• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία κατά ΔΕΔΔΗΕ: Την κατηγορούν για ρευματοκλοπή 27.500 ευρώ σε σπίτι που δεν έμενε
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   30.01.2019 12:46
Κατερίνα Τζαβάρα
Κατερίνα Τζαβάρα

Βουλή: Πρέσινγκ στην κυβέρνηση για την πλειοψηφία

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Βουλή/Eurokinissi
Βουλή/Eurokinissi

Νέο κρούσμα του πρέσινγκ που έχει αποφασίσει να ασκεί η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση καταγράφηκε πριν λίγη ώρα στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που συνεδρίαζε για να εξετάσει το διορισμό του Παντελή Κυπριανού, στη θέση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Αν και η γνώμη της Επιτροπής είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα, στην ψηφοφορία που διεξήχθη, επί 21 παρόντων, η υποψηφιότητα του κ. Κυπριανού έλαβε 10 «ναι» (ΣΥΡΙΖΑ), 6 «κατά» (από ΝΔ και ΧΑ)  και 5 «παρών» (ΚΚΕ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης).

Η ΝΔ έθεσε θέμα, απορρίπτοντας από την αρχή την υποψηφιότητα επειδή όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως «μέχρι τις 11 Ιανουαρίου ο κ. Κυπριανού ήταν προσωπικός σύμβουλος του υπουργού Παιδείας». Ωστόσο, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η Επιτροπή γνωμοδοτεί θετικά αφού 10 είναι οι θετικές ψήφοι έναντι 11 (κατά και «παρών»). « Δεν υπάρχει κάποιος που θα θεωρήσει αυτό το αποτέλεσμα ότι επιβραβεύει την επιλογή του κ. Κυπριανού», είπε ο κ. Χατζιδάκης και ζήτησε να αποσυρθεί η υποψηφιότητα.

Ο υπουργός Παιδείας δεν απάντησε ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρενέβη και τόνισε ότι «από την αναλυτική έκφραση γνώμης προκύπτει ότι δεν ήταν αρνητική η ψήφος. Και επί της ουσίας, πολιτικά αποτιμώντας αυτές τις ψήφους δεν μπορεί να θεωρηθεί κατά του κ. Κυπριανού». Σε παρέμβασή της και η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως δεν έχει ξανακούσει « να αξιολογείται το περιεχόμενο της ψήφου. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή διατυπώνει γνώμη αλλά είναι εξίσου σαφές ότι η Επιτροπή δεν διατυπώνει θετική γνώμη. Άρα η υποψηφιότητα αυτή δεν έχει την έγκριση της Επιτροπής».

Οι ενστάσεις δεν έγιναν δεκτές από τον προεδρεύοντα, Πρόεδρο της Βουλής που είχε επικαλεστεί  ακριβώς πριν την ψηφοφορία το άρθρο 72 παρ. 6 και 8 του Κανονισμού της Βουλής.

Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Βουλή
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr