Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Την παραλάβαμε στα πρόθυρα χρεοκοπίας, σήμερα είναι ισχυρή επιχείρηση
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ικανοποιημένος από την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνησή του παρέλαβε τη ΔΕΗ στα πρόθυρα χρεοκοπίας και σήμερα είναι μία ισχυρή επιχείρηση.
Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού:
«Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αναγεννημένη ΔΕΗ! Η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από 750 εκ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,3 δισ. Και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ. Όλα αυτά, ενώ η εταιρία που παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Με ζημιές 2 δισ και την αξία της μετοχής της να αγγίζει το μηδέν. Κι όμως, ένας συστημικός κίνδυνος για την εθνική οικονομία, μέσα σε δύο χρόνια, έγινε εφαλτήριο για την ανάπτυξή της.
Σήμερα, η νέα ΔΕΗ, με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχό της, γίνεται πιο δυνατή. Ώστε να μπορεί να προστατεύει τους καταναλωτές από τις διακυμάνσεις των τιμών του ρεύματος. Πιο σύγχρονη. Ώστε να τους προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Αλλά και πιο αποφασιστική. Ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στη νέα εποχή, με επενδύσεις 3 δισ ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην επόμενη τριετία. Είναι η ισχυρή δημόσια επιχείρηση της ισχυρής εθνικής οικονομίας και της ισχυρής Ελλάδας που χτίζουμε!»
Ένα άρρωστο παιδί από το νοσοκομείο, στο κρατητήριο: Σοβαρές καταγγελίες για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση
Από τα «θα», όντως στην πράξη: Ο Μπέρναμ καταργεί το ΦΠΑ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος
Eπίθεση σε τρανς γυναίκα στη Ρόδο: Της έσπασαν τα δόντια
Υπουργείο Πολιτισμού: Αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο και καταγγελίες για «ιδιωτικοποίηση» της πολιτιστικής κληρονομιάς
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



