• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δεν είχε δίπλωμα ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε αστυνομικούς στην Αττική ΟδόΤο ΣτΕ έκρινε ότι τα νοσοκομεία έχουν την ευθύνη της ασφάλειας ασθενών, επισκεπτών και προσωπικούΟι πρώτες δηλώσεις Πιερρακάκη: «Οι παλιοί διχασμοί μεταξύ βορρά-νότου ανατράπηκαν»Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χατζηδάκη-Τσιάρα με αγρότες: Δεσμεύσεις αλλά και φόβος προστίμων από τις Βρυξέλλες
δημοφιλές τώρα: Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   01.07.2021 12:44
Newsroom
Newsroom

Μενδώνη για πτώση του πίνακα του Πικάσο: «Ας μη γινόμαστε τόσο μίζεροι»

Τι είπε η υπουργός Πολιτισμού για το περιστατικό της πτώσης του πίνακα του Πικάσο που προκάλεσε τον έντονο χλευασμό ακόμη και από διεθνή μέσα ενημέρωσης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Copyright: Intime
Copyright: Intime

Για την κλοπή του αιώνα και την αρπαγή τριών έργων τέχνης, ανάμεσά τους και έργο του Πάμπλο Πικάσο, μίλησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας πως για την υπόθεση «ισχύουν όσα έχει ανακοινώσει η Αστυνομία και ότι ο καθένας μπορεί να έχει μια άλλη άποψη, αλλά τα στοιχεία που γνωρίζουμε για την υπόθεση είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί".

H υπουργός Πολιτισμού ανέφερε πως «δεν είναι καθυστερημένη» η επιτυχία της Αστυνομίας, καθώς όπως είπε, και στις διεθνείς κλοπές, χρειάζεται μια δεκαετία για να αποκαλυφθούν όλα τα δεδομένα σχετικά με κλοπές έργων τέχνης.

Σχετικά με την στιγμή, κατά την διάρκεια της συνέντευξης, την οποία ο πίνακας του Πικάσο έπεσε στο πάτωμα, ενώ όσοι έρχονταν σε επαφή μαζί του τον άγγιζαν με γυμνά χέρια, η κ. Μενδώνη είπε ότι «κακώς συνέβη, δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήταν καλό αυτό που έγινε, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν ντεκόρ κάποιας φιέστας». 

Σε άλλες δηλώσεις της στον Alpha, σχολιάζοντας το ίδιο θέμα η κ.Μενδώνη αναφερόμενη στο περιστατικό της πτώσης του πίνακα του Πικάσο, είπε χαρακτηριστικά: «Ας μη γινόμαστε τόσο μίζεροι».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση, απάντησε: «Αν είναι επικοινωνιακή φιέστα το γεγονός ότι μέτα από εννέα χρόνια επουλώνονται τα τραύματα της Εθνικής Πινακοθήκης και εντοπίζεται από την Αστυνομία ο δράστης μαζί με τα δύο κλοπιμαία, αυτό το αφήνω στην κρίση του καθενός που μας ακούει. Ας μην γινόμαστε τόσο μίζεροι, ας δεχτούμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε μία μεγάλη επιτυχία, που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί το ένα έργο έχει και συναισθηματική αξία για τον ελληνικό λαό».

«Την ώρα που έγινε η συνέντευξη του κ. Χρυσοχοΐδη και η δική μου, δεν υπήρχαν οι πίνακες στον χώρο και ξέρω πολύ καλά ότι η φωτογράφιση έγινε προηγουμένως και επομένως δεν καταλαβαίνω την επίκληση του ντεκόρ», είπε η κ. Μενδώνη, απαντώντας σε επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επικοινωνιακή διαχείριση της εύρεσης των πινάκων. 

Συνεχίζοντας να απαντά στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το αν υπήρξε πιστοποίηση των έργων που βρέθηκαν, η κ. Μενδώνη απάντησε ότι «σε κάθε τέτοια περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία έχει ειδικούς που να πιστοποιούν την γνησιότητα έργων Τέχνης ή αρχαιοτήτων» και ότι έχουν γίνει όλα όσα προβλέπονται.

Προσέθεσε ότι «οι πίνακες ακόμη βρίσκονται εκτός Εθνικής Πινακοθήκης, μέχρι να αποφανθεί ο Εισαγγελέας πότε θα μπορέσει να τους παραλάβει η Εθνική Πινακοθήκη. Αύριο αναμένεται κλιμάκιο της Εθνικής Πινακοθήκης να παραλάβει τους πίνακες και να τους μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της, ώστε να γίνουν εργασίες συντήρησης που τυχόν χρειάζονται». 

Όπως επεσήμανε η Λίνα Μενδώνη στον ΑΝΤ1, «η Εθνική Πινακοθήκη, όπως παρεδόθη τον Μάρτιο του 2021, πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Και σε επίπεδο ασφάλειας δεν στερείται το παραμικρό από όλα τα αντίστοιχα μουσεία του εξωτερικού. Τηρούνται όλες οι προδιαγραφές που απαιτούνται για τα έργα που φυλάσσονται εκεί. Στην Εθνική Πινακοθήκη υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα». 

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: Εως 44 βαθμούς την Πέμπτη, αναμένεται αφρικανική σκόνη

Μαϊάμι - Κατάρρευση πολυκατοικίας: Ανασύρθηκε νεκρός ο 21χρονος Έλληνας αγνοούμενος

Γιατί ο Άδωνις προειδοποίησε ότι με νέο κύμα πανδημίας «τελειώσαμε οικονομικά»

Πιστοποιητικό εμβολιασμού – Green Pass: Πώς θα εκδίδεται, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Διαβάστε ακόμη

Ο Ζελένσκι «δείχνει» δημοψήφισμα για το εδαφικό της Ουκρανίας: «Ο λαός πρέπει να έχει λόγο»

«Μην σκίσετε κανένα καλσόν»: Ένταση μεταξύ Κωνσταντοπούλου-Συρεγγέλα στην Εξεταστική

Οι πρώτες δηλώσεις Πιερρακάκη: «Οι παλιοί διχασμοί μεταξύ βορρά-νότου ανατράπηκαν»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χατζηδάκη-Τσιάρα με αγρότες: Δεσμεύσεις αλλά και φόβος προστίμων από τις Βρυξέλλες

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Εθνική Πινακοθήκη
  • πίνακες
  • Πάμπλο Πικάσο
  • κλοπή
  • έργα τέχνης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr