Ανασχηματισμός: Όλο το παρασκήνιο της ανατροπής με Αποστολάκη
Η κυβέρνηση μετά την επιθετική ανακοίνωση, έδωσε στη δημοσιότητα και το παρασκήνιο που είχε προηγηθεί🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Φωτιά πήρε το πολιτικό σκηνικό από την μη αποδοχή του νεοσύστατου Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας από τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Η κυβέρνηση μετά την επιθετική ανακοίνωση, έδωσε στη δημοσιότητα και το παρασκήνιο που είχε προηγηθεί.
Συγκεκριμένα, ο η αρχική εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Ευάγγελο Αποστολάκη ήταν να αναλάβει το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο όμως δεν θα ήταν αυτοτελές αλλά θα υπάγετο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο ίδιος φέρεται να είπε «όχι» αρχικά σε αυτή την πρόταση ζητώντας ουσιαστικά να μην έχει πολιτικό προϊστάμενο και συνεπώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πίσω. Ήτοι, συναίνεσε στο αίτημα του Αποστολάκη, εκτιμώντας ότι και από την προηγούμενη θητεία του δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι λιγότερο από Υπουργός. Όπερ και εγένετο το Υπουργείο «έσπασε» και ο κ. Αποστολάκης ανακοινώθηκε κανονικά στη νέα κυβέρνηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Ακολούθησε η έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και η πύρινη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τα «τερτίπια» Αποστολάκη. Όπως σημείωσαν από το γραφείο του Πρωθυπουργού: «ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Κρίμα για την υστεροφημία του». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Μαξίμου για Αποστολάκη: Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ - Κρίμα για την υστεροφημία του
Ανασχηματισμός – Αποστολάκης σε Τσίπρα: Πρόεδρε με παγίδευσαν, νόμιζα ότι υπήρχε συναίνεση
Ανασχηματισμός: Τρικυμία με τον ναύαρχο Αποστολάκη – Όλο το παρασκήνιο της μη αποδοχής
Κορονοϊός: Ανησυχούν οι ειδικοί για τη διασπορά – Γιατί είναι προτιμότερο το εμβόλιο από τη νόσηση
Ανασχηματισμός: Η «ακτινογραφία» των αλλαγών - Εκπλήξεις, μετακινήσεις και επιστροφές
Ανασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί έμειναν εκτός κυβέρνησης
Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



