• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μπλόκα στη μισή Ελλάδα: Πάνω από 6.000 τρακτέρ στους δρόμους και έντονη πίεση στην κυβέρνησηΟ ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτες Kinder από ράφια σούπερ μάρκετ - Η αιτίαΜάνδρα: Απεγκλωβισμοί 17 ανθρώπων, πλημμυρισμένα υπόγεια και υλικές ζημιές - Γιατί «βουλιάζει» η περιοχήΠαράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
δημοφιλές τώρα: Βρες σε ποια χώρα βρίσκεται η πόλη: Μπορείς το 10/10 στο κουίζ γεωγραφίας που οι μισοί Έλληνες...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.11.2021 23:19 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Απόπειρα χειραγώγησης της παράταξης📌 Η μετάβαση στη νέα εποχή📌 Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα αναστηθεί με ψήφους της ΝΔ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Από την πλατεία μπροστά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, απευθύνθηκε απόψε σε εκατοντάδες συγκεντρωμένους υποστηρικτές του. Τους κάλεσε να συμμετέχουν μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές, ενώ μίλησε για παρεμβάσεις ώστε να επηρεαστεί το τελικό αποτέλεσμα.

Είπε ο κ. Παπανδρέου: «Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν συμφέροντα και κατεστημένα, που χωρίς ντροπή θέλουν να ελέγχουν τις ζωές μας, για να ικανοποιούν τα δικά τους συμφέροντα. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, συμπλήρωμα και δεκανίκι άλλων», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ εκθείασε και τον συνεχή αγώνα της Φώφης Γεννηματά, για να κρατήσει το κόμμα και να το μεγαλώσει.

Συμπλήρωσε λέγοντας πως «αν θέλουμε να επιτελέσουμε ως δημοκρατική προοδευτική παράταξη τον ιστορικό μας ρόλο, η επιλογή είναι μια: Υπέρβαση, ανατρεπτικά, δημοκρατικά και προοδευτικά, με τη δική μας παράταξη μεγάλη και δυνατή».

Απόπειρα χειραγώγησης της παράταξης

Μίλησε για απόπειρα χειραγώγησης της παράταξης υποστηρίζοντας: «Μας αντιμάχονται με ύπουλα μέσα, και με χτυπούν και προσωπικά. Γιατί; Για να χειραγωγήσουν τους πολίτες και να τους αποκαρδιώσουν. Είναι γνωστή η μέθοδος, παντού στον κόσμο. Αλλά δεν θα το καταφέρουν».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε την απόπειρα επηρεασμού των εσωκομματικών εκλογών μέσω των δημοσκοπήσεων. «Αναλογιστείτε, πώς είναι δυνατόν να δείχνουν την παράταξή μας να αυξάνει τη δύναμή της, ακόμη και κατά σχεδόν 50%, αλλά όλα τα άλλα να τα φέρνουν στα μέτρα τους; Με δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές μας εκλογές που οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν έχουν καμιά αξία. Δημοσκοπήσεις με δείγμα 100 ανθρώπων - είναι δυνατόν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας;

Γιατί; Γιατί κάποιοι θέλουν να διαμορφώσουν ένα αποτέλεσμα που τους βολεύει. Πρόκειται για απροκάλυπτη παρέμβαση στους θεσμούς της δημοκρατίας. Το κόμμα μας, θα εξετάσει αυτό το μείζον ζήτημα που το συναντάμε παντού στον κόσμο πια, και θα διερευνήσει τον καλύτερο τρόπο ρύθμισης αυτού του χώρου, που δεν λογοδοτεί πουθενά», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Η μετάβαση στη νέα εποχή

Ανέφερε ότι η δημοκρατία και η πολιτική πρέπει να βρουν τα πραγματικά τους, δημιουργικά περιεχόμενα και η μετάβαση στη νέα εποχή να γίνει, δημοκρατικά, με δικαιοσύνη, συμμετοχικά. «Πρώτο βήμα, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στις 5 του Δεκέμβρη.

Να κάνουμε αυτές τις εκλογές γιορτή δημοκρατίας, γιορτή συμμετοχής.

Σας καλώ να συμβάλετε με όλες σας τις δυνάμεις για να ξεπεράσουμε και την πιο αισιόδοξη προσδοκία. Να πάρετε την παράταξή μας στα χέρια σας».

«Εμείς ό,τι δώσαμε μέχρι τώρα, το δώσαμε για την πατρίδα. Δεν θα χτίζουν άλλοι καριέρες και κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες στις δικές μας πλάτες και στο μέλλον. Ως εδώ!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Αφήνοντας αιχμές για συνυποψηφίους του, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «δεν θα αναστηθεί το ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί, την επόμενη μέρα θα ξυπνήσουμε με ένα παράρτημα της ΝΔ, που θα έχει για περιτύλιγμα και μόνο, μια ταμπέλα ΠΑΣΟΚ και ένα πράσινο ήλιο». Κάλεσε δε, τους δημοκρατικούς πολίτες να τον ψηφίσουν, γιατί, όπως είπε, «το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμούς και επιλογές δεύτερης Κυριακής».

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ

Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας ότι ετοίμασε ένα «τυφλό» κυβερνητικό σχέδιο, χωρίς διάλογο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς «κλείνει» το μάτι μόνο στους μεγάλους παίκτες.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε έντονη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε ότι «δεν έχει αξιοπιστία» και ως κυβέρνηση, όχι μόνο δεν προώθησε θετικές για τους πολίτες μεταρρυθμίσεις, αλλά διέλυσε τα μεσαία στρώματα. «Σήμερα ως αντιπολίτευση δεν εμπνέει, ούτε κερδίζει την εμπιστοσύνη των προοδευτικών ψηφοφόρων» παρατήρησε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε την έξαρση της πανδημίας, αποδίδοντας μεγάλες ευθύνες στη κυβέρνηση για την κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Πόσες φορές δεν πανηγύρισε με διαγγέλματα το τέλος της πανδημίας; Όμως, δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί έγινε άναρχα το άνοιγμα μετά την πρώτη πετυχημένη φάση του lockdown. Ούτε και γιατί τα νοσοκομεία μας βρέθηκαν για μια ακόμα φορά χωρίς το κατάλληλο προσωπικό. Και με εργαζόμενους που μόνο ικανοποιημένοι δεν είναι». Επίσης της καταλόγισε ευθύνες για την αποδυνάμωση του ΕΣΥ.

Παρόντες στην ομιλία του κ. Παπανδρέου ήταν ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, καθώς και οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης, Τόνια Αντωνίου και Γιώργος Καμίνης. Επίσης οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Κατερίνα Μπατζελή, Έφη Χαλάτση.

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Παπανδρέου συνάντησε αρκετούς από τους συγκεντρωμένους σε γνωστό νεανικό στέκι του Θησείου, και αργότερα επισκέφτηκε εργαζόμενους σε γνωστή εταιρία delivery.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 24.11.2021 22:12
Μητσοτάκης για εμβολιασμό: Απάντηση σε κάθε σκοταδιστική δοξασία η έκκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου
Πολιτική | 24.11.2021 22:30 
Νέα κυβέρνηση στη Γερμανία: Οι αναφορές στην Προγραμματική Συμφωνία για τις εξαγωγές όπλων σε Τουρκία και τη Γερμανική κατοχή στην Ελλάδα
Πολιτική | 24.11.2021 15:00
Τσίπρας: Εξεταστική για λίστα Πέτσα χωρίς τον Πέτσα - Φοβάται ο Μητσοτάκης
Πολιτική | 24.11.2021 14:00
Εξεταστική για ΜΜΕ και δημοκοπήσεις: Αρνήθηκε η ΝΔ την κλήση Πέτσα - Ποιοι καλούνται ως μάρτυρες
Πολιτική | 24.11.2021 13:22 
Σκυλακάκης: Πριν τα Χριστούγεννα το επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία
Πολιτική | 24.11.2021 12:31
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιοι ψηφίζουν στην εσωκομματική διαδικασία

Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia

Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό

Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης τη μέρα στα 13 του

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΠΑΣΟΚ
  • Ανδρέας Λοβέρδος
  • ΚΙΝΑΛ
  • Παύλος Χρηστίδης
  • Γιώργος Παπανδρέου
  • Παύλος Γερουλάνος
  • Εκλογές ΚΙΝΑΛ
  • Χάρης Καστανίδης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr