• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μπλόκα στη μισή Ελλάδα: Πάνω από 6.000 τρακτέρ στους δρόμους και έντονη πίεση στην κυβέρνησηΟ ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτες Kinder από ράφια σούπερ μάρκετ - Η αιτίαΜάνδρα: Απεγκλωβισμοί 17 ανθρώπων, πλημμυρισμένα υπόγεια και υλικές ζημιές - Γιατί «βουλιάζει» η περιοχήΠαράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
δημοφιλές τώρα: Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε σε ηλικία 13 ετών να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης την ημέρα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   18.01.2019 20:47
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο Σπύρος Λυκούδης θα ψηφίσει «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Υπέρ του «ναι» τοποθετήθηκαν τα περισσότερα στελέχη των «Μεταρρυθμιστών»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο Σπύρος Λυκούδης (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Ο Σπύρος Λυκούδης (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Στην άποψη ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα του ονοματολογικού με την ΠΓΔΜ, κατέληξε το Πολιτικό Συμβούλιο των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς στη συνεδρίαση του για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ως εκ τούτου, ο συνεργαζόμενος με το Ποτάμι, βουλευτής Σπύρος Λυκούδης θα υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι ΜΕΤΑρρυθμιστές, το σχήμα που συνεργάζεται με το Ποτάμι και του οποίου προΐσταται ο Σπύρος Λυκούδης ασκεί έντονη μεν κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που χειρίστηκε την υπόθεση «με στοιχεία πολιτικής αφροσύνης αφού το ενέταξε στους μικροκομματικούς της υπολογισμούς». Τονίζουν ωστόσο ότι η εκκρεμότητα του ονοματολογικού, αποβαίνει διαχρονικά εις βάρος της χώρας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Το Πολιτικό Συμβούλιο των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς στη συνεδρίαση του για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά από πολύωρη συζήτηση, κατέληξε στα παρακάτω:

Α) Το θέμα των σχέσεων της Ελλάδας με την Π.Γ.Δ.Μ., μετά από πολυετείς εντάσεις και αντιπαραθέσεις βρέθηκε την τελευταία περίοδο και με την νέα ηγεσία της γειτονικής χώρας, σε προοπτική επίλυσης των διαφορών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χειρίστηκε το ζήτημα με στοιχεία πολιτικής αφροσύνης αφού το ενέταξε στους μικροκομματικούς της υπολογισμούς.

Αντί εξαρχής να επιδιώκει τη συναίνεση των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στην βάση κοινής εθνικής θέσης, επεδίωξε την εκμετάλλευση του θέματος για να δημιουργήσει προβλήματα στους πολιτικούς της αντιπάλους.

Συμπαρέσυρε έτσι και οδήγησε την αξιωματική αντιπολίτευση σε αδικαιολόγητες εθνικιστικές οξύτητες για να φτάσουμε σήμερα σε ένα νέο εντελώς ανώφελο και αχρείαστο εθνικό διχασμό.

Β) Τις επόμενες μέρες η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση. Το θέμα θα συζητηθεί σε πολιτικό κλίμα οξύτατης πόλωσης, αυτό ακριβώς που έπρεπε να αποφευχθεί για ένα ζήτημα μείζονος εθνικής σημασίας.

Πάνω στο σώμα της Συμφωνίας διαμορφώνονται και εξελίσσονται πολιτικοί σχεδιασμοί με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, μακριά και πέρα από τις «εθνικές ευαισθησίες» που υποκριτικά διατυπώνονται ένθεν κακείθεν.

Οι ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς εκφράζουν την πολιτική τους αποστροφή απέναντι σε αυτό το νοσηρό κλίμα που εμποδίζει να διαμορφωθεί δημιουργικά και ανεπηρέαστα η πολιτική σκέψη.

Γ) Από την πρώτη στιγμή έχουμε υποστηρίξει ότι η Συμφωνία έχει θετικό κεντρικό άξονα, γιατί απαντά στην εδώ και χρόνια βασική εθνική επιδίωξη να έχει η γειτονική χώρα σύνθετη ονομασία erga omnes.

Η Συμφωνία αποτέλεσε προϊόν αναπόφευκτου συμβιβασμού γιαυτό είχε και έχει προβλήματα που απαιτούν συνεχή παρακολούθηση.

Είμαστε όμως σήμερα μπροστά σε ένα μείζον και χρόνιο πρόβλημα της εξωτερικής μας πολιτικής του οποίου η εκκρεμότητα αποβαίνει διαχρονικά εις βάρος μας.

Αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να σταματήσει.

Η θέση της χώρας μας στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που μπορεί να παίξει στην περιοχή απαιτούν τη λύση του προβλήματος», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia

Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό

Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε σε ηλικία 13 ετών να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης την ημέρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Συμφωνία των Πρεσπών
  • Σπύρος Λυκούδης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr