• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDFΕργατικό ατύχημα στη Νάξο: Υποχώρησαν τα κάγκελα και έπεσαν σε τάφρο - Τους απεγκλώβισε η ΠυροσβεστικήΗράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρούΕπίθεση Φλωρίδη σε συγκεκριμένους δικηγόρους: «Κάποιοι θέλουν να τα κάνουν όλα μπάχαλο»
δημοφιλές τώρα: Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.04.2022 07:24
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Βολές με σαφή κατεύθυνση από Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αυξάνεται το πρέσινγκ Τσίπρα σε Ανδρουλάκη για το αίτημα για εκλογές

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε για συνέδρους στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε για συνέδρους στον ΣΥΡΙΖΑ

Ευθεία πρόκληση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει εάν επιθυμεί έναν ακόμη χρόνο κυβέρνησης Μητσοτάκη την ώρα που συνεχίζεται η κοινωνική λεηλασία συνιστά η χθεσινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα από την Κρήτη αναφορικά με το αίτημα των εκλογών.

Βολές με σαφή κατεύθυνση από Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί πως τα πολιτικά κόμματα που εντάσσονται στις προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τις λέξεις, αλλά οφείλουν να ξεκαθαρίσουν εάν επιθυμούν την πολιτική αλλαγή στη χώρα ώστε να φύγει “η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά” όπως επιμένει να λέει, ώστε να αναλάβει μία προοδευτική κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ήρθε λίγες ημέρες μετά τις αναφορές του προέδρου του ΚΙΝΑΛ σε οικονομικό φόρουμ πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κριθεί κι έχει αποτύχει και τις γενικότερες απαντήσεις που έδωσε αναφορικά με την πιθανότητα συμμετοχής του κόμματός του σε μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αφήσει “καρφιά” για τον κ. Ανδρουλάκη και για την στάση του απέναντι στην κυβέρνηση και για τη γραμμή του στο θέμα των εκλογών εκδηλώθηκε (τυχαία;) από την έδρα του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, το Ηράκλειο, και με τον Αλέξη Τσίπρα πλαισιωμένο από τρία κορυφαία πασοκογενή στελέχη, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Χρήστο Σπίρτζη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 05.04.2022 20:48
Λαπίντ σε Μητσοτάκη: Η βελτίωση των σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας δεν επηρεάζουν τις δικές μας
Πολιτική | 05.04.2022 21:40
Συνάντηση Μητσοτάκη - Lane (ΕΚΤ): Στο τραπέζι η συνέχιση των αποεπενδύσεων των ελληνικών ομολόγων
Πολιτική | 05.04.2022 22:44
Σκρέκας: Η εξυγίανση της ΔΕΗ καταλύτης για την υποστήριξη της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας
Πολιτική | 06.04.2022 07:20
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ακρίβεια: Πρόσθετα μέτρα στο «συρτάρι» - Η στρατηγική που θα ακολουθήσει

Στην πράξη ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη να αποφασίσει εάν θα στηρίξει ουσιαστικά ένα αντικυβερνητικό μέτωπο για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το συντομότερο δυνατόν ή εάν θα περιμένει την εξάντληση της θητείας της οπότε και θα  γίνουν βάση των συνταγματικών προθεσμιών οι εκλογές.

“Πρέπει να απαντήσει όμως, εάν θέλει να διατηρηθεί ο κ. Μητσοτάκης στην εξουσία” σχολιάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τη δήλωση-αιχμή του Αλέξη Τσίπρα πως οι δημοκρατικές δυνάμεις “πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όταν στο λιόγερμα βλέπουν τον ίσκιο τους δεν είναι το μπόι τους” και ότι “η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενότητα και μέτωπο απέναντι στη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά”.

Οι βολές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν σαφή κατεύθυνση: “Αν σήμερα δεν ζητάς εκλογές, θέλεις να μείνει ο Μητσοτάκης για άλλον έναν χρόνο και αυτοί που μάς κυβερνούν να λεηλατήσουν τον ελληνικό λαό. Κανείς δεν έχει να λογοδοτήσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απέναντι στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες”.

Σημειωτέον πως τον προηγούμενο Ιανουάριο το ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε μεν την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όμως διαφώνησε με το αίτημα των εκλογών λέγοντας ότι εν μέσω πανδημίας δεν μπορεί να στήνονται κάλπες. Η συγκεκριμένη στάση είχε σχολιασθεί αρνητικά-με διαφορετική οπτική- και από την κυβέρνηση και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε ακόμη

Για ποιους λόγους οι αγρότες δεν πάνε στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Η λίστα με τα αιτήματα

Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF

Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρού

Απίστευτες εικόνες στην Ινδία: Οπαδοί βανδάλισαν το γήπεδο επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε για ελάχιστα λεπτά

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Κίνημα Αλλαγής
  • ΚΙΝΑΛ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr