• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κυψέλη: Εξελίξεις στο θρίλερ με το νεκρό βρέφος - Έρευνα της ΕΛΑΣ σε διαμέρισμα όπου ζούσε η οικογένεια για χρόνια«Χρυσή» ληστεία στην Κορινθία: Ανατίναξαν ΑΤΜ και άρπαξαν πάνω από 90.000 ευρώΜε 6.634 λιγότερους εργαζόμενους τα νοσοκομεία από το 2021 - Τα στοιχεία του προσωπικού«Αφήσαμε την πρόληψη στην τύχη της»: Διαμαρτυρία εποχικών πυροσβεστών στο Σύνταγμα
δημοφιλές τώρα: «Είμαστε απολύτως βέβαιοι»: Αρχαιολόγοι λένε ότι εντόπισαν τη χαμένη πόλη των θαυμάτων του Χριστού
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   28.03.2022 08:03
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Νίκος Ανδρουλάκης: Στη Λισαβόνα με το βλέμμα στον… Τσίπρα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Ο Ν. Ανδρουλάκης και ο Α. Τσίπρας / Eurokinissi
Ο Ν. Ανδρουλάκης και ο Α. Τσίπρας / Eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Η σημερινή επίσκεψη του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στην Λισαβόνα, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αντόνιο Κόστα, έχει διπλή σημασία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα εμφανιστεί αφενός ως συνομιλητής του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας και αφετέρου θα στείλει ένα σαφές μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα -που εδώ και λίγα χρόνια παρευρίσκεται ως παρατηρητής στις συνόδους των Ευρωσοσιαλιστών, αν και τυπικά θεωρείται ένα κόμμα της Αριστεράς.

Στο Κίνημα Αλλαγής ουσιαστικά θέλουν να επικρατήσουν σε αυτή την «άτυπη» κόντρα και σε συνδυασμό με μια ενδεχόμενη άνοδο στις επόμενες εκλογές να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ προς την… έξοδο. Στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούν, δε, ως σπουδαία ευκαιρία το κόμμα να αποκτήσει την ευρωπαϊκή αίγλη που είχε χάσει τα τελευταία χρόνια και να κεφαλαιοποιήσει την δημοσκοπική του άνοδο.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, το πρόγραμμα της Πορτογαλίας για την κατασκευή 26.000 κατοικιών για ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια από νέα ζευγάρια, ώστε να αντιμετωπιστεί το συνεχώς αυξανόμενο κόστος στέγασης καθώς και τρόπους ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 28.03.2022 07:27
Επιχείρηση γεμάτα «ράφια» και αγωνία για την ακρίβεια - Σύσκεψη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου
Πολιτική | 27.03.2022 22:48
Επίθεση με πέτρες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
Πολιτική | 28.03.2022 07:25
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έσπασε το μέτωπο των χωρών του Νότου

Σε κάθε περίπτωση, στο Κίνημα Αλλαγής έχουν αποφασίσει ότι θα συνεχίσουν τη σκληρή αντιπολίτευση, υπερψηφίζοντας όμως ό,τι θεωρούν πως θα είναι θετικό. Εξού κιόλας σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μόλις τώρα ανακάλυψε την ανάγκη έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών, ενώ συνεχίζει να κερδοσκοπεί εις βάρος των πιο αδύναμων διατηρώντας αδικαιολόγητα υψηλούς τους συντελεστές ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα.

«Η κρίση λοιπόν μπορεί να είναι παγκόσμια, αλλά οι συνέπειες δεν είναι παντού οι ίδιες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αυξήθηκε κατά 3,4 φορές κατά μέσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ στην Ελλάδα 5,4 εξαιτίας των επιλογών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», προσέθεσε.

Τονίζεται ότι και στη Βουλή πρόσφατα στο Κίνημα Αλλαγής δεν άφησαν τίποτα να πέσει… κάτω. Για παράδειγμα η Χαριλάου Τρικούπη καταψήφισε την τροπολογία για τα ΜΜΕ, εκφράζοντας έντονη διαφωνία για τον τρόπο νομοθέτησης. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες την ίδια γραμμή αναμένεται να ακολουθήσουν και στο μέλλον όσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Αποτελεί, εξάλλου, σαφή εντολή του Νίκου Ανδρουλάκη όπου το κόμμα διαφωνεί να βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από την κυβέρνηση…

Διαβάστε ακόμη

Κυψέλη: Ανείπωτη φρίκη πίσω από την υπόθεση του νεκρού βρέφους - Ενδείξεις κακοποίησης και στα τρία παιδιά της οικογένειας

Ναυάγιο στην Κερύνεια: «Έσπασε η πλώρη» - Τι υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους καπετάνιος και μέλη πληρώματος

Με 6.634 λιγότερους εργαζόμενους τα νοσοκομεία από το 2021 - Τα στοιχεία του προσωπικού

Χάρι Στάιλς: Η ατάκα-«καρφί» για τον γάμο της Τέιλορ Σουίφτ που ξεσήκωσε το Madison Square Garden

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κίνημα Αλλαγής
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ειδήσεις τώρα
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΚΙΝΑΛ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr