• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΜετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτωνΑπόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   15.12.2021 13:29
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ζήτησε στήριξη από Γερμανία

Μητσοτάκης: Είμαι αποφασισμένος να συνεργαστώ με την Τουρκία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτή, συζήτησε τα θέματα της οικονομίας, της πανδημίας και των ελληνοτουρκικών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί με την Τουρκία. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εκβιάζει με απειλή πολέμου στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια – πράγμα που προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Η Άγκυρα θα πρέπει να κατανοήσει ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν εκβιάζονται. Από το 1995 μας απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που προχωρήσουμε στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Δεν μπορούμε ωστόσο να κατανοήσουμε αυτή την απειλή», είπε, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Στις μεταξύ μας σχέσεις ποντάρουμε στην λογική. Δεν είμαστε εκείνοι που αναπολούμε περασμένα μεγαλεία. Ελάτε να αντικρίσουμε το μέλλον και όχι το παρελθόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 14.12.2021 16:51
Μόνο με ΜΑΤ τόλμησε να πάει ο Μητσοτάκης στην Εύβοια, λέει ο Ηλιόπουλος
Πολιτική | 14.12.2021 19:37
Το σχέδιο και οι θεσμικές παρεμβάσεις που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας
Πολιτική | 15.12.2021 12:00
Τσίπρας για μελέτη Τσιόδρα: Να πω τον Μητσοτάκη ψεύτη και πολιτικό απατεώνα;
Πολιτική | 15.12.2021 12:45
Οικονόμου: Οι αυξημένοι θάνατοι από κορονοϊό ερμνηνεύονται με διάφορους τρόπους

Ζήτησε στήριξη από Γερμανία

Μάλιστα, στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα θέλαμε τη στήριξη της Γερμανίας σε αυτά τα θέματα, καθώς δεν είναι μία τρίτη, ουδέτερη χώρα, αλλά ένας σύμμαχος μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση». Αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητσοτάκης ζητάει τη στήριξη της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά, το ίδιο έκανε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ. «Νομίζω ότι η καγκελάριος Μέρκελ κατέβαλλε ειλικρινείς προσπάθειες διαμεσολάβησης. Θέλουμε όμως την υποστήριξη της Γερμανίας. Η Γερμανία δεν είναι μια αμέτοχη, ουδέτερη, τρίτη χώρα. Ανήκουμε στην ίδια ευρωπαϊκή οικογένεια», υπογράμμισε. 

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην οικονομία, καθώς ρωτήθηκε για τον νέο υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, κ. Λίντνερ, και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «γίνεται αντιληπτό στη Γερμανία ότι τα πράγματα στην Ελλάδα αλλάζουν. Η χώρα κάνει μεταρρυθμίσεις που τής διασφαλίζουν ότι δε θα βιώσει άλλη κρίση χρέους». Μάλιστα, ερωτηθείς αν θα πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες του συμφώνου σταθερότητας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της χώρας, ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές το 2022, και μάλιστα στην κατεύθυνση της πορείας προς τη μείωση του χρέους. «Είναι οπωσδήποτε θετικό ότι το Βερολίνο παρακολούθησε τις αλλαγές που συντελέστηκαν στην Ελλάδα την τελευταία διετία. Συγυρίσαμε τα οικονομικά μας και εφαρμόσαμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις για να διασφαλίσουμε ότι ποτέ δεν θα ξαναζήσουμε μια κρίση χρέους. Χαίρομαι που ο κ. Λίντνερ το αναγνωρίζει. Είναι σημαντικό για το διάλογο σχετικά με την μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης», τόνισε και, στη συνέχεια, μίλησε σχετικά με τη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων στην Ευρωζώνη. «Οι κανόνες θα πρέπει να αλλάξουν, καθώς είναι ξεπερασμένοι. Χρειαζόμαστε ένα νέο πλαίσιο, με το οποίο να διασφαλίζεται η δημοσιονομική βιωσιμότητα. Είμαι ο πρώτος που το ζητά αυτό διότι το χρέος μας είναι ακόμα πολύ υψηλό. Από την άλλη ωστόσο το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εγγυάται ότι δεν θα επιβάλλεται λιτότητα αναίτια με αποτέλεσμα να στραγγαλίζεται η ανάπτυξη την οποία εν τέλει όλοι επιθυμούμε», υπογράμμισε. 

Διαβάστε ακόμη

Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων

Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί

Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Τουρκία
  • ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • συνέντευξη
  • Handelsblatt
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr