• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δίκη Λιγνάδη: Ξανά στο εδώλιο για τρεις βιασμούς ανηλίκων και στον δεύτερο βαθμόΤαμείο 300 δισ. δολαρίων για επενδύσεις στο Ιράν: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμουΣοκ για τον Τζέρεμι Κλάρκσον: Αποκάλυψε τη μάχη του με επιθετικό καρκίνοΜαρουσάκης: Βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλάζι σήμερα - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   07.02.2022 18:10
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ποιος είναι ο Γιώργος Γεωργαντάς

Γιώργος Γεωργαντάς: Αντικαθιστά τον Λιβανό στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

INTIME NEWS
INTIME NEWS
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Nέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς μετά το σάλο με τον μέχρι πρότινος προκάτοχό του Σπήλιο Λιβανό και τους προκλητικούς διαλόγους περί χρηματισμού ψηφοφόρων μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Ηλεία το 2007 οι οποίοι οδήγησαν στην καρατόμησή του το μεσημέρι της Δευτέρας, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Όπως ανακοινώθηκε η ορκωμοσία του νέου Υπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει την Τρίτη στις 13:30. Η θέση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Γεωργαντάς, δεν καλύπτεται.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς αντικαθιστά τον Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος νωρίτερα τη Δευτέρα τέθηκε εκτός κυβέρνησης καθώς ξέσπασε σάλος από τον διάλογο που είχε με τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, ο οποίος αποκάλυψε το διαχειρίστηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων της Ηλείας το 2007 αναφέροντας πρωτοφανείς για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα πρακτικές, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» με τον αποπεμφθέντα υπουργό να εκφράζει τον θαυμασμό του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 18.07.2021 09:07
Γιώργος Γεωργαντάς: Από τις 20 Ιουλίου έτοιμη η εφαρμογή για το Freedom Pass 

Ποιος είναι ο Γιώργος Γεωργαντάς

Ο Γεώργιος Γεωργαντάς ήταν από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών και Βουλευτής Νομού Κιλκίς. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1992 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Εξελέγη Βουλευτής τον Μάιο του 2012, ενώ επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους καθώς και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 και του Ιουλίου 2019. Από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, έπειτα από απόφαση του Προέδρου, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον Νοέμβριο του 2014, με απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης. Προηγουμένως, ο Γιώργος Γεωργαντάς διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς.

Ο κ. Γεωργαντάς, έχει ενεργή κοινοβουλευτική παρουσία, έχοντας μετάσχει σε διάφορες Επιτροπές της Βουλής , όπως τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα και πατέρας δύο παιδιών.

Διαβάστε ακόμη

Ξαναζεσταίνεται το «φλερτ» της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη: Τι θα μπει στο καλάθι της ΔΕΘ

Η μεγάλη σύγχυση με τον χρόνο των εκλογών, τα ντέρμπι στα ψηφοδέλτια και ένα comeback στην Α΄Αθηνών

Ξεκινούν νέο... χορό κινητοποιήσεων οι αγρότες - Ορατό το ενδεχόμενο για «θερμό» καλοκαίρι

Το «δώρο» που έκανε άθελά του ο Τραμπ στο Ιράν: «Τους δώσαμε ένα όπλο πιο ισχυρό από οποιαδήποτε πυρηνική βόμβα»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Σπήλιος Λιβανός
  • υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Γιώργος Γεωργαντάς
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr