• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα«Χειρόφρενο» εν μέσω γιορτών; Κλιμάκωση από τους οδηγούς φορτηγών - Τα αιτήματα και η τελική προειδοποίησηΠαραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίαςΔότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.01.2019 13:49
Κατερίνα Τζαβάρα
Κατερίνα Τζαβάρα

Παπακώστα: Το όνομα της Μακεδονίας έχει υφαρπαγεί και τώρα επιστρέφει σε εμάς

«Η δική μου ανάγνωση είναι θετική σε συγκεκριμένα σημεία»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)

Μπορεί η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα να είναι από βήματος της Ολομέλειας, τοποθετούμενη επί της Συμφωνίας των Πρεσπών ότι συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματός της (της Νέας Ελληνικής Ορμής) προκειμένου να αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία, όμως όσα είπε συνηγορούν πιθανότατα σε άλλο ένα «ναι». Άλλωστε όπως τόνισε κλείνοντας, «τη συμφωνία την πιστώνεται η πάγια εθνική θέση της χώρας» επισημαίνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι σύμφωνη με την εθνική γραμμή .

«Η δική μου ανάγνωση είναι θετική σε συγκεκριμένα σημεία» είπε στην αρχή της εισήγησης της εξηγώντας ότι εδώ και χρόνια «το όνομα της Μακεδονίας έχει υφαρπαγεί», χρησιμοποιείται καταχρηστικά ενώ τώρα με βάση τη συμφωνία «επιστρέφει σε μας» μαζί με τον πολιτισμό της.

Είπε ότι ουσιαστικά κάνει μια κριτική αποτίμηση της Συμφωνίας και μίλησε για «φωτεινό διάλειμμα μέσα σε έναν ζόφο ακροτήτων», αναφερόμενη στη στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, χθες (που άλλωστε έχαιρε θετικής υποδοχής και από τους βουλευτές της κυβέρνησης).

Κατέθεσε επίσης στα Πρακτικά απάντηση του Κώστα Καραμανλή σε επίκαιρη ερώτηση του ΛΑΟΣ, από τις 29/2/2008 αναφορικά με την κρίση του ονοματολογικού, ότι «δεν υπηρετούνται τα ζητήματα του τόπου με κορώνες… Είναι ώρα ευθύνης και δεν μετακυλίουμε τις ευθύνες στο λαό… ». Αναφέρθηκε όμως και σε δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις 27/9/2014 για την πρόταση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes επισημαίνοντας συμπερασματικά ότι «είναι δεδομένη από το 2008 η εθνική συνεννόηση».

Λέγοντας ότι το ΚΚΕ προτείνει αλλαγή του δόγματος της χώρας κι έχει μια σταθερή στάση, απευθύνθηκε στους υπόλοιπους βουλευτές ρωτώντας τους «προτείνετε να αλλάξουμε το δόγμα της χώρας;». Ειδική αναφορά έκανε σε παλιότερες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη απαντώντας εμμέσως στις ύβρεις περί «κυβέρνησης κουρελού» και σε όσα ακούγονται για τις μετακινήσεις βουλευτών ή την τοποθετησή τους εκτός κομματικών γραμμών.

Διαβάστε ακόμη

Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη

«Light rail» αντί σήραγγας: Στο Ρίο το τρένο το 2028 - Ο νέος σχεδιασμός προκαλεί ένταση στην Πάτρα

Ο Τραμπ θέλει να κάνει «την Ευρώπη Μεγάλη Ξανά» και ενισχύει την Ακροδεξιά

Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κατερίνα Παπακώστα
  • Συμφωνία των Πρεσπών
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr