• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Γρίπη: Αγωνία για το εξάχρονο παιδί που διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγία Σοφία»Κακοκαιρία στην Αττική: Έσπασε το ρεκόρ βροχόπτωσης σε εννέα περιοχές - Πού καταγράφηκαν οι μέγιστες ριπές ανέμουΠικρή ήττα για την Εθνική πόλο στον ημιτελικό με την Ουγγαρία - Για το ιστορικό μετάλλιο στον μικρό τελικόΙσπανία: Τι έδειξε το πρώτο πόρισμα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ο ρόλος της ρωγμής
δημοφιλές τώρα: Δασκάλα απολύθηκε από τη θέση της σε δημόσιο σχολείο γιατί διατηρούσε Airbnb
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   03.02.2019 17:29
Newsroom
Newsroom

Σκουρλέτης: Η ΝΔ ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση της ακροδεξιάς

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέρει ότι «έχουν ήδη ολοκληρωθεί πάνω από τα 2/3 των αυτοδιοικητικών μας επιλογών»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης (Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης (Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

«Η όποια κινητικότητα εμφανίζεται σήμερα είναι το αποτέλεσμα βαθύτερων πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών που ξεκίνησαν από το 2010 και μετά. Η έξοδος από το πρόγραμμα και η Συμφωνία των Πρεσπών επέδρασαν σίγουρα καταλυτικά και επιτάχυναν τις εξελίξεις», αναφέρει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στη Real News, ερωτηθείς σχετικά με την παρατηρούμενη σύγκλιση στελεχών της κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτει, μάλιστα, ότι η διαδικασία θα είναι πολύμορφη και ότι στο επίπεδο της κοινωνίας κάποια πράγματα έχουν ήδη συμβεί.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, αναφέρει ότι αν συνεχιστεί αυτή η πορεία της «αδιαμφισβήτητης πολιτικής επικοινωνίας της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ», «τότε σε λίγο θα μιλάμε, σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ, για μια πρώην κεντροαριστερή δύναμη». 

Συμπληρώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται «για τη διαμόρφωση ενός πολύμορφου προοδευτικού πόλου σε ισότιμη βάση» και «με σεβασμό στην ιδιαίτερη διαδρομή και πολιτική παρουσία της κάθε πολιτικής δύναμης, που θα ανταγωνίζεται προγραμματικά τον νεοφιλελευθερισμό και τη δεξιά παράταξη». Τονίζει ότι «σε αυτό τον πόλο έχουν θέση ο ΣΥΡΙΖΑ -ως η βασική σύγχρονη έκφραση της Αριστεράς-, δυνάμεις της οικολογίας, μικρότερες δυνάμεις της Αριστεράς και δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς που απαγκιστρώνονται από τον νεοφιλελευθερισμό».

Ασκεί κριτική στη ΝΔ, για την οποία υποστηρίζει ότι «η απόλυτη διάψευση των εκτιμήσεων και των προσδοκιών της, την οδηγεί σε μια τυφλή, διχαστική και ακραία αντιπολιτευτική τακτική». Υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει την προστασία και τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων και ισχυρών.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι «μέσω της υιοθέτησης μιας εθνολαϊκιστικής και πατριδοκάπηλης λογικής» για το Μακεδονικό, «ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της ακροδεξιάς», για να σημειώσει ότι «υπάρχει η ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός αντιεθνικιστικού μετώπου, που θα περιθωριοποιήσει την ακροδεξιά λογική και τον νεοφασισμό». «Αυτό το μέτωπο αφορά σίγουρα και δεξιούς δημοκράτες πατριώτες», συμπληρώνει.

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «έχουν ήδη ολοκληρωθεί πάνω από τα 2/3 των αυτοδιοικητικών μας επιλογών» και πως «οι δυνάμεις που πιστεύουν σε μια ισχυρή αυτοδιοίκηση θα βγουν ενισχυμένες σε βάρος όλων όσοι μέσω των ακραίων νεοφιλελεύθερων απόψεών τους προωθούν μια αντίληψη που θέλει τους δήμους συρρικνωμένους και χωρίς ρόλο».

Διαβάστε ακόμη

Καρέ καρέ η αμερικανική επιχείρηση αρπαγής του Μαδούρο - Τα δύο κρίσιμα λεπτά, η ανταλλαγή πυρών και τα ελικόπτερα

Βόλος: «Δεν θα με φοβίσουν» λέει μετά τον ξυλοδαρμό του ο εκδότης της «Μαγνησίας» - Τι αναφέρει για Μπέο

Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μας έβαλαν άδικο πρόστιμο 3.700 ευρώ για ρευματοκλοπή και μας έκοψαν το ρεύμα»

Διαστημική «σαβούρα»: Η κρυφή απειλή πάνω από τα κεφάλια μας και η επαναστατική μέθοδος για τον εντοπισμό της

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Νέα Δημοκρατία
  • Πάνος Σκουρλέτης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr