• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.02.2019 21:25
Newsroom
Newsroom

Γεννηματά σε Τσίπρα: Ορίστε άμεσα ημερομηνία εκλογών

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός προσέφερε στη γειτονική χώρα την ένταξη στο ΝΑΤΟ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Φώφη Γεννηματά/Eurokinissi
Φώφη Γεννηματά/Eurokinissi

Σφοδρή ήταν η επίθεση της Φώφης Γεννηματά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε πριν από λίγο στην ομιλία της στην Ολομέλεια για το «Πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ». Τόνισε ότι προσπαθεί να διώξει από πάνω του «το στίγμα της Ακροδεξιάς» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «αλλά όπως είπατε: η πόλις εσάς θα ακολουθεί, θα σας καταδιώκει για πάντα».

Πρόσθεσε πως «όσοι συνειδητοποιούν τι πραγματικά είναι ο κ.Τσίπρας και η παρέα του και θέλουν να τελειώσουν μαζί τους έχουν μόνο έναν δρόμο: Να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής. Γιατί ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το κύριο ανάχωμα στον διχασμό και στα νέα αδιέξοδα που αυτός θα δημιουργήσει στον τόπο».

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός προσέφερε στη γειτονική χώρα την ένταξη στο ΝΑΤΟ, την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα τη «μακεδονική γλώσσα», τη «μακεδονική ταυτότητα», τον «μακεδονικό λαό», δηλαδή «μακεδονικό Έθνος».

«Με την υπογραφή σας διατηρείτε ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού, τον μακεδονισμό. Παραδώσατε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 που έδινε τη δυνατότητα εξεύρεσης μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης. Εκχωρήσατε ουσιαστικά το μονοπώλιο του όρου Μακεδονία στην γείτονα χώρα. H Μακεδονία μας αναφέρεται στη συμφωνία των Πρεσπών, απλά ως η "βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους". Συγχαρητήρια. Γι' αυτό ο ελληνικός λαός φωνάζει ένα μεγάλο Όχι, σε αυτή τη συμφωνία και κανείς δεν έχει δικαίωμα να αγνοεί την θέλησή του και προφανώς ούτε ανόητοι είναι, ούτε ακροδεξιοί λαϊκιστές» υπογράμμισε.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός αποδείχθηκε ο πιο ακατάλληλος και επικίνδυνος- για το εθνικό συμφέρον. «Δώσατε αυτό που κανένας πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν παραχώρησε. Διαπραγματευτήκατε χωρίς εθνική γραμμή προκαλώντας εσείς πόλωση και διχασμό. Επιχειρήσατε να χρησιμοποιήσετε την υπόθεση αυτή ως όχημα για τις κομματικές σας επιδιώξεις και την επίθεση κατά των άλλων κομμάτων. Καταφέρατε τρεις ζημιές με μια κίνηση,-Εθνική παραχώρηση -Διχασμό στον λαό -Πλήγμα κατά του Κοινοβουλευτισμού».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή της στον Αλέξη Τσίπρα, η Φώφη Γεννηματά τόνισε:«Όχι στους απαράδεκτους όρους και τις εθνικές υποχωρήσεις που συνοδεύουν την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία. Αυτό και είναι το νόημα της ψήφου μας».

«Να γνωρίζετε καλά κύριε Τσίπρα, ότι και να κάνετε, την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα την ξεχάσει ο Ελληνικός λαός. Δεν θα τη "συμψηφίσει" με κανένα επίδομα και με τις νέες ανέξοδες υποσχέσεις που πανικόβλητος δίνετε. Δεν θα ξεχάσει βέβαια κανείς και τις σοβαρές καταγγελίες περί χρηματισμού της κυβέρνησης σας από ξένα κέντρα, από τον ίδιο τον συνεταίρο σας. Αλήθεια περιμένουμε ακόμη να δοθεί στη δημοσιότητα το κείμενο παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Τι φοβάστε και δεν το δίνετε;» επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα και στις συνομιλίες του με τον Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε πλήρη ενημέρωση υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και όλα καθορίζονται από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. «Οι σχέσεις με την Τουρκία δεν προσφέρονται για επικοινωνιακά τρικ, και δημόσιες σχέσεις. Ρωτάμε και επιμένουμε κ.Τσίπρα γιατί τόσο εμείς, όσο και ο ελληνικός λαός, δεν σαν έχουμε εμπιστοσύνη. Κάθε φορά που διαπραγματεύεστε προκύπτουν και νέα βάρη για τη χώρα», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Ασκώντας δριμεία κριτική για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στη Βουλή υποστήριξε ότι: «Υπάρχει θέμα δημοκρατίας στον τόπο. Καθημερινά έρχονται στο φως αλληλοεκβιασμοί, καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές, παρασκηνιακές ίντριγκες και περίεργες δεσμεύσεις. Δυο λέξεις αποτυπώνουν την κρίση που βιώνει σήμερα η δημοκρατία μας: παρακμή και εκφυλισμός». Και συμπλήρωσε:

«Ο απόλυτος εξευτελισμός με ευθύνη σας κ. Τσίπρα, Δεν διστάζετε για να μείνετε λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία, να δημιουργήσετε συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας. Να επιφέρετε βάναυσο πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό, να βάλετε νάρκη στα θεμέλια της δημοκρατίας. Και προσπαθείτε να γαντζωθείτε στην εξουσία με διεύρυνση στην ακροδεξιά και διάφορα δεκανίκια , υπολείμματα και γυρολόγους».

Σχολίασε και τις ενέργειες για συγκρότηση προοδευτικού μετώπου και σχετικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προειδοποίησε ότι «Προσπαθείτε τώρα να παραστήσετε τον προοδευτικό και μας κηρύξατε πόλεμο. Δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα με εμάς. Δεν θα πιάσει το ρεσάλτο στην παράταξη μας, ούτε το βρόμικο 2019 που επιχειρείτε να στήσετε. Κανένας τυχοδιώκτης δεν θα λεηλατήσει τη δημοκρατική παράταξη που έρχεται από μακριά και θα πάει πολύ μακριά, γιατί αποτελεί παράγοντα προόδου και σταθερότητας στον τόπο».

Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ορίσει ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών το ταχύτερο δυνατόν και επέκρινε έντονα τη ΝΔ, λέγοντας πως «η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο οριστικά πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν μπαίνει καν στο κόπο να παρουσιάσει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση».

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση προοδευτική. Με μια νέα εθνική αφήγηση που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και θα διασφαλίσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Αν κάποιοι σήμερα πιστεύουν ότι ψηφίζοντας ΝΔ γλιτώνουν από το ΣΥΡΙΖΑ είναι γελασμένοι. Ψηφίζοντας ΝΔ απλώς βγάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα διάστημα από την εξουσία και ταυτόχρονα κινδυνεύουν να βάλουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Φώφη Γεννηματά
  • Βόρεια Μακεδονία
  • Πρωτόκολλο ένταξης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr