• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Στο κόκκινο» ο Κηφισός και καθυστερήσεις 30 λεπτά στην Αττική Οδό - Πού εντοπίζεται κίνησηΦονικές πλημμύρες στην Ινδονησία: Κοντά στους 1.000 οι νεκροί - Πάνω από 270 αγνοούμενοιΣτο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤΟι αγρότες δεν κάνουν πίσω: Εβδομάδα εξελίξεων - Σχεδιάζουν να αποκλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   22.09.2021 07:22
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το παρασκήνιο της αναδίπλωσης Κούλογλου

Το παρασκήνιο της υπόθεσης Κούλογλου - Το τηλεφώνημα Τσίπρα που έφερε την αναδίπλωση

Το παρασκήνιο της αναδίπλωσης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Τους κραδασμούς που προκάλεσε σε συνθήκες εσωκομματικής ηρεμίας αλλά και ευφορίας για την διήμερη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ η απρόσμενη αρνητική κριτική του Στέλιου Κούλογλου προσπαθεί να απορροφήσει η Κουμουνδούρου.

Το παρασκήνιο της αναδίπλωσης Κούλογλου

Η αναδίπλωση του ευρωβουλευτή μέσω δήλωσής του στην “Αυγή” ήταν ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση παρ’ όλα αυτά η συζήτηση που άνοιξε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχέση με την παρέμβασή του επικέντρωσε εκ των πραγμάτων το ενδιαφέρον εκεί παγώνοντας τις θετικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης και τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέφυγε τη Δευτέρα τον οποιονδήποτε σχολιασμό για τις διαπιστώσεις του Στέλιου Κούλογλου που “είδε” ισοπαλία ανάμεσα στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα συγκρίνοντας τις εμφανίσεις τους στη ΔΕΘ.

Όμως το γεγονός πως ο ευρωβουλευτής επέμεινε και σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις δηλώσεις του υπαινισσόμενος μάλιστα ότι έπειτα από 30 χρόνια στη δημοσιογραφία δεν μπορεί να τού απαγορεύσει κανείς να μην διατυπώνει τις απόψεις του πυροδότησε την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21.09.2021 16:19
Τα μαζεύει ο Κούλογλου: «Αναγκαία η προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό Τσίπρα»
Τα μαζεύει ο Κούλογλου: «Αναγκαία η προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό Τσίπρα»

Εξ αυτού του λόγου φαίνεται πως προέκυψε και επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως αποκάλυψε αργά το βράδυ στο "Κόντρα" ο ίδιος  ο ευρωβουλευτής το μεσημέρι της Τρίτης επικοινώνησε μαζί του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο  όπως υπονόησε είχαν μια θετική συζήτηση κατά την οποία η ένσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι με το κείμενό του άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε έναν άλλον πρωθυπουργό σε μια προοδευτική διακυβέρνηση. Εξήγησε ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση  και ανέφερε ότι "έκανα ένα λάθος για να βοηθήσω όμως" κι όχι για να δημιουργήσει πρόβλημα. Ο Στέλιος Κούλογλου επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να λέει την άπολέγοντας λεγοντας ότι είναι υποχρέωση του να λέει την αλήθεια κι όχι  ψέματα.

Στο εσωτερικό του κόμματος, πάλι, δεν ήταν μόνο ο Παύλος Πολάκης που πρώτος έψεξε τον Στέλιο Κούλογλου για την -κατά τον ίδιο τον ευρωβουλευτή- “ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου” αλλά και άλλα στελέχη του κόμματος που αποδοκίμασαν την παρέμβασή του, όπως ο γραμματέας του Δημήτρης Τζανακόπουλος που σχολίασε ότι “η πολιτική δεν είναι αρένα για να μιλάμε για ισοπαλίες” σημειώνοντας δηκτικά ότι “όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα μιας κακής ποιότητας δημοσιογραφίας”. Η πιο “επιθετική” δήλωση έγινε βεβαίως από τον έτερο ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη που όχι μόνο ζήτησε να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα αλλά έδειξε και τον δρόμο της εξόδου προς τον Στέλιο Κούλογλου λέγοντας ότι “σε όποιον δεν αρέσει καλό ταξίδι”.

Όπως και να’ χει όμως ακόμη και μετά τις διευκρινίσεις Κούλογλου και την δήλωσή του ότι “αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μία προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη” ο προβληματισμός παραμένει. Κι αυτό διότι σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση βλέπει την φθορά της να αποτυπώνεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις ή όποια αμφισβήτηση της επιτυχίας του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί αναταράξεις και λειτουργεί ως “βούτυρο στο ψωμί” του Μεγάρου Μαξίμου, όπως λένε και παράγοντες της Κουμουνδούρου. Η δήλωση αποκατάστασης των εντυπώσεων έπειτα από τις οξύτατες αντιδράσεις στελεχών και απλών μελών έγινε όμως στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι “το κακό έγινε” φοβούμενοι ότι ανάλογες παρεμβάσεις μπορεί και να επαναληφθούν.

Είναι γεγονός ότι και το καλοκαίρι ο ευρωβουλευτής είχε γράψει πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη κι ότι εάν δεν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί σταδιακά να απωλέσει τη θέση του ως εναλλακτική λύση. Σημειώνοντας επιπλέον πως είτε (ο ΣΥΡΙΖΑ) θα προχωρήσει σε ριζική επανεκκίνηση ή αναπόφευκτα κάποιος άλλος σχηματισμός θα καλύψει το κενό.

Επίσης, το καλοκαίρι του 2020 είχε κατά τις πληροφορίες ζητήσει από την ηγεσία του κόμματος να απομακρύνει τον Δημήτρη Παπαδημούλη από τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά τον σάλο σχετικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του. Οι ίδιες πληροφορίες επέμεναν ότι ο Στ. Κούλογλου είχε “απειλήσει” ακομη και με ανεξαρτητοποίηση σε περίπτωση που δεν γινόταν αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»

Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών

Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ

Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Στέλιος Κούλογλου
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr