• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Τουρκία - Αισθητός σε Ρόδο και ΚαστελόριζοΔακρυγόνα, πέτρες, χημικά στη συγκέντρωση των αγροτών στο αεροδρόμιο ΗρακλείουΤέμπη: Παρέμβαση εισαγγελέα για ανάρτηση με σοβαρές απειλές κατά δικαστικού λειτουργούΔολοφονία τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.02.2019 15:59
Κατερίνα Τζαβάρα
Κατερίνα Τζαβάρα

Το χρονοδιάγραμμα για την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τι οριστικοποιήθηκε την Τετάρτη στη Διάσκεψη των Προέδρων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Φωτογραφία Αρχείου/Eurokinissi
Φωτογραφία Αρχείου/Eurokinissi

Με την κύρωση του πρωτοκόλλου για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ από το ελληνικό Κοινοβούλιο ολοκληρώνονται -ουσιαστικά- τα προαπαιτούμενα από την ελληνική πλευρά προκειμένου να τεθούν σε ισχύ οι τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Το χρονοδιάγραμμα που οριστικοποιήθηκε νωρίτερα την Τετάρτη στη Διάσκεψη των Προέδρων προβλέπει για το μεσημέρι της Πέμπτης στις 13.00 συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, επί της κύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Η συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση και την επόμενη μέρα, την Παρασκευή στις 10.00 το πρωί  θα μπει στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας.

Αυτά αποφασίστηκαν νωρίτερα την Τετάρτη στη Διάσκεψη των Προέδρων, προτού ακόμη κατατεθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο το προς κύρωση πρωτόκολλο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής, στη συζήτηση θα τοποθετηθούν οι εισηγητές των κομμάτων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ένας ανεξάρτητος βουλευτής, ο αρμόδιος υπουργός, όσοι από τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων το επιθυμούν και στη συνέχεια μέσω ενιαίου καταλόγου άλλοι 14 βουλευτές (5 από τη ΣΥΡΙΖΑ, 3 από τη ΝΔ, ένας από καθένα από τα άλλα κόμματα και ένας ανεξάρτητος).

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε επίσης ότι την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Την Τρίτη η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί και προβλέπεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, ενώ την Τετάρτη θα ξεκινήσει και πάλι στις 10.00 με προοπτική να κλείσει με την ψηφοφορία στις 10.00 το βράδυ. Αν, ωστόσο, για οποιοδήποτε λόγο, απαιτηθεί περισσότερος χρόνος, η συζήτηση θα επεκταθεί και την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»

Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών

Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ

Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • χρονοδιάγραμμα
  • Συμφωνία των Πρεσπών
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr