Τσιάρας - revenge porn: Αναβάθμιση σε κακούργημα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την αυστηροποίηση της ποινής για το αδίκημα της παράνομης διοχέτευσης και διακίνησης, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που αφορούν την προσωπική ερωτική εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα.
Η υπόθεση του παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου, που δημοσίευσε φωτογραφίες και ερωτικά βίντεο της πρώην συντρόφου του σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να εξετάσει την αναβάθμιση του ποινικού χαρακτηρισμού της πράξης του revenge porn σε κακούργημα (από πλημμέλημα που θεωρείται σήμερα) και κατ’ επέκταση η αύξηση της επαπειλούμενης ποινής.
Η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Στάθη Παναγιωτόπουλο φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη επικαιροποίησης της νομοθέτησης ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, ανέφερε ο Υπουργός.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως αναδρομική ισχύ δεν μπορεί να έχει κανένας νόμος, αλλά σκοπός είναι τέτοιου είδους περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο εξής με τον δέοντα τρόπο και να μην υπάρχουν «παράθυρα» ατιμωρησίας.
«Πρέπει να σταματήσει άμεσα η διαπόμπευση όλων αυτών των θυμάτων», υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας μιλώντας στον ANT1, σημειώνοντας ότι «η ευρεία χρήση του διαδικτύου δημιούργησε νέου τύπου εγκλήματα», τη διαχείριση των οποίων εξετάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Μαραθώνας: Βρέθηκαν τα οστά της 90χρονης, μέσα σε σακούλα - Λίγο πριν η κόρη της έλεγε «δεν ξέρω πού είναι»
Κυψέλη: Οι γονείς του νεκρού βρέφους αμφισβητούν τον ιατροδικαστή και ορίζουν δικό τους σύμβουλο
Το CNN Turk «ανέλυσε» τον Μητσοτάκη: Έγραψαν τις δηλώσεις του σε πίνακα και είπαν την Ελλάδα «φτωχό της γειτονιάς»
Επαναστατικό ιατρικό επίτευγμα: Νεφρός χοίρου λειτούργησε για 271 ημέρες σε άνθρωπο!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



