• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σπίτι Μου 2: Αντί για 20.000 νέους δανειολήπτες παλαιών κατοικιών, θα μπορούσαμε να έχουμε 19.704 νέους ιδιοκτήτες νεόδμητων κατοικιών«Παραλύουν» την Ελλάδα οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη τη χώρα - Οι κινήσεις μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση«Επιδημία» λαθών στον σιδηρόδρομο: Νέο περιστατικό με συρμό σε λάθος γραμμή - Το αντιλήφθηκε ο μηχανοδηγόςΤο ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τον Ιανουάριο – Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.10.2021 09:02
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η Αυστρία έδωσε αφορμή

Να σπάσει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο μέσω της εξεταστικής θέλει η Κουμουνδουρου

Τις προηγούμενες ημέρες ο παραλληλισμός Κουρτς και Μητσοτάκη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν εμφανής

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Copyright: Eurokinissi)
(Copyright: Eurokinissi)

Η κλιμάκωση της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς την κυβέρνηση με αιτιάσεις για πολιτική χειραγώγηση της κοινής γνώμης και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος ήρθε τη Δευτέρα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αιτείται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. 

Τα επίμαχα σημεία της πρότασης αφορούν τις περίφημες λίστες Πέτσα 1 και Πέτσα 2 τη χρηματοδότηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll- ο ιδιοκτήτης της οποίας εμφανίζεται να έλαβε μέσω άλλης δικής του εταιρείας 270.000 ευρώ από το δημόσιο-καθώς και την εμβολιαστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας αλλά και την χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης. 

Αφορμή ωστόσο στάθηκε η παραίτηση Κουρτς από την αυστριακή καγκελαρία λόγω ελέγχου του από την δικαιοσύνη για χρηματοδότηση ΜΜΕ και εταιριών δημοσκοπήσεων στη χώρα του, που τού φιλοτεχνούσαν με εγκωμιαστικά δημοσιεύματα και ευρήματα το πολιτικό προφίλ. 

Η Αυστρία έδωσε αφορμή

Τις προηγούμενες ημέρες ο παραλληλισμός Κουρτς και Μητσοτάκη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν εμφανής. Όπως επίσης και η επισήμανση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook ότι ενώ στην Αυστρία οι θεσμοί λειτούργησαν στην Ελλάδα επικρατεί εκκωφαντική σιωπή. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.10.2021 20:24
Εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ - Οικονόμου: Πολύ γλαφυρή περιγραφή πραγμάτων που δεν έχουν συμβεί
Εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ - Οικονόμου: Πολύ γλαφυρή περιγραφή πραγμάτων που δεν έχουν συμβεί

Τη Δευτέρα με νέα ανάρτησή του, αυτή τη φορά στο twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ουσιαστικά προκάλεσε την Νέα Δημοκρατία που έχει την πλειοψηφία να υπερψηφίσει την πρόταση του κόμματός του για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. “Η ΝΔ έχει την πλειοψηφία. Όμως θα το αντέξει;” διερωτήθηκε. 

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συζητηθεί πάντως στην Ολομέλεια της Βουλής. Μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση απαιτούνται 120 θετικές ψήφοι για να περάσει το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασχέτως τού αν οι απορριπτικές ψήφοι είναι περισσότερες. Τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν πάντως πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί και να έχει τύχη στη Βουλή. Το ΚΙΝΑΛ γνωστοποίησε και επισήμως ότι επιθυμεί “τα πάντα στο φως”, ενώ κατά τις πληροφορίες στο “Ναι” προσανατολίζεται και το ΚΚΕ. Ομοίως και η Ελληνική Λύση, όπως επίσης και το ΜέΡΑ25. 

Η απόφαση για κατάθεση πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την προσπάθεια χειραγώγησης ΜΜΕ και εταιριών δημοσκοπήσεων κι εκ των πραγμάτων της κοινής γνώμης λήφθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έλεγαν ότι πρόκειται για θέμα “Δημοκρατίας” και άφηναν να εννοηθεί ότι ούτως ή άλλως θα γινόταν προσπάθεια ώστε να κληθεί για έλεγχο στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής η εταιρεία δημοσκοπήσεων Opinion Poll, αίτημα που είχε απορριφθεί από την πλειοψηφία της επιτροπής το καλοκαίρι. Σημειωτέον πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας εμφανίζεται να έχει λάβει για λογαριασμό άλλης δικής του εταιρείας από το δημόσιο το ποσό των 270.000 ευρώ συνολικά. 

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται ότι “ο Έλληνας πρωθυπουργός στο ξέσπασμα της πανδημίας βρήκε την ευκαιρία ώστε, επικαλούμενος επιχειρήματα “έκτακτης ανάγκης” να προωθήσει αφειδώς πρωτοφανούς ύψους χρηματοδότηση προς τα ΜΜΕ- περί τα 42 εκατομμύρια ευρώ- και μάλιστα με fast track πλήρως αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς αντικειμενικά, μη πολιτικά κριτήρια. 

Στην Κουμουνδουρου δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που έχει οδηγήσει σε απομόνωση την κυβέρνηση. Σε ότι αφορά την διεύρυνση δηλώνουν ότι δεν έχουν  καμία αντίρρηση να διευρυνθεί η έρευνα για χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, όσο μακριά στο χρόνο θέλουν: «Να ψηφίσει η Βουλή τη πρότασή μας και να συσταθεί η εξεταστική επιτροπή και προκαταβολικά δηλώνουμε ότι δεν θέτουμε κανένα όριο στο χρονικό εύρος της διερεύνησης. Ακριβώς γιατί εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

Όλες οι ειδήσεις

Κίνηση στους δρόμους: Γιατί μετατράπηκε η Αθήνα σε απέραντο πάρκινγκ – Στο τραπέζι τέλος εισόδου στο Δακτύλιο

Ανάλυση Ιγνατίου: Οι κρίσιμες για την αμυντική συμφωνία εγγυήσεις των ΗΠΑ

Απόλυση εργαζόμενης γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ: «Έστησαν κλοπή» - Δικαιώθηκε στα δικαστήρια

Διαβάστε ακόμη

Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά

Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τον Ιανουάριο – Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων

Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Νέα Δημοκρατία
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Σεμπάστιαν Κουρτς
  • λίστα Πέτσα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr