• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δεν αποκλείεται η εμπλοκή τρίτου προσώπου στον θάνατο του Μαζωνάκη - «Κλειδί» τα ψηφιακά πειστήριαΓυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Ταξίδεψε από το Αιγάλεω για να μαχαιρώσει την Πηνελόπη - Κοιμόταν για 3 ώρες μετάΠυροβολισμοί στην Τουρκία: Η στιγμή που ο 15χρονος δράστης πλησιάζει στο σχολείο κρατώντας καραμπίναΈκτακτο Δελτίο ΕΜΥ - Πορτοκαλί προειδοποίηση: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι
δημοφιλές τώρα: Θάνατος Μαζωνάκη: Βεβαίωση ψυχικής υγείας σε ανήλικο είχε δώσει η κατηγορούμενη γιατρός - Τι απαντά...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.03.2022 12:20
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Μεταξύ άλλων, στη συμφωνία:

Βουλή: Κατατέθηκε προς κύρωση η Συμφωνία Ελλάδας-ΗΑΕ για συνεργασία στην Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή, η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σχετικά με την Κοινή Συνεργασία στην Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα.

Με τις διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών, κυρώνονται και έχουν την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ.1 του Συντάγματος: α) η ανωτέρω Συμφωνία, που υπεγράφη στο Αμπού Ντάμπι την 18η Νοεμβρίου 2020 και β) οι Ρηματικές Διακοινώσεις που αντηλλάγησαν μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας και του υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που υπεγράφησαν την 16η και 28η Νοεμβρίου 2021, αντίστοιχα.

Η κυρούμενη Συμφωνία αποσκοπεί στη συνεργασία των Μερών για την άμυνα και τη διατήρηση της ασφάλειας, της κυριαρχίας, της ενότητας, της προστασίας και της ανεξαρτησίας του εδάφους των χωρών τους.

Μεταξύ άλλων, στη συμφωνία:

1.Προβλέπονται η εκατέρωθεν συμβολή στην άμυνα και στη διατήρηση της ασφάλειας, της κυριαρχίας, της ενότητας, της προστασίας και της ανεξαρτησίας της επικράτειας κάθε κράτους, η επικοινωνία μεταξύ των μερών σε περίπτωση απειλής κατά των ανωτέρω, προκειμένου να αναληφθούν δράση και τα μέτρα τα οποία θα θεωρηθούν αναγκαία από τα Μέρη, και η εγκαθίδρυση μέτρων και μηχανισμών υλοποίησης της υπό κύρωση Συμφωνίας.

2.Ρυθμίζονται τα ζητήματα διαβούλευσης μεταξύ των μερών. Ειδικότερα, προβλέπονται η διεξαγωγή τακτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και η διεξαγωγή διαβουλεύσεων, καθώς και η ανταλλαγή αναλύσεων μεταξύ των μερών σε περίπτωση απειλής κατά της ειρήνης που μπορεί να έχει επίπτωση στα εθνικά τους συμφέροντα.

3.Ρυθμίζονται ζητήματα δράσεων του ενός μέρους στην επικράτεια του άλλου μέρους. Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι οι δράσεις που προβλέπονται στην υπό κύρωση Συμφωνία, καθώς και η χρήση παροχών, εγκαταστάσεων και χώρων εργασίας από τις ένοπλες δυνάμεις και το προσωπικό του ενός μέρους υπόκεινται στην προηγούμενη έγκριση του φιλοξενούντος μέρους. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα στάθμευσης των δυνάμεων και του προσωπικού του ενός μέρους στην επικράτεια του φιλοξενούντος μέρους σύμφωνα με σχετικές συμφωνίες, μνημόνια κατανόησης, διευθετήσεις, επιστολές ή πρωτόκολλα που θα συναφθούν μεταγενέστερα. Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα σύναψης διακριτών συμφωνιών, μνημονίων κατανόησης, πρωτοκόλλων συνεργασίας, διευθετήσεων, επιστολών για την τοποθέτηση εξοπλισμού, προμηθειών και τη χρήση εγκαταστάσεων και χώρων εργασίας από τα μέρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομία | 12.03.2022 11:45
Σκληρή προειδοποίηση Ρωσίας σε ΕΕ: Θα πληρώσετε στα τριπλάσια σε πετρέλαιο, αέριο και ηλεκτρικό – Είμαστε έτοιμοι για σκληρή αντιπαράθεση στο ενεργειακό
Ελλάδα | 12.03.2022 11:55
Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Γιατί αντέδρασε η μητέρα για τη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας - Η παρέμβαση ψυχολόγου
Ελλάδα | 12.03.2022 12:08
Κακοκαιρία Φίλιππος: Νέα ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων – Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Διαβάστε ακόμη

Υπόθεση Μαζωνάκη: Χωρίς μπαταρία ο απινιδωτής στο ιατρείο - Τι εξετάζουν στα Εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ - Πορτοκαλί προειδοποίηση: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι

«Δεν θα γράψεις εσύ εμένα»: 48χρονος επιτέθηκε σε τροχονόμους με κουτουλιά και αγκωνιές στην Καισαριανή

Στην Ελλάδα «πρέπει να χυθεί αίμα για να αλλάξει κάτι»: Το μήνυμα του Αλκίνοου Ιωαννίδη που πρέπει να ακούσουμε

επόμενο άρθρο  
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>