MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Δημοσκόπηση Alco: Μειώνεται στις 3,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε για τη συγγνώμη Μητσοτάκη για τα ΤέμπηΡωσίδα κατάσκοπος: Φίλος της «Μαρίας Τσάλλα» μιλά για τη γνωριμία τους - «Της άρεσε αναπτύσσει μια κοινωνικότητα»Ηλεκτρικό Ρεύμα: Νέα μείωση 15% στα τιμολόγια Απριλίου - Ποια η τιμή της μεγαβατώρας
Πρωινή ενημέρωση: Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage |   Πολιτική   |   17.10.2021 17:25
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι θα πει το «ναι» ακόμα και στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει συναίνεση από τους «έξι» και παραμείνουν στη μάχη για τον προεδρικό θώκο.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Κοντά στο «ναι» ο Γιώργος Παπανδρέου

επόμενο άρθροnext-article
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ EUROKINISSI
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ EUROKINISSI

Πυρετώδεις είναι και σήμερα οι… διαβουλεύσεις στο Κίνημα Αλλαγής, με τον Γιώργο Παπανδρέου να εξελίσσεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα, κάτι που εκτός απροόπτου αναμένεται να ανακοινώσει ίσως μέχρι και αύριο.  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17.10.2021 10:35
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σε κινούμενη άμμο το κόμμα μετά την παρέμβαση Παπανδρέου
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σε κινούμενη άμμο το κόμμα μετά την παρέμβαση Παπανδρέου

Νωρίτερα, θα έχει συναντηθεί με όλους τους υποψηφίους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, με τη φημολογία (που δεν επιβεβαιώνεται πλήρως) να τον θέλει να τους ζητά για να διαφυλαχθεί η ενότητα να αποσυρθούν, αν όχι όλοι τουλάχιστον ορισμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου είδε τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη και συνομίλησε με τον Χάρη Καστανίδη (που σημειωτέων θεωρείται της επιρροής του), τον Βασίλη Κεγκέρογλου ενώ σήμερα έχει επαφές με τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Νίκο Ανδρουλάκη (δύο πρόσωπα που δύσκολα θα κάνουν πίσω) και τους Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη. 

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι θα πει το «ναι» ακόμα και στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει συναίνεση από τους «έξι» και παραμείνουν στη μάχη για τον προεδρικό θώκο.

Η, δε, επικρατέστερη ημερομηνία ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του είναι αύριο, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου  

Η ανακοίνωση «γρίφος»  

Προτού ο πρώην πρωθυπουργός λάβει την τελική του απόφαση είχε ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο στόχος του.

 

«Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική», έγραφε σε σχετική ανακοίνωση, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι θα είναι «παρών» την επόμενη ημέρα της παράταξης.

Συνέχιζε γράφοντας ότι «σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές», φράση που επί της ουσίας έδειχνε τις προθέσεις τους.

Aναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.
Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Γι’ αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά».

 

Ο κ. Παπανδρέου, πάντως, φέρεται να δέχτηκε αρκετές πιέσεις προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα, μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα για λόγους υγείας.  

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συναντήσεις - Τι ειπώθηκε

Το πώς θα πορευτεί το Κίνημα Αλλαγής και η προοδευτική παράταξη στις εθνικές εκλογές ώστε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα επικεντρώθηκε η συζήτηση στις διαδοχικές συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους υποψήφιους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη, στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε θέμα να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. Η συνάντηση με τον Π. Γερουλάνο κράτησε μία ώρα και όπως είπε σε δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, «το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης», χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση εποικοδομητική. «Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης του κ. Παπανδρέου, λίγο αργότερα με τον Παύλο Χρηστίδη. Εστιάστηκε στο να διασφαλιστούν οι διαδικασίες τόσο για την εσωκομματική εκλογή καθώς και η ενωτική πορεία της παράταξης προς τις εθνικές εκλογές. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και μετά ο κ. Χρηστίδης δήλωσε:

«Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση». Τις επόμενες ώρες ο Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να συνομιλήσει με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Ανδρέα Λοβέρδο.

H αντίδραση από Λοβέρδο

Την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δε θα κάνει πίσω.  Μιλώντας στην Εύβοια ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και ότι έχει την πεποίθηση ότι θα βγει νικητής στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος στις 5 Δεκεμβρίου.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως και οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης, θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Φώφης Γεννηματά και να εγγυηθούν τις διαδικασίες και την ενότητα μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Όλες οι ειδήσεις

Σεισμοί: 7 στα 10 κτίρια δεν πληρούν σύγχρονες αντισεισμικές προδιαγραφές

Άδωνις Γεωργιάδης στο ethnos.gr: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κρυφτεί για όσα θα αποκαλυφθούν για τα πεπραγμένα της περιόδου 2015-2019»

Πώς φτιάχτηκε το εμβόλιο για τον κορονοϊό - Οι επιστήμονες της BioNTech μιλούν για τον αγώνα τους

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πού και πότε ξεκινά η εφαρμογή της

Τούρκος αναλυτής στο OPEN: Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την Ελλάδα

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • ΚΙΝΑΛ
  • Κίνημα Αλλαγής
  • Γιώργος Παπανδρέου
  • εκλογές
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 20.03.2023 10:02
Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 905 ευρώ - Προϋποθέσεις και δικαιούχοι
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 20.03.2023 06:00
ΑΑΔΕ: Αναδρομικά λουκέτα σε επιχειρήσεις που... ξέχασαν να στείλουν αποδείξεις – Ποιοι κινδυνεύουν
MENSHOUSE
Πέρασε από δεκάδες μάτια: Το απίθανο λάθος στη «Σωφερίνα» με τη Βουγιουκλάκη που δεν πρόσεξε ούτε ο Σακελλάριος (Vid)
MENSHOUSE
Με ένα δικτυωτό φόρεμα: Η εμφάνιση της Λάσκαρη στο Φεστιβάλ Καννών που έκανε τους πάντες να παραμιλούν με την Ελληνίδα θεά (Pic)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
20-03-2023 19:48
Δημοσκόπηση Alco: Μειώνεται στις 3,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε για τη συγγνώμη Μητσοτάκη για τα Τέμπη
02
20.03.2023 23:26
Νέο δημοσίευμα των New York Times για τις υποκλοπές: ΕΥΠ και Predator παρακολουθούσαν την Άρτεμις Σίφορντ
03
20.03.2023 18:00
Δυστύχημα στα Τέμπη: Μετά τον σταθμάρχη, ο Καραμανλής επιρρίπτει ευθύνες και στη ΡΑΣ – Πυρά κατά των συνδικαλιστών του ΟΣΕ
04
20.03.2023 21:51
Οικονόμου για Τέμπη: «Δεν μπορεί να γνώριζε ο Μητσοτάκης το χάος στο σταθμαρχείο Λάρισας» - Τι είπε για την ημερομηνία των εκλογών
05
19.03.2023 10:59
Πολάκης: «Θερμό επεισόδιο» στο Twitter με Χατζηνικολάου και Γεωργιάδη - «Ζητήστε συγγνώμη από τον λαό»

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 20/03/2023
Κεντρικό... | 20.03.2023 20:04
Κεντρικό δελτίο 20/03/2023
Αυτοψία του OPEN: Έτσι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση και αποτρέπει τα ατυχήματα
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 20.03.2023 19:23
Αυτοψία του OPEN: Έτσι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση και αποτρέπει τα ατυχήματα
Καραμανλής: Πριν γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ντογιάκος ήταν στο γραφείο μου ο γιος του
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 20.03.2023 19:06
Καραμανλής: Πριν γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ντογιάκος ήταν στο γραφείο μου ο γιος του
Κόντρα για το «ρουσφέτι» του σταθμάρχη
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 20.03.2023 19:02
Κόντρα για το «ρουσφέτι» του σταθμάρχη
Καραμανλής: «Παραιτήθηκα γιατί συνέβη μια τραγωδία στον τομέα ευθύνης  μου»
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 20.03.2023 18:57
Καραμανλής: «Παραιτήθηκα γιατί συνέβη μια τραγωδία στον τομέα ευθύνης μου»