώσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις για φθηνά δάνεια σε νέους
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:38
Shopping όλο το 24ωρο - «Πράσινο φως» στην παράταση ωραρίου, με απόφαση δημάρχου
MENSHOUSE
«Ένας Κύπριος θα κάνει νοθεία»: Οι εκλογές που η ΝΔ ήταν βέβαιη ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα θα νικήσει με κλοπή
MENSHOUSE
Τρία πιάτα όλα κι όλα: Το θρυλικό τηγανατζίδικο που 80 χρόνια αποθεώνει την απλότητα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
01-04-2023 19:00
«Αγαπητέ Κυριάκο, εδώ πληρώνονται όλα» - Ο Ραγκούσης προαναγγέλλει την δημοσίευση της πλήρους δήλωσής του αύριο και προκαλεί τον Μητσοτάκη
02
30.03.2023 20:33
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πού τα πάει καλύτερα και πού χειρότερα η κυβέρνηση
03
30.03.2023 21:34
Αποστολάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο δεν είναι το κύριο εργαλείο» για το μεταναστευτικό - Τι είπε για το ενδεχόμενο η ΝΔ να του προτείνει «πόστο»
04
01.04.2023 10:59
Μητσοτάκης για κατώτατο μισθό: Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά έως σήμερα
05
31.03.2023 12:21
Νίκος Μηλιώτης: «Έφυγε» από τη ζωή ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων - Κατέρρευσε ξαφνικά σπίτι του

POPULAR VIDEOS

Επανεκκίνηση δρομολογίων… χωρίς την έγκριση της αρχής σιδηροδρόμων
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 13:36
Επανεκκίνηση δρομολογίων… χωρίς την έγκριση της αρχής σιδηροδρόμων
Μεσημεριανό δελτίο 01/04/2023
Μεσημεριανό... | 01.04.2023 13:47
Μεσημεριανό δελτίο 01/04/2023
Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει εκλογών
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 13:31
Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει εκλογών
Υπόγειο θησαυροφυλάκιο σπόρων για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου στη Γιακουτία
Ώρα Ελλάδος... | 31.03.2023 09:31
Υπόγειο θησαυροφυλάκιο σπόρων για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου στη Γιακουτία
Κεντρικό δελτίο 31/03/2023
Κεντρικό... | 31.03.2023 20:02
Κεντρικό δελτίο 31/03/2023