Τσιάρας - revenge porn: Αναβάθμιση σε κακούργημα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την αυστηροποίηση της ποινής για το αδίκημα της παράνομης διοχέτευσης και διακίνησης, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που αφορούν την προσωπική ερωτική εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα.
Η υπόθεση του παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου, που δημοσίευσε φωτογραφίες και ερωτικά βίντεο της πρώην συντρόφου του σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να εξετάσει την αναβάθμιση του ποινικού χαρακτηρισμού της πράξης του revenge porn σε κακούργημα (από πλημμέλημα που θεωρείται σήμερα) και κατ’ επέκταση η αύξηση της επαπειλούμενης ποινής.
Η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Στάθη Παναγιωτόπουλο φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη επικαιροποίησης της νομοθέτησης ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, ανέφερε ο Υπουργός.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως αναδρομική ισχύ δεν μπορεί να έχει κανένας νόμος, αλλά σκοπός είναι τέτοιου είδους περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο εξής με τον δέοντα τρόπο και να μην υπάρχουν «παράθυρα» ατιμωρησίας.
«Πρέπει να σταματήσει άμεσα η διαπόμπευση όλων αυτών των θυμάτων», υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας μιλώντας στον ANT1, σημειώνοντας ότι «η ευρεία χρήση του διαδικτύου δημιούργησε νέου τύπου εγκλήματα», τη διαχείριση των οποίων εξετάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ
Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας
Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



