• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Διπλό φονικό στην Φοινικούντα: Δύο γυναίκες στο μικροσκόπιο των Αρχών - Τα λάθη που «καίνε» τον ανιψιόΤραμπ: «Θα ανταποδώσουμε» - Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία Πειραιάς: Νεαρός οδηγός ξυλοφόρτωσε ντελιβερά για την προτεραιότητα - Συνελήφθη και ο συνοδηγόςΕργατικό ατύχημα στη Νάξο: Υποχώρησαν τα κάγκελα και έπεσαν σε τάφρο - Τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
δημοφιλές τώρα: Γιώργος Μαζωνάκης: Παρουσιάζει τη θρυλική «Θαλασσογραφία» του Διονύση Σαββόπουλου σε διασκευή
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.09.2021 22:01
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε:📌 Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης ξεγέλασε τη μεσαία τάξη»

Νέα Δημοκρατία για συνέντευξη Τσίπρα: Η μεσαία τάξη δεν ξεχνά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη μεσαία τάξη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(eurokinissi)
(eurokinissi)

Με δήλωσή του απάντησε, στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Open, o Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θέλοντας να σχολιάσει τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η μεσαία τάξη εξαπατήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυρίστηκε ότι «Η μεσαία τάξη γνωρίζει καλά ποιος μείωσε φορολογικούς συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ποιος μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, ποιος μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές και την προκαταβολή φόρου, ποιος ανέστειλε για το 2021 την εισφορά αλληλεγγύης».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε:

«Στην αποψινή του συνέντευξη ο κ. Τσίπρας θέλησε να δείξει ότι ενδιαφέρεται για την μεσαία τάξη. Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που θέλουμε διακαώς να γίνει για να αναδειχθεί η αλήθεια. Η μεσαία τάξη γνωρίζει καλά ποιος μείωσε φορολογικούς συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ποιος μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, ποιος μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές και την προκαταβολή φόρου, ποιος ανέστειλε για το 2021 την εισφορά αλληλεγγύης. Γνωρίζει ποιος κατά την διάρκεια της πανδημίας, στήριξε την μεσαία τάξη με επιστρεπτέες και μη επιστρεπτέες προκαταβολές, με έκπτωση ενοικίων, με το πρόγραμμα «Γέφυρα» για την επιδότηση δανείων πρώτης κατοικίας και τόσα άλλα. Αυτά και πολλά ακόμη τα γνωρίζει η μεσαία τάξη. Και τα γνωρίζει και δεν ξεχνά».

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης ξεγέλασε τη μεσαία τάξη»

Τσίπρας στο OPEN

Στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εξελέγη πριν από τρία χρόνια ξεγελώντας τη μεσαία τάξη με τρία επιχειρήματα ότι θα φέρει λιγότερους φόρους ασφάλεια και καλύτερες δουλειές. Τι έχει κάνει αυτά τα δύο χρόνια σε αυτούς τους τρεις τομείς; Έχει χειροτερέψει τα πράγματα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα σχολίασε ότι «αντί για λιγότερους φόρους στη μεσαία τάξη, έχει φέρει μία τραγική συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης. Με τις ανατιμήσεις με την ακρίβεια. Αντί για ασφάλεια βλέπουμε τους πολίτες να ζουν σε ένα καθεστώς τρομακτικής ανασφάλειας δηλαδή και αντί για καλύτερες δουλειές έχει οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων σε ένα εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση του 8ωρου και τη θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών».

Όλες οι ειδήσεις

Τσίπρας στο OPEN: Ο Μητσοτάκης σε vertigo – Η κυβέρνηση σε αποδρομή

Μίκης Θεοδωράκης - Συγκινεί συνεργάτης του στο ethnos.gr: Sempreviva από τα Κύθηρα για την αθανασία

Εμβόλιο: Τρίτη δόση για 285.000 πολίτες από τις 14 Σεπτεμβρίου

Καφές - φαρμάκι στα 2,5 ευρώ, ποιες οι αυξήσεις τιμών στα προϊόντα

Mad Clip κηδεία: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στον τράπερ

Διαβάστε ακόμη

Ραντεβού στα μπλόκα αντί για το Μαξίμου δίνουν οι αγρότες - «Δε θα κάνουμε πίσω αν δε λυθούν τα προβλήματα»

Αποκάλυψη OPEN για κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός χρησιμοποιούσε λογαριασμό του λογιστή για τις επιδοτήσεις

Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF

Εντυπωσιακό βίντεο: Όρκες και δελφίνια συνεργάζονται στο κυνήγι σολομών - H πρώτη τεκμηριωμένη καταγραφή συνεργασίας

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • μεσαία τάξη
  • Γιάννης Οικονόμου
  • συνέντευξη
  • Νέα Δημοκρατία
  • Αλέξης Τσίπρας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr