MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Γιάννης Μαρκόπουλος: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης σε ηλικία 84 ετώνAthens Pride 2023: Διεκόπη προσωρινά η Παρέλαση Περηφάνιας - Παρέμβαση από αναρχικούςΑποτροπιασμός στις Σέρρες: Σκότωσαν τρία ελάφια στην ΚερκίνηΠέθανε ο «Γιουναμπόμπερ»: Για 17 χρόνια σκόρπισε τον πανικό στις ΗΠΑ με δέματα - βόμβες
Homepage |   Πολιτική   |   20.10.2021 09:56
Newsroom
Newsroom
«Αυτή η κυριαρχία επιβεβαιώνεται από το 2016 έως και σήμερα σε όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων», είπε ο κ. Γεωργιάδης

Γεωργιάδης στο OPEN: Απολαμβάνουμε πρωτοφανή πολιτική κυριαρχία λόγω της αγάπης του λαού – Σε καύσιμα και ενέργεια οι ανατιμήσεις

επόμενο άρθροnext-article
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του OPEN, για τις ανατιμήσεις, για το αν θα υπάρχουν ελλείψεις στα ράφια τους επόμενους μήνες αλλά και την επανεκκίνηση της εστίασης. Επίσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και τη «λίστα Πέτσα».

Για την ακρίβεια

 

Ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τις αυξήσεις τιμών, και απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στον ALPHA, υποστήριξε: «Εγώ ως αρμόδιος υπουργός, δεν μπορώ την πολιτική μας πάνω στην οικονομία να τη χειρίζομαι με όρους κομματικής αντιπαράθεσης. Για να πάρουμε σωστές οικονομικές, πολιτικές πρέπει να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2021 της ΕΛΣΤΑΤ, ο Σεπτέμβριος ήταν από τους μήνες με την υψηλότερη ιδιωτική κατανάλωση τα τελευταία χρόνια. Αν ρωτήσετε τους εμπόρους, η κίνηση στα καταστήματα πήγε πάρα πολύ καλά. (…) Και το μεγάλο κύμα ακρίβειας που περιγράφεται ακόμα δεν έχει έρθει. Δεν λέω ότι αποκλείεται να έρθει, αλλά λέω πως ακόμα δεν έχει έρθει. Άρα έχουμε καταναλωτές που ξοδεύουν – για να ξοδεύουν πάει να πει ότι έχουν- μια ΕΛΣΤΑΤ που λέει πως το εισόδημα έχει αυξηθεί και μια αγορά που με βάση τα στοιχεία της Eurostat έχει πληθωρισμό, τον τρίτο χαμηλότερο στην ΕΕ».

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως «αυτός ο άνθρωπος έχει γίνει πρωθυπουργός και επαφή με την πραγματικότητα δεν έχει αποκτήσει. Σε όλες τις ομιλίες του φέρνει ως παράδειγμα προς μίμηση την Ισπανία, προφανώς λόγω ιδεολογικής συγγένειας με τους Podemos. Η Ισπανία είχε πληθωρισμό 4,1% και η Ελλάδα 2,1%».

Επανερχόμενος στα θέματα της αγοράς, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «φόβο μπορεί να έχει ο καθένας για οτιδήποτε. (…) Δεν μπορώ να προβλέψω τις κινήσεις του πληθωρισμού. Εάν εξαιρέσει κανείς την ενέργεια και τα ναύλα, σε όλες τα υπόλοιπα η φρενήρης άνοδος έχει ανακοπεί και αρχίζει να αντιστρέφεται. Αν μετρήσεις τις τιμές των προϊόντων με βάση αυτές του 2020 τότε θα βρεις μεγάλες διαφορές, πράγματι και να χτίσεις ένα αφήγημα περί ακρίβειας. Αλλά το 2020 υπήρχε αρνητικός πληθωρισμός, ήταν ένα έτος λάθος. Εάν το συγκρίνει κανείς με το 2019, οι τιμές δεν έχουν αξιοσημείωτες διαφορές, με εξαίρεση τα καύσιμα και την ενέργεια».

Για την πρόταση εξεταστικής από ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς την πολιτική επικαιρότητα και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και τη λίστα Πέτσα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Είναι αδύνατον για τον κ. Τσίπρα να ξεπεράσει τον εαυτό του. (…) Εάν εγώ δώσω απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Alco, έχω δώσει τα λεφτά στο OPEN; Γιατί εάν δώσω λεφτά στην Interview τα έχει πάρει ο ιδιοκτήτης του Βεργίνα TV; Την ίδια ώρα που πήρε απευθείας ανάθεση η Interview για να κάνει δημοσκόπηση για το υπουργείο, πήρε απευθείας ανάθεση από το την Κοινωνία της Πληροφορίας η ProRata που δημοσιεύει δημοσκοπήσεις στην Εφημερίδα των Συντακτών».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19.10.2021 20:44
Τσίπρας: Ποστάλι το Οruc Reis στις ελληνικές θάλασσες επί Μητσοτάκη
Τσίπρας: Ποστάλι το Οruc Reis στις ελληνικές θάλασσες επί Μητσοτάκη

«Το λέω ως παράδειγμα του πως ο κ. Τσίπας στην προσπάθειά του να διαστρεβλώσει και να πετάξει λάσπη, είναι πρόθυμος να πει τα πάντα. (…) Ο κ. Τσίπρας έφτιαξε την πρόταση και τα υπόλοιπα κόμματα τη στηρίζουν. Και εμείς συντασσόμαστε και λέμε να ελέγξουμε πως γίνονται οι δημοσκοπήσεις, από τις αρχές του 2015. Ένας φιλαλήθης, που είναι καθαρός, έχει λόγο να πει όχι στην πρόταση της ΝΔ; Την εξεταστική στην υγεία για τον εαυτό μου την ψήφισα. Εμείς δεν είπαμε να μην ελέγξουμε τη δική μας περίοδο, αλλά θα ελέγξουμε και την προηγούμενη περίοδο. Η μόνη περίπτωση από αυτή την εξεταστική που μπορεί να καταλήξει σε έλεγχο και ενδεχομένως στον εισαγγελέα κατά τη γνώμη μου είναι αυτή της VoxPop. Που είναι καραμπινάτη υπόθεση. Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν τις ευρωεκλογές. Βγήκε ο κ. Βαξεβάνης και είπε ότι η VoxPop είχε δημοσιεύσει δημοσκοπήσει για τη Real και την ΕΦΣΥΝ. Για τη μεν Real βγήκε ο κ. Χατζηνικολάου και διέψευσε. Για την ΕΦΣΥΝ, η εφημερίδα τηρεί σιγή ιχθύος. Και την επομένη των ευρωεκλογών η εταιρία διαλύθηκε. Μπορείτε να μου δείξετε μια δημοσκόπηση από το 2016 έως σήμερα που να μην έχει πρώτη τη Νέα Δημοκρατία; Εμείς λόγω της αγάπης του λαού και της στήριξης του λαού απολαμβάνουμε πρωτοφανή πολιτική κυριαρχία. Ο λαός μας την έδωσε. Αυτή η κυριαρχία επιβεβαιώνεται από το 2016 έως και σήμερα σε όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων».

Όλες οι ειδήσεις

 

«Ασπίδα» διπλωματίας στην τουρκική προκλητικότητα: Τα επόμενα ραντεβού Μητσοτάκη

Rapid test σε ιδιωτικό τομέα: Ψηφιακοί έλεγχοι και αυτόματα πρόστιμα για τους παραβάτες

#Justice4ZakZackie: 3 χρόνια μετά, ζητείται δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο

Δακτύλιος 2021: Αλλάζει ριζικά η Αθήνα από 25 Οκτωβρίου - Τα όρια στον χάρτη

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ρυθμούς συνεδρίου το Πολιτικό Συμβούλιο – Στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Άδωνις Γεωργιάδης
  • κυβέρνηση
  • ακρίβεια
  • δημοσκόπηση
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!
Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 10.06.2023 08:00
Ταμείο Ανακαμψης: Γκάζια μετά τις εκλογές για να μην χαθούν οι προθεσμίες
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 10.06.2023 07:30
Ακρίβεια: Χωρίς φρένα ο πληθωρισμός στα τρόφιμα - Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές
MENSHOUSE
Το «Miami Beach» της Ελλάδας: Στο νησί-όνειρο που το χειμώνα σκεπάζεται από κύματα, το καλοκαίρι δεν πέφτει καρφίτσα
MENSHOUSE
Έσβησε στα 33: Η τραγική ιστορία του μοναδικού παίκτη της Ρεάλ που αποθεώθηκε στο «Καμπ Νόου»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
10-06-2023 23:21
Καταγγελίες για «εκκαθαρίσεις» στο κόμμα «Νίκη» με παραίτηση εκλεγμένης υποψήφιας
02
10.06.2023 21:19
Στο Athens Pride με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας - Τα θέλουμε «Όλα για όλ@»
03
10.06.2023 11:23
Δημοσκόπηση GPO: Ισχυρή αυτοδυναμία ΝΔ και επτακομματική Βουλή - Η κατανομή των εδρών
04
10.06.2023 11:37
Τι απαντά η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας
05
10.06.2023 21:11
Τέταρτη αποχώρηση από την Πλεύση Ελευθερίας με αιχμές - «Διορίζει ημέτερους»

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 10/06/2023
Κεντρικό... | 10.06.2023 20:00
Κεντρικό δελτίο 10/06/2023
«Πόλεμος» για τις δηλώσεις της Λινού – Σύγκρουση ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια υγεία
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 10.06.2023 19:02
«Πόλεμος» για τις δηλώσεις της Λινού – Σύγκρουση ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια υγεία
«Γολγοθάς» για ασθενή από τη Λέρο – Διασωληνωμένη επί ώρες ανέμενε διακομιδή
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 10.06.2023 19:12
«Γολγοθάς» για ασθενή από τη Λέρο – Διασωληνωμένη επί ώρες ανέμενε διακομιδή
Μητσοτάκης: Αναγνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα στο Ε.Σ.Υ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 10.06.2023 19:06
Μητσοτάκης: Αναγνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα στο Ε.Σ.Υ
H πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN μετά τις εκλογές – 2ο μέρος
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 09.06.2023 19:39
H πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN μετά τις εκλογές – 2ο μέρος