• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή στην Εγνατία Οδό - Τούμπαρε το αυτοκίνητό της σε τούνελΘλίψη στη Ζάκυνθο για το θάνατο του 2χρονου αγοριού: Πώς το παιχνίδι με το σκύλο κατέληξε σε τραγωδίαΠερικυκλωμένο από ΜΑΤ το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και ΠανεπιστήμιοΜετά την κακοκαιρία Byron έρχεται αντικυκλώνας – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία κατά ΔΕΔΔΗΕ: Την κατηγορούν για ρευματοκλοπή 27.500 ευρώ σε σπίτι που δεν έμενε
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   22.10.2021 16:13
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική📌 Η ΝΔ θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία για να εξεταστεί η περίοδος 2015 - 2021📌 ΝΔ: Τι φοβάται ο Τσίπρας; - Έχει κάτι να κρύψει;

Εξεταστική επιτροπή για ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις: 3 Νοεμβρίου η συζήτηση στην Ολομέλεια

H Νέα Δημοκρατία ακόμα δεν έχει καταθέσει αίτημα για τη διεύρυνση του χρόνου εξέτασης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στις 3 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή (λίστα Πέτσα, δημοσκοπήσεις), σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές η Νέα Δημοκρατία ακόμα επισήμως δεν έχει καταθέσει αίτημα (με τη μορφή νέας πρότασης) για τη διεύρυνση του χρόνου εξέτασης, συνεπώς με μέχρι στιγμής δεδομένα την Τετάρτη, στις 3 του μήνα, επί τάπητος θα τεθεί η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

δικαστήρια
ΕΛΛΑΔΑ 19.10.2021 13:05
Ενίσχυση σε ΜΜΕ: Σε εξέλιξη έρευνα από την οικονομική εισαγγελία – Τι αναφέρουν δικαστικοί κύκλοι
Ενίσχυση σε ΜΜΕ: Σε εξέλιξη έρευνα από την οικονομική εισαγγελία – Τι αναφέρουν δικαστικοί κύκλοι

Πάντως, κοινοβουλευτικές πηγές τονίζουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη και τρίτη επιτροπή εφόσον κατατεθούν οι ανάλογες προτάσεις. «Όταν δουν την άλλη Τετάρτη τι εγκρίθηκε θα δουν αν τους φτάνει. Θα το ξέρουμε μετά την 3η Νοεμβρίου», έλεγαν αρμόδιες πηγές.

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει το αντικείμενο της επιτροπής «να αποτελέσει ο έλεγχος των κριτηρίων βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση». Σημειώνεται ότι την πρόταση για σύσταση της εν λόγω εξεταστικής επιτροπής στηρίζουν ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ. 

Η ΝΔ θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία για να εξεταστεί η περίοδος 2015 - 2021

Την ίδια ώρα, πηγές της ΚΟ της ΝΔ προανήγγειλαν ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρήσει στη διεύρυνση της περιόδου εξέτασης, τότε η κυβερνώσα παράταξη θα αναλάβει κάθε θεσμική πρωτοβουλία προκειμένου να διερευνηθεί το σύνολο του διαστήματος από το 2015 έως και το 2021.
Αναλυτικά υπογράμμιζαν «γαλάζια» στελέχη: « Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όρισε την 3η Νοεμβρίου 2021, ως ημέρα συζήτησης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με δικαίωμα της μειοψηφίας, που υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ πρότεινε και ψήφισε στο πλαίσιο της τελευταίας Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Η θέση της ΝΔ είναι σαφής και συγκεκριμένη όπως τη διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Να συσταθεί διευρυμένη εξεταστική επιτροπή από το 2015 μέχρι σήμερα, με μία ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο ώστε να ελεγχθεί η χρηματοδότηση στα μέσα και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

ΝΔ: Τι φοβάται ο Τσίπρας; - Έχει κάτι να κρύψει;

Καλούμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απάντησε καταφατικά ενώπιον της Βουλής στην πρόταση του πρωθυπουργού και το νεύμα του καταγράφηκε στις τηλεοπτικές κάμερες, μέχρι και τη συζήτηση της 3ης Νοεμβρίου να δεχθεί την πρότασή μας, να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο  και να μην ευτελίσει το Συνταγματικό δικαίωμα της μειοψηφίας επιλέγοντας επικοινωνιακά τρικ για να ξεφύγει από το πολιτικό του αδιέξοδο.

Και διατυπώνουμε ξανά το ίδιο ερώτημα. Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας και δε συναινεί σε διευρυμένη Εξεταστική Επιτροπή ουδέτερης διατύπωσης; Εχει κάτι να κρύψει;

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι αν ο κ. Τσίπρας επιμείνει στην ενοχική στάση του, η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει κάθε θεσμική πρωτοβουλία προκειμένου να διερευνηθεί το σύνολο του διαστήματος από το 2015 έως και το 2021».

Όλες οι ειδήσεις

Alec Baldwin - Προφητική ανάρτηση από το 2017: «Πώς είναι να σκοτώνεις κάποιον κατά λάθος»

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει για τις μαθητικές - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Δολοφονία Αιγάλεω: Σκότωσα τη μάνα μου είπε ο 20χρονος στους αστυνομικούς

Πανεπιστήμια: Αυξάνονται τα κρούσματα - Διαμαρτύρονται καθηγητές και ζητούν εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Πότε και πού θα βρέξει

Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • λίστα Πέτσα
  • Νέα Δημοκρατία
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Βουλή
  • εξεταστική επιτροπή
  • δημοσκόπηση
  • ολομέλεια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr